Ta kontrollen tilbake


En av mine beste tanketips er dette. Når du henger deg opp i ting du ikke kan gjøre noe med, så gjør du deg selv maktesløs. Det er en kjip følelse som gjør det svak.Hva kan du ikke gjøre noe med? Alt som har skjedd i fortiden, det politiske systemet (med mindre du jobber hardt over tid med det), været, økonomien i landet, presidentvalget i USA – bare for å nevne noe.

Mange forsvinner opp i følelser som er knyttet til et ønske om å ha lyst til å forandre disse tingene, eller ønske at ting var annerledes. Men hva er det godt for? Hvor langt kommer du med det?

Hva kan du gjøre noe med da? Jo, du kan gjøre noe med HOLDNINGEN din til disse tingene. Du kan gjøre noe med måten du ser ting på.

Du kan ikke forandre været, men du kan forandre klærne du tar på.

Du kan ikke forandre fortiden, men du kan forandre tankene dine om den, og godta at det har skjedd, og det ble en del av livet ditt.

Du kan ikke forandre systemet, men du kan forandre måten du håndterer systemet.

Kanskje blir du litt provosert av dette? At det ikke er så enkelt som jeg skriver? At jeg ikke forstår hvordan du har det? Jeg er villig til å risikere det. Når du starter å fokusere på det du KAN gjøre noe med – så er det da du får kontrollen tilbake. Du får makt. Livet ditt kan bli bedre, fordi du tenker på hva du kan gjøre, fremfor hva du ikke kan gjøre. Og det vil ta deg steder. Det vil utvikle deg. 

Jeg lover deg at dagen du tar ansvar for tankene dine, og forstår at det hjelper lite å tenke på alt du ikke kan gjøre noe med, men at du alltid har et valg. 

Du kan godta fortiden og gjøre det til en del av deg. Og fokusere på det du kan gjøre noe med i dag. Og alle dager fremover. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: