Du fortjener et kompliment

Dette er en nøkkel for å få bedre tanker inn i livet ditt. Si TAKK. Høres enkelt ut?

Vel, det er det ikke. Det var i alle fall noe av det vanskeligste for meg, fordi bilde jeg hadde av meg selv fortjente ikke komplimenter. Allikevel har jeg lært meg å si TAKK. Og det er noe av det viktigste jeg har lært.

Det vanligste å si når noen sier «du er så snill», er å fortelle dem «nei, det er det du som er!»

Kaste komplimenter tilbake er noe jeg opplever at mennesker gjør uansett hvor jeg er. Hvorfor skal ikke du få et kompliment? Og hvorfor skal du ikke ta imot gaven du nettopp har fått?

Folk har vel bedre ting å gjøre enn å gi deg komplimenter du ikke fortjener? Som å gå tur i skogen med bikkja eller se på Netflix? 

Komplimenter er en GAVE. Som noen setter av tid for å gi DEG. Si TAKK! Det er høflig. Mange tror de blir ovenpå, og janteloven står klar med pisken og venter på svar når du får et kompliment. 

Det er på tide å snu måten du håndterer komplimenter. Ja! I begynnelsen er det komfortabelt. I begynnelsen kan det være skikkelig klein stemning oppi hodet. 

Men stol på meg – du gjør andre sin dag bedre når du sier TAKK. Istedenfor å kaste gaven med innpakningspapir tilbake i ansiktet på den som vil sette pris på deg. Klarer du det, så fortsett! Bra. Det får andre til å føle seg verdifulle også når de kan gi deg noe du setter pris på.

Du er verdig komplimenter.

Du er bra nok for alt du gjør her i verden.

Du fortjener å få inn litt lys om du stenger igjen døra.

Prøv det ut? Si takk til personen som vil gi deg noe fint neste gang? Bare vis personen at du syns det er hyggelig at de tar seg tiden?

Det blir et bedre møte. Du aner ikke hvor mange som har et behov for å fortelle deg at du er fin som du er! Og hvis du ikke kan se det selv, så vil dine nærmeste venner og familie at du skal se på deg selv med nye briller. Fordi de er glad i deg. De bryr seg om deg. Fordi DU er DEG. Det er det ingen andre som er. Og når du er bra nok som du er, og noen vil si noe fint til deg, så la dem gjøre det. 

Vær så snill. Jeg ber deg. Slutt å tro at du er en dritt. Du er en gave! Du må bare åpne opp innpakningspapiret først. Og vise verden den du egentlig er.

Kanskje du får en retning når du lytter til det fine menneskene i livet ditt sier om deg? 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: