Invester i deg selv – og spy litt også

sky-1084433_960_720Tenker du over å investere i deg selv? Tenker du over at det er viktig å tilegne seg ferdigheter som du trenger for å bli den du vil være? Hvor mye tid bruker du på å investere i deg selv? Her er mine råd for å oppnå endring. 

Min største nedtur startet nemlig en indre reise. På nytt territorium. Frem til det punktet i livet mitt for 3 år siden, i en alder av 21, så hadde jeg lært mange forskjellige ting. Men jeg lærte meg ikke å styre tankene. Og når jeg fikk smaken av hvordan det var, så måtte jeg fortsette.

For det å styre tankene handler veldig mye om lete på de riktige stedene. Stille seg selv nye spørsmål om deg selv, og når du står ovenfor utfordringer.  Og frem til nå hadde jeg bare lett etter svar i feilpasningene i livet mitt. Alt som var negativt.

Og når du får smaken av hvordan det er å styre tankene inn mot noe positivt, ja, da får du en konsekvens av det. Om du tar et aktivt valg om å velge mer positivitet, se flere muligheter og ikke ta ting så forbanna personlig hele tiden, så vil du bli mer fri. Du opplever mer frihet.

For når du evner å tenke selv, og begynner å finne din greie. Meninger du kan stå for. Mennesker du heller vil være med enn andre. Ja, da blir du mer fri. Det som er dumt, er at tankestyring ikke er en del av pensum.

Selv om livets skole avhenger ene og alene av hvordan du tenker og ser ting. For hvordan du tenker og ser ting vil gi deg resultatet du har basert på erfaringene du har tilegnet deg i livet frem til nå.

Det er ganske sykt å tenke på, men tenk om du hadde hatt en annerledes tankegang da? Tenk om du hadde vært flink til å gripe muligheter, og se det som en nødvendighet fremfor en skummel arena hvor du kan drite deg ut? Hva slags konsekvens ville det hatt for ditt liv?

Når du setter livet i perspektiv, så er det litt kjipt. Det er forbanna kjipt å finne ut at du ikke er der du vil være. Det er det virkelig. Allikevel er det nettopp disse følelsene du må jage for å bli bedre. For å bli mer fri.

Hvis du unngår å se deg selv i speilet og finne ut at du er på feil sted i livet, så vil du alltid være på feil sted.

Du vil alltid leve i en løgn. Du vil lure deg selv. Husk at det å bryte vekk fra situasjoner og steder i livet hvor du ikke vil være, kan trenes opp. Og husk på at disse følelsene av å finne ut at du ikke er på riktig sted kan trigge dine evner til å ta valg.

Før jeg startet å skrive, så kom jeg til et punkt hvor jeg egentlig ble dritlei. Jeg ble dritlei av å se alle disse menneskene som skrev blogger, delte kunnskap og fikk det til. Som holdt foredrag og reiste rundt i landet. Jeg ble så følelsesmessig påvirket av å være dritlei, at jeg tok et valg om at nå skulle det endelig gjennomføres.

Når jeg forsvant inn i autovernet og skulle reise meg opp igjen, så ble jeg så lei av å være mindre enn det jeg var. Jeg var dritlei meg selv når jeg lå i sofaen og søkte om hjelp.

Og når du kommer til et punkt hvor du er dritlei, så er det som oftest da magien skjer.

Hvis du klarer å ta et valg om at din nåværende situasjon ikke definerer deg, og heller ta et valg om at du skal gjøre noe du har drømt, eller har ønsket å gjøre lenge, så skjer det magi.

Når jeg tenker på det nå, så er det disse følelsene av å være så lei av at du ikke tar grep som har styrt mange av de gode valgene i livet mitt. Når jeg tok et år fri for å jobbe i barnehage, så var jeg lei av å jobbe i butikk. Når jeg jobbet et år i barnehage, så ble jeg så lei av at andre utdannet seg og ikke jeg, så jeg bestemte meg for å ta en utdannelse.

Når jeg skulle ta en utdannelse, så var jeg så lei av at det var så lite som skjedde i livet mitt og at jeg ikke hadde reist så mye, så jeg bestemte meg for å studere i utlandet selv om jeg ikke kjente noen som var der.

Når jeg hadde krasjet inn i autovernet, så var jeg så lei av å synes synd på meg selv at når jeg fikk se motivasjonsvideoer, så ble endringen lettere å gjennomføre gjennom å se på ting på en annen måte.

Når jeg tilegnet meg så mye kunnskap om tankene, så ble jeg så lei av å ha all denne kunnskapen for meg selv, og bestemte meg for å skrive en blogg.

Veldig mange av valgene jeg har tatt i livet er fordi jeg har sett meg selv i speilet og stilt meg spørsmålet: det må da finnes noe mer?

Og da er svaret alltid ja.

Hvis du gjør som meg, og kommer til et punkt hvor står og ser deg selv i speilet og er så lei av vaner, hverdagen, at dagene forsvinner uten å skille mellom måneder og uker, og du finner ut at du ikke har utrettet en dritt, så er svaret alltid JA.

Det finnes noe mer. For meg har det vært utrolig befriende å komme til punkt hvor jeg har lyst til å spy på meg selv, på grunn av at livet er så kjedelig, fordi det trigger beslutningsevnen min når jeg skal ta valg som sørger for mer spenning.

Det høres veldig merkelig ut at dette er sunt, men jeg tror at disse følelsene er nødvendig. Om du hele tiden klarer å lure deg selv nok til å tro at du har det bra, ting er greit, og greit er bra nok, så ja, da kan du fortsette i samme spor.

Det er kanskje de eventyrlystne som søker noe mer? Jeg vet ikke. Dette har jeg ikke svar på i det hele tatt. Men jeg vil bare poengtere at dersom du begynner å kjenne på følelsen av at det finnes noe mer, så er svaret alltid JA.

Store feite og skinnende bokstaver j og a. Det å sette livet i perspektiv, hjelper når du skal spy på deg selv. Det ble en nøkkel for meg i alle fall.

Hva må til for at du tar valg i ditt liv? 

4 kommentarer om “Invester i deg selv – og spy litt også

Legg til din

 1. Liker at du er så ekte, ærlig og direkte. At livet går opp og ned. At det kreves litt jobb, men at det er mulig hvis man vil. Det er det som gjør at jeg tror mer på deg, enn andre som uttaler seg om mentaltrening. Fortsett med det. Heier på deg 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

  Liker

 2. Kloke, ekte ord! Du får meg alltid til å tenke. Jeg er selv i en lignende prosess slik du beskriver her – jeg vil noe mer. Og er det en ting jeg har forstått så er det at det ikke nytter å sitte på gjerdet. Jeg må gutse men ha is i magen på samme tid, jeg må ha tro men ikke være altfor forventningsfull, jeg må sette tanker til live og rak rygg. Jeg er av den oppfatning at dersom jeg jobber hardt så vil det være noe bra i livet som venter. Alltid spennende 🙂

  Takk for ord som får meg til å tro på meg selv!

  Cathrine

  Liker

  1. Selv tusen takk for din innsikt, Cathrine! Jeg er så glad for at du TAR initiativ, i stedet for å vente på initiativ. Det vil gi deg mer glede og spenning i livet ditt enn noe annet.

   Takk for at du leser og løfter meg opp! Mennesker som deg gir arbeidet mitt mening. Tusen takk!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: