Christines helvetesuke

boxing-412001_1920

Endelig har jeg fått noen som kan skrive gjesteinnlegg! Det blir jeg veldig glad for. Christine ville skrive om hvordan hun gikk ut av komfortsonen og forandret tankene sine. God lesing! 

Redd for å gå ut av komfortsonen? Tryggest med a4 livet?

Bøkene til  mentaltrener Erik Bertrand Larssen selger bra, vi er mange som ønsker å pushe oss selv og tørre å gå utenfor komfortsonen. Jeg tror også det er mange som har lest bøker med forskjellige oppgaver, program osv, men som ender opp med å kun lese boken.

Det har skapt tanker oppi hodet og en prosess er i gang, men man klarer liksom ikke å pushe det helt ut i å gjennomføre mer.. Vi trives best i komfortsonen.. MEN hvis du er nysgjerrig, eller kanskje tenker at det hadde jo vært litt gøy å prøve, eller at du tenker det er ikke for meg.. Så kanskje det er akkurat det! Jeg skal fortelle om min Helvetesuke, så kanskje du blir inspirert til å gjøre din versjon du også.

Helvetesuka som Erik Bertrand har skrevet, er lettlest, du skjønner hva han mener og vil få frem og du trenger ingen doktorgrad for å forstå den. Jeg skal innrømme at jeg ikke gjennomførte uken rett etter jeg var ferdig med boken. Tanken måtte modnes litt først. Og ja, jeg tror jaggumeg det tok over 1 år.

Og forberedelser er utrolig viktig. Det er ikke noe du bare hopper uti, vel kanskje for noen. Men jeg vil tro at du har mer igjen for det om du forbereder deg godt. Og nei, jeg forberedte meg ikke i 1 år. Men jeg følte at timiningen måtte stemme. Og jeg fikk mer og mer lyst til å prøve meg. Så jeg brukte vel noen uker på forberedelser. Og i etterkant ser jeg at jeg egentlig kunne forberedt meg enda mer!

Først litt om meg
Jeg er alenemor for to jenter på 6 og 3 år. De er det viktigste i livet mitt, men jeg synes det er viktig å ikke bare være mamma 24/7, men også utvikle meg som person utenom det å være mamma også. Så jeg leser mye selvutviklingsbøker og synes det er kjempeinteressant, men havner veldig ofte i ”det passer ikke nå, har ikke tid, ikke for meg” osv..

MEN så sniker det seg inn noen tanker om hvorfor ikke? Det hadde jo vært litt gøy? Men klarer jeg det?

Jeg har alltid satt meg mål, har ikke alltid vært god på å gjennomføre, men jeg liker å utfordre meg selv fra tid til annen. Så etter å ha lest Bertrands bøker og da Helvetesuka, så ville jeg forsøke å gjennomføre den som min Helvetesuke, inspirert av hans opplegg.

Det er viktig med støttespillere, så jeg informerte familien og noen nære venner om at på Mandag så starter jeg.

Hver ukedag er delt inn i forskjellige fokusområder og i tillegg er det ”regler” for hver dag. Her er litt utdrag:

Mandag: Vaner, kartlegg egne vaner, definer hvilke du ønsker å ha, lag en plan for hvordan du kan endre uvaner og styrke de gode vanene.

Tirsdag: Modus og fokus, vært bevisst på ulike modus, skru av og på

Onsdag: Lag din egen to-do liste, lag årsplan, mnd´s plan og ukesplan, flytt dette over i kalender

Torsdag: Jobb i ett døgn uten søvn, legg en plan for natten, ingen bruk av sosiale medier, arbeidsoppgaver: alt du tidligere har utsatt, gå ut av din egen komfortsone

Fredag: Lær deg teknikker for hvile og verdien av restitusjon

Lørdag: Lag en liste over de tingene du er god på, tenke positive tanker om deg selv,

Søndag: Sett livet i perspektiv, tenk gjennom hva du har fått til og hva du ønsker å få til

Dette ser og høres kanskje voldsomt ut for noen. Og det skjønner jeg. Men her gjelder det å bryte ned fokuset til en dag om gangen. Og da klarer du det!

Noen av reglene som gjelder hver dag er f.eks ingen tv i løpet av uken, ingen sosiale medier i arbeidstiden, sunn mat hele uken, i seng kl 22 opp kl 05 (jeg endret den til kl06), trene hver dag osv.

I tillegg skal man som du har lest ”døgne” fra torsdag til fredag.  Dvs. jobbe et døgn i strekk.

Latterlig, sa noen venner til meg. Hva er poenget? Poenget er å pushe seg selv, kjenne hvor mye man egentlig tåler, kjenne hvor trøtt og sliten man blir, hvor deilig det er etterpå.

Den dagen ting er litt tøft og du kjenner deg sliten. Jeg klarte jo å jobbe et døgn i strekk i Helvetesuka. Man klarer mer enn man tror. Men da får man noen å sammenligne det med.

For enkelte høres det nok sprøtt ut, men for meg ble det en ”greie” jeg hadde lyst til å prøve.

IMG_3336

De første dagene var jeg spent og giret.. Jeg hadde lastet ned Helvetesuka appen og den fungerer som et lite ekstra push når du trenger det. Jeg valgte å prøve dette en uke jentene var hos pappaen sin, rett og slett fordi jeg ville ha fokus på meg og mitt, samt at det hadde blitt vanskelig med trening osv før jobb da jeg bor alene med de.

Da vi hadde kommet til onsdag følte jeg det ble mye jobb. Sette ned mnd´s plan, ukesplan, årsplan osv.. Det var da voldsomt? Men i etterkant ser jeg at dette hjelper meg med å få en mindre stresset hverdag og å faktisk få gjort mer. Så ikke gi opp! Snu tankene. I tillegg grugledet jeg meg jo litt til den værste dagen.

Torsdagen er jo dagen da man virkelig skal skikkelig ut av komfortsonen. Man skal møte en sterk frykt man har. En skal trene to ganger i løpet av dagen og jobbe et døgn i strekk. Det sier seg selv at her må det planlegging til.

Jeg er A-menneske. Jeg kommer jo til å bli så trøtt, sa jeg til meg selv. Men jeg laget to-do listen slik at jeg visste at jeg hadde ”mye” å jobbe med. Jeg drikker ikke kaffe, så jeg kjøpte en energidrikk hvis jeg begynte å slite med trøtthet.

Så jeg hadde en plan med hva jeg skulle jobbe med hele natten. Planlegging er som sagt nøkkelen.

Alt fra: Det skapet du burde ha ryddet, de bildene du skulle få inn i album for flere år siden, de klærne som skulle vært gitt bort til Fretex osv. Den senga som skulle demonteres. De e-postene du skulle sendt, ryddet i osv.

Og jeg ble faktisk ikke trøtt før i 6-7 tiden. Men så spiste jeg en god frokost og fortsatte med gjøremålslisten, så gikk det bra!

Den sterke frykten jeg skulle møte var å gå alene i skogen i mørket. For meg var det LANGT utenfor komfortsonen.. Jeg har gått der hundrevis av ganger før, men det var noe eget å gå der alene med hodelykt og med masse snø (det lyste heldigvis litt opp;) Jeg hadde en runde jeg skulle gå, + signere i en bok på toppen og jeg gikk på under en halvtime.

Og ja. Jeg LØP hjem da jeg var ferdig. Men poenget er at jeg pushet meg selv og jeg KLARTE det!

Tankene var ”dette SKAL jeg klare, dette KLARER jeg”. Da jeg kom hjem var jeg full i adrenalin og det var kun 3 dager igjen av min spesielle Helvetesuke. De andre dagene gikk som en lek i forhold. Og legge seg kvelden etterpå, etter å ha jobbet et døgn i strekk. HIMMELSK!

Når jeg først hadde vært igjennom torsdagen, så kunne jeg jo ikke gi meg. Det var jo bare 3 dager igjen! De neste dagene gikk fint, men jeg hadde jo pushet meg mye på torsdagen, så jeg kjente at hodet begynte å bli fullt. Men plutselig var det søndag kveld og uken var gått.

Og ja.. du gjetter det vel?

JEG KLARTE DET!!!

Det er denne godfølelsen jeg vil at du skal få oppleve! Den er unik og det er så deilig å kjenne på at man har gjennomført!

Som sagt trenger du jo ikke å benytte alt slavisk, men lage din egen vri.. Det viktigste er at du går ut av komfortsonen og pusher deg selv! Det er lett å være innenfor. Men det smaker sååå mye bedre når man er utenfor.

Jeg skrev mye notater underveis og de har jeg enda, kikker på de i ny og ne. Minner meg selv på ting jeg ønsker å ha fokus på.

I etterkant har jeg beholdt en del av vanene og noen uvaner har jeg fortsatt. Det har vi vel alle? Men det vekket noe i meg og noen ting har jeg endret på. F.eks å være mindre på sosiale medier når jeg f.eks er med jentene mine. Jeg så ikke på tv hele den uken og i etterkant sa jeg opp mitt abonnement på Canal Digital.

Joda, jeg har Netflix og Tv2 Sumo, men jeg ser mye mindre TV enn jeg gjorde tidligere. Jeg er mer raus med meg selv og med å gi andre komplimenter. Jeg tør mer og jeg føler meg sterkere. Jeg er mer bevisst på ulike fokus og modus.

Til deg som er usikker. Du klarer det! Det viktigst er at du gjør det for din egen del. Ikke andres! Og du trenger ikke følge hele opplegget, men jeg vil anbefale at du tar hele uken. Ikke bare noen dager, det blir ikke samme effekten.

Kan jeg, så kan du!

Det handler om tankene dine.. DU er SJEFFEN!

Marius har epostadressen min om du trenger noen tips på veien!

TAKK til BareDegBareBedre som ville at jeg skulle dele historien min!

TAKK til Erik Bertrand Larssen som inspirerte meg til å gjennomføre Helvetesuka etter å ha lest bøkene hans: «Helvetesuka» og «Bli best med mental trening».

IMG_3382-1

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: