Når du vil det nok – blir du ustoppelig

2016-03-21 17.47.36

For litt over tre år siden hadde jeg lysten. Jeg ville bli den beste i det jeg drev med. Jeg tenkte at barn og fysisk aktivitet var perfekt for meg! Det måtte være det. Det kunne ikke bli annet enn bra. Men jeg bæsja på leggen. 

Jeg tok kontakt med bedrifter som drev personlig trening for barn og avtalte møter. Jeg skrev opp et ark med drømmer. Lekeparker og egen bedrift. Barna i Norge skulle bli mer aktive på grunn av meg.

Og jeg følte at dette var det viktigste jeg kunne gjøre. Fedmeproblematikken skremte meg. Det var på tide med handling. Men det skjedde aldri noe. 

Hvorfor rant det ut i sanden? Hvorfor dro jeg aldri og møtte de riktige personene? Hvorfor startet jeg ikke på drømmen? Hva holdt meg tilbake? 

Jeg fikk erfare at jeg ikke ville det ikke nok. Det hørtes jævlig bra ut å si det. Men innerst inne hadde jeg ikke nok gnist. Jeg jobbet målrettet og følte meg ustoppelig.

Jeg kom inn på bachelor utdanning i Lillehammer med idrett. Det føltes veldig riktig for meg og mitt liv å gjøre dette. Flytte inn med venner. Studentlivet. Skolen jeg måtte utsette et år, og drømte om etter krasjen var en realitet.

Men jeg lurte meg selv.

Når jeg skiftet retning, og ble ærlig med meg selv, så fant jeg riktig vei. Og i denne prosessen så droppet jeg ut av skolen. Det er kanskje vulgært for noen, men logisk for andre. Mange forsto ikke hvor jeg skulle gi meg. Hva med å fullføre? 

Jeg fant gnisten fordi jeg tok et oppgjør med meg selv og stilte spørsmålet: hva vil du egentlig gjøre, Marius?

Svaret ble livet jeg lever nå. Og det føles jævlig bra. Jeg er ikke lenger redd for å feile. Jeg er ikke redd for å stå på en scene. Jeg er ikke redd for å snakke med noen som er langt nede i livet. Fordi jeg vil det nok.

Jeg finner ingen større glede enn når jeg var ærlig med meg selv. Og startet med handling som styrte meg en annen vei.

Grunnen til at jeg skriver dette, er fordi jeg vil at du skal forstå at du alltid får nye sjanser. Det kommer alltid nye muligheter.

Men de vil aldri være riktige for deg med mindre du er ærlig med deg selv.

Aldri vær redd for å prøve noe du drømmer om! Handlingen du gjør vil gi deg svarene du trenger. Og ja, det kommer til å bli en kamp. Til sommeren flytter jeg til Oslo og satser på at jeg kan leve av foredrag og blogg.

Det kan muligens gå til helvete, men jeg har trua. Noen sjanser må jeg ta. Tanken på å starte en utdanning uten at jeg brenner for den, er nå utenkelig for meg. Det må være en mening med det jeg gjør, fordi jeg vet at livet er her og nå. Denne ene gangen. 

Fordi jeg har viljen. Jeg vet at jeg kommer til å ofre utrolig mye for å reise Norge rundt for å fullføre mitt mål. Og jeg må bevise for mamma og alle andre at jeg hadde EN GRUNN for å droppe ut av skolen. Utdanning er ekstremt viktig.

Jeg kan ikke tillate meg at det renner ut i sanden. Da er jeg en vits. Da kunne jeg heller fullført utdanning og tatt en sjanse på noe jeg trodde var midt i blinken.

Men hva med tanken om at du kastet bort et år av livet ditt til noe du ikke kommer til å få bruk for? Ja, ett år er ikke. Mange bruker flere. Og jeg fikk nye venner, jeg fikk flytte til et fint sted og jeg fant ut hva jeg IKKE ville gjøre.

Jeg slapp å lure på hva jeg ville. For nå var det krystallklart for meg. Når DETTE ikke funket, så var det bare et alternativ igjen. Drømmen min. 

Norge rundt med foredrag, skrive bøker og redde liv gjennom å eksponere gode tanker. Jeg kan ikke skuffe dere som har støttet meg! Jeg må følge min egen drøm. Hvordan skal dere ellers tro på deres drøm?!

Ingenting skal stoppe meg fra å nå drømmene mine nå! Jeg er så glad for at jeg bæsja på leggen så jeg kunne bli ledet inn mot noe meningsfullt. Og jeg kunne sprayet parfyme på bæsjen og fortsatt i samme spor. Men det er å være naiv ovenfor seg selv.

Før eller siden vil det lukte! Skjønner du hva jeg mener?

Jeg kan skrive under på èn ting: når du finner en mening, så finner du en vei.
Om det ikke funker første gangen, børst av dritten og prøv igjen. 

Når du har et sterkt nok ‘hvorfor’ for det du gjør, så vil du alltid finne et sterkt nok ‘hvordan’.

Stol på meg når jeg skriver dette. Og stol på prosessen. Det er den som tar deg dit du vil.

Det kommer alltid nye muligheter. 

Og du klarer aldri å lure deg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: