Mennesker jeg henter inspirasjon fra

2016-03-12 23.38.16

Jeg fikk spørsmål om hva slags mennesker som inspirerer meg. Og jeg tenkte at det var like greit å lage et innlegg! For jeg er ekstremt fascinert av gamle gubber, og bruker masse tid på å studere dem. Her er listen: 

Jeg kan skrive navnene, og du kan søke og titte opp hvilken som helst video på YouTube, og du vil få utbytte av den. Disse menneskene har vært GULL for meg!

LES BROWN
Fantastisk mann med en smittende latter og en solid dose med humor i sine foredrag. Snakker om å tenke stort, følge drømmene sine og at det kommer til å bli en tøff reise. Det vil være tøft, men det vil være verdt det. Alt er mulig om du tror på deg selv. Slike ord var kritisk for å bryte med negative tanker.

JIM ROHN 
Formulerer selvutvikling på en enkel og lettfattelig måte. Sitater som: «Hvis du vil forandre deg, så vil alt forandre seg for deg»og «Du kan ikke forandre årstidene, men du kan forandre måten du takler årstidene» er enkle og kraftfulle sitater som ga meg enorm innsikt når jeg startet å studere selvutvikling.

Jim har en vittig måte å formulere på, og blander enkel kunnskap med dyp mening. Anbefaler deg å følge arbeidet hans. Det har betydd mye for meg.

ERIC THOMAS 
Det her er min favoritt NR. 1! I mine øyne er Dr. Eric Thomas den beste av de beste når det kommer til formidling og perspektivgenerering. Han snakker mye om å tro på seg selv, være villig til å ofre alt for drømmer og gi mer enn folk forventer av deg.

Han snakker også mye om å bruke smerten du opplever i livet som ekstra mening for å gjøre de tingene du drømmer om. Ble kjent for å ha en serie som heter TGIM, en serie med motiverende budskap som ble postet hver eneste mandag i flere sesonger.

Hvis dere bare skal følge 1 gammal gubbe – sørg for at det er Eric Thomas (etthehiphoppreacher på YouTube)

TONY ROBBINS 
Snakker om effektivitet og hvordan du kan modellere suksess. Hvordan du kan få en tydelig retning med livet gjennom å finne en mening og gå etter drømmene dine. Kanskje den største og mest kjente inspiratoren av dem alle.

Startet allerede som 17-åring, og beviser blant annet for meg at det er mulig å være ung og dum nok til å tro at du kan forandre verden. Og faktisk gjøre det.

JACK CANFIELD 
Snakker mye om Law of Attraction, og hvis du lurer på hva det er, så handler det om at det du sender ut er det du får igjen. Er du snill mot andre, er andre snill mot deg. Deler du en drøm, vil noen hjelpe deg med å nå den. Gir du bort penger, får du penger tilbake.

Han er også forfatter av bestselgerserien med bøker som kalles for «Chickensoup for the soul». Inspirerende historier om mennesker som kjemper seg ut av dritten. Mange gode verktøy for å tenke bedre.

INKY JOHNSON 
Er med Eric Thomas på turné og deler sin historie. Snakker om hvordan han jobbet ræva av seg for å følge drømmen om å bli NFL-spiller, og ender opp med å bli skadet. Kom fra fattige kår og forsto tidlig verdien av hardt arbeid som rettesnor for å leve drømmelivet.

MARC MERO 
Så en video av han på Facebook en dag. Snakket om hvordan han tok morens kjærlighet for gitt, og fikk lide konsekvensen av det ved at han angret på at han ikke tok seg tid før moren gikk bort.

Fant mening med livet gjennom sorgen han opplevde. Snakker om hva som er viktig her i livet, og er blant verdens beste foredragsholdere for ungdom.

NICK VUJICIC
Ingen armer og ingen ben. Du skulle trodd at du så litt mørkt på det, men det gjør ikke Nick. Han har en helt vanvittig evne til å se ting positivt. Snakker om at du må prøve igjen og igjen og igjen for å oppnå noe.

«Hvis jeg feiler hundre ganger og gir opp – vil jeg noen gang komme opp?»

ZIG ZIGLAR 
En gammal gubbe med lassevis av inspirasjon og energi på scenen. Snakker mye om påvirkning og hva som kreves for å nå toppen. Veldig underholdende å høre den artige stemmen spytte inspirasjonsflammer og spre rundt seg med visdom.

BRENE BROWN 
Jobber med sårbarhet. Har gjennom sin forskning funnet ut at sårbarhet er utspring til skam, men det er også STYRKE. Hun har selv blotlagt seg i bøkene hun har skrevet og fortalt om sin egen uperfekthet. Dette for å starte en global debatt om å være sårbar.

Å høre om sårbarhet som en styrke, vil snu ting ganske greit på hodet. Allikevel løsner det opp mange floker i tankelokket, og jeg har lært utrolig mye av Brené. Anbefaler deg også å se TEDtalken hennes om «vulnerability», en av de mest sette på YouTube.

LEWIS HOWES 
Driver en av verdens mest populære podcaster, «The School of Greatness». Der intervjuer han inspirerende mennesker som deler sine erfaringer og kunnskap. Selv var han på vei til å bli en NFL-spiller, men han ble skadet.

På sofaen ble han mer og mer nedfor, helt til han en dag begynte å leke med LinkedIn. Dette førte til at han ble veldig god på det, og han startet med å hoste Webinarer for å vise andre hvordan han gjorde det. Det ble en megasuksess.

Han spiller nå håndball for USA, men han er mest kjent for sitt arbeid med podcast og for å spre gode budskap om storhet.

MIKE RASHID 
Er en stor mann som primært driver med trening og befinner seg i fitness-industrien. Allikevel skiller han seg ut ved at han fronter et klesmerke som handler om å være leder i eget liv. «Imsoalpha» er et statement som handler om å være en person som tar ansvar og lever som en løve.

Jeg har lært mye om selvtillit og hardt arbeid av denne mannen. Han har også en serie som heter «Mental Jewels». Han har stor kjærlighet til visdom og kunnskap, og et stort hjerte. En motvekt til alt som er overfladisk i industrien.

CT FLETCHER 
En gammal gubbe som har vært død flere ganger. Var verdensmester over en årrekke i styrkeløft, men holdt på å kapitulere av hjertesykdom. Overlevde, og startet med å legge om livsstilen.

CT er kanskje den mest tydelige personligheten jeg har vært borti. Snakker rett fra levera og har startet sitt eget treningsstudio gjennom en drøm og en plan. Jeg har fulgt denne mannen siden han startet med å poste videoer på YouTube omtrent, og han har virkelig eksplodert i popularitet.

Banner mye og er gammel. Som viser at det handler om å være seg selv. Og gi litt faen i hva andre syns. Og gi faen i unnskyldninger også. Ingen vil høre på dem. Det er et kult budskap.

Dana Linn Bailey
En kvinnelig bodybuilder som er seg selv 100 %. Viser verden hvor viktig det er å være seg selv. En av de mest populære personlighetene innenfor treningsverden. Jobber hardt med egen kleskolleksjon med ektemannen Rob Bailey.

Har sluttet å konkurrere for å starte eget treningsstudio og drive en liten gård. Dana er ei sprudlende dame, og jeg syns det er kult når jenter har muskler. Ho smiler og ler og kødder hele tiden, og jeg tror det er noe av det viktigste du kan gjøre for å bli respektert for den man er.

GARY VAYNERCHUCK 
Forfatter, investor og businessman. Eller, entreprenør. Har gjennom serien #AskGaryVee vist meg viktigheten av å spre verdi til følgerene mine i sosiale medier. Han kan ekstremt mye om markedsføring og sosiale medier, og er en skarp personlighet.

Han holder også råe foredrag med mange tankevekkende spørsmål og masse energi.

RAY LEWIS 
En av de beste forsvarsspillerne i NFL sin historie. En rå mann. En ledertype på og utenfor banen. Holder inspirerende foredrag og bryr seg om at du skal finne teamet ditt og gjøre alt du kan for det. Har også en vinnermentalitet som er beundringsverdig, og som gir deg lyst til å bli mentalt tøff selv.

WALTER BOND 
Tidligere NBA-spiller som holder gode foredrag. Artig kar med mye god innsikt. Anbefaler deg å søke litt på han også!

TAI LOPEZ
Har tonnevis med interessante videoer på YouTue. Leser flere bøker i uka, og lever et drømmeliv. Han gir innsikt i livet han lever, men deler også kunnskap hver dag. Er en personlighet på Snapchat også.

Noen finner han en smule overfladisk, men kunnskapen han har er uvurderlig.

SETH GODIN
Forfatter og businessmann. Har endeløs kunnskap om hvordan du kan markedsføre og selge produkter og om hvordan du kan lage litt liv og røre i businessverden. Snakker mye om frykt, og hvordan øglehjernen vår jobber i mot oss og styrer oss vekk fra tingene vi burde gitt en sjanse.

Alle intervjuer med Seth gir deg kunnskap. Søk på han da vel!

ERIK BERTRAND LARSSEN 
Den første jeg fant ut som drev med mental trening i Norge. Trodde det bare var de gamle gubbene fra USA, men det er jommen kvalitet her til lands også. Gjennom å følge drømmen om å bli mental trener, så har jeg funnet inspirasjon til å leve av tankene selv.

Sette livet i perspektiv, gjøre drømmer om til en plan og ha gode verktøy tilgjengelig i hverdagen er noe av det han formidler. Du har kanskje lest boka «Bli best med mental trening»? Den dekker det meste.

ANJA HAMMERSENG-EDIN 
Har trodd på meg siden jeg startet denne bloggen, og jeg har lært utrolig mye av denne dama. I Fearless utfordrer vi etablerte sannheter og ser mennesker, som ikke er merkelapper. Og søker utvikling. Team Fearless er så mye mer enn mental trening.

Vi vil forandre samfunnet på en positiv måte. Vi drømmer stort og alle lever og ånder for at andre skal få det bra med seg selv. Anja har tatt meg i mot med åpne armer inn i teamet og til og med inn i familien. Det har betydd mye for meg, og gitt meg troen på at jeg kan klare det meste.

Det er kun de beste lederne som klarer å inspirere mennesker på denne måten. Anja tar seg tid hver dag hvis jeg lurer på noe. En av de beste, og jeg er ekstremt heldig for at jeg kan jobbe med ho.

DIVERSE

På YouTube finnes det også mye annet snacks! Jeg kan anbefale:

«Inside Quest» – intervjuserie med eieren av Quest Nutrition. Har besøk av kjente og inspirerende personer som øser av sin kunnskap.

«Philosopher´s notes» – av Brian Johnson. Har tonnevis med bokanmeldelser og plukker ut nøkkelelementer fra bøker. Intervjuer dessuten forfattere av bøkene og har slagordet: «More wisdom in less time».

«TED TALKS» – tusenvis av foredrag om forskning og spennende historier.

«Fearless Motivation» – kjører motivasjonstaler med heftig musikk og sterke budskap.

Hvis du vil ha tips til gode motivasjonsvideoer, så si i fra!

Her er noen brukere jeg kan anbefale:

Basquiat Picasso
Mateusz M
Be Inspired
Evan Charmichael
FightMediocrity
Your World Within
Fight it or Accept it
YouAreCreators
Ping Pong Studios
Absolute Motivation

Dette er NOEN av kildene jeg henter visdom fra. Jeg håper du får bruk for noen av dem!

Kommenter nedenfor hvis du har innspill!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: