Form fremtiden din ved å tenke på den

football-731432_960_720
Noen ganger er målet uklart. Det kan føre til at du havner på feil sted. Lær deg hvordan du kan se for deg målet tydelig og klart. Uten andres mening om det.

Det er nesten litt skummelt å se tilbake på tankene jeg tenkte og skrev ned for et år siden. For jeg har satt noen føtter i drømme-territorium. Og jeg vil at du også skal gjøre det. Dette verktøyet sørget for at jeg holdt kurs. 

Jeg lukker øynene. Jeg ser for meg fremtiden. Jeg ser en gutt som ikke er den samme gutten som han er i dag. Jeg ser en gutt som er fryktløs. En som har selvtillit. Som gir faen i hva alle andre tenker, og går for drømmen. Jeg smiler. Når jeg åpner øynene, er jeg bevisst på veien videre.

Dette gjorde jeg med jevne mellomrom for et år siden. Og som en følge av det, så skrev jeg også om det. Dette skrev jeg februar i fjor:

Hva drømte jeg egentlig om? Jo, jeg drømte om å stå på en scene og fortelle om hvordan man kan leve et bedre liv. Jeg tittet på masse videoer på YouTube av motivasjonsforedragsholdere som holdt gedigne foredrag for tusenvis av mennesker, og jeg tenkte at – fyyyyyyy fader det der. Det er noe jeg drømmer om å gjøre. Og de tankene ville ikke gi slipp. Jeg mistet interessen for fysisk aktivitet for barn, fordi jeg følte at det ikke var det som virkelig trigget meg. Jeg må jo følge drømmen! Hallo! Våkn opp, din feige nisse! Så jeg tok en avgjørelse. Jeg tok årsstudium på Lillehammer, men droppet deretter ut av bacheloren. Det er ikke veldig dramatisk, men jeg måtte gjennom mange samtaler med liten forståelse fra venner og bekjente. Selv om nesten ingen kunne forstå det, så kunne jeg se det så klart. Jeg drømte om å gi håp for mennesker gjennom foredrag og bøker, og det er det som virkelig trigget meg. Det som fikk meg opp om morgenen med et smil. Og avgjørelsen førte meg på riktig spor.

På tidspunktet jeg skrev dette så hadde jeg ikke sluttet på skolen. Jeg hadde ingen foredrag under beltet og jeg hadde ikke engang startet bloggen. Grunnen til at jeg skrev det ned, var fordi jeg ville få en smak av det. Hva slags følelser jeg fikk av å skrive det.

Det var haugevis med godfølelse. Og det kom som et produkt av at jeg måtte lukke øynene, ligge på rommet mitt for meg selv og se for meg fremtiden. Det er mye enklere å få ting til å skje når du lukker øynene.

Med en gang du lukker dem opp, så er situasjonen din mest sannsynligvis noe som setter en stopper for deg. Du ser på stedet du bor, og du blir frustrert over situasjonen. Du ser på klærne i skapet, og det er ikke klærne du egentlig vil ha. Du vil ha noe som du ikke engang har startet med, og du vet ikke hvor du skal begynne.

Start med å finne ut hva du vil!

Det er en nøkkel for suksess. Virkelig. Med en gang du finner ut hva du vil, så kan du begynne å brette opp armene. Og legge ned arbeidet som kreves. Jeg visste allerede da at det kom til å bli tøft. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle få det til, men jeg bestemte meg for at det skulle bli min realitet. En dag.

Håpet og troen på at det ville skje, har gjort meg til den jeg er i dag. Mange mennesker på veien har forsterket troen, men alt startet med at jeg trodde på meg selv når ingen andre gjorde det.

Og det er også kritisk, for det er ikke alltid noen forstår deg. Vennene mine forstår meg nå, fordi jeg gjør det jeg gjør. Fordi jeg trodde på meg selv først! Nå får jeg fantastisk støtte fra venner.

Det startet for meg med å se det for meg. Fjerne begrensninger. Sette det inn i underbevisstheten hva jeg ville gjøre. Det startet med en drøm. Deretter ble det til en avgjørelse om at jeg skulle følge drømmen uansett hva som skjedde. Og det resulterte i at jeg havnet på riktig spor.

Når jeg ikke visste hva jeg ville, så havnet jeg på villspor. Jeg hadde ingen retning med livet. Faktisk var mye av det at jeg ikke hadde noen retning i livet grunnen til at jeg krasjet. Jeg kunne tillate meg at det skjedde fordi livet ikke hadde mening nok.

Når jeg fikk drømmer og en ny vei jeg kunne reise på, så ble alt klarere. Mer glede. Mer spenning. Ett år senere mangler jeg bare boka.

Jeg vil at du skal teste det ut. Se det for deg! Se for deg drømmene dine. Hvordan ser de ut?

Hvem drømmer du om å være?
Hva drømmer du om å gjøre?
Hvem vil du bli husket for?
Hva gjør når du når ingen andre får påvirke deg?
Hvordan føles det? Kan du føle det?
Kjenne lukten av rommet du befinner deg i?
Hva slags anerkjennelse får du?

Hva føler du nå?

Jeg vet at livet mitt ble enklere når jeg kunne se det for meg. Noen ganger må du bare holde kjeft og ikke prate om de tingene du vil ha. Du må drømme om dem alene. Og sørge for at du tror på deg selv. Det er ikke andres ansvar!

Se for deg livet du vil leve og personen du vil være. Drøm deg langt bort. Smil.
Kjenn på godfølelsene.

Jeg vet at også du kan følge drømmene dine. Og du kan se for deg livet slik du egentlig vil ha det. Å se det for seg er en god start. Eller så kan du bare begynne å leve det livet med en gang.

Valget er ditt. Det eneste jeg vet, er at det blir en rettesnor. Plutselig får du en retning. Og valgene du tar, blir påvirket av drømmene dine i virkeligheten. Tenk på det!

Sørg for å fjerne begrensninger. Sørg for å se for deg alt du vil oppnå.

Så vet jeg – at du vil være nærmere drømmene dine i morgen. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: