Når du trenger en tankepause

beach-chairs-1149450_1920

Trenger hjernen din et pusterom i hverdagen? Noen ganger er det bare en pause og en distanse fra ting som er det nødvendige. Noen ganger for å bryte opp negative tanker, og andre ganger for å finne kreativitet. Her er 8 gode råd for å lade opp hjernen! 

 1. Reis vekk fra hjemmet eller arbeidsplassen
  Hvorfor reise vekk? Jo, fordi noen ganger står vi fast. Og dersom omgivelsene er statiske og du ikke får inn nye impulser, så kan du risikere å grave deg enda lenger ned i gjørma.

  Selv kjenner jeg hvor deilig det er å skifte omgivelser etter lange dager foran dataen. Å komme seg ut av huset er som påfyll. Da frigjør jeg meg fra gjøremål jeg nettopp har vært engasjert i, og det gir meg en liten pause. Frisk luft er også utrolig deilig etter mye innetid!

 2. Gjør noe annet! 
  Står du helt fast? Gjør noe helt annet. Dette vil sørge for at du slipper opp frustrasjon over å ikke få det til, og kan gi deg rom til å få fred. Noen ganger skriver jeg innlegg som jeg ikke klarer å fullføre. Dette er fordi jeg ikke føler det jeg skriver. Da hjelper det å skifte aktivitet.

  Selv om jeg digger å skrive, så trenger jeg inspirasjon. Å gjøre noe annet, som f.eks å ta meg en løpetur, gir meg en tankepause. Kanskje du drar frem tegneblokka eller drar på kino. Her har du svaret på hva som er noe annet.

  Det eneste jeg vet, er at noen ganger må jeg gjøre noe annet enn det jeg driver med for å få tankene i gang.

 3. Finn på noe med venner
  Vi er mennesker og er sosiale dyr. Selv om det finnes mange som liker å være alene, så tror jeg også det er sunt å være med sine beste venner. Dette gir en god følelse, dere får kanskje noen andre samtaler og du kjenner på at skuldrene slipper når latteren sitter løst.

  Tenk også på hvem venner du tilbringer tid med. Venner som er positive, vil smitte deg også. Negative venner vil også få deg inn på negative tankebaner. Vær bevisst.

 4. Minn deg selv på noe positivt
  Vi har ikke tid til å gruble og vurdere ting ihjel for ofte. Noen ganger må vi stole på at det vi gjør er bra nok! Dette kan forsterkes ved at du minner deg selv på noe positivt som har skjedd. En hendelse eller gode ord som har positivitet over seg.
 5. Noen minutter med meditasjon. 
  Grunnen til dette kan du lese HER.
 6. Ta deg en treningsøkt
  Trening skiller ut lykkehormoner og sørger for at du får god blodgjennomstrømning og et klart hode. Noen ganger er det en liten gåtur eller en svett treningsøkt som gir deg klarhet og et lite pusterom når du trenger det som mest.
 7. Les en bok
  Å lese tar deg med til et annet sted. En annen verden. Du forsvinner. Og nettopp dette ved å forsvinne inn i en annen verden, og knytte denne verden opp mot egen erfaring og ny innsikt, kan være veldig sterkt. Når du leser så utvider du perspektivet ditt. Nye historier får nye forbindelser til ditt eget liv.

  Kanskje du lærer noe som forandrer livet ditt? Eller kanskje du bare klarer å slappe helt av? Bøker har denne kraften. Bøker forandrer liv.

 8. Musikk! 
  Sett på litt deilig musikk! Tenk på favorittsang eller favorittartist. Kjør på! Full guffe. Skal du virkelig få pause, så kan du danse i tillegg! Da slipper du ned skuldrene! Forskning viser at musikk har en forsterkende effekt på følelser.

  Sørg derfor for at du tilpasser musikk etter humør. Å høre på rolig musikk fordi du vil slappe av, er veldig deilig. Å sette på en skikkelig sang med fart i, er veldig forløsende når du bare vil klikke litt. Selv trenger jeg å få utløp for noen syke innfall i løpet av dagen! Bare spør vennene mine.

  Danser du i tillegg med en venn, så kan du nesten utelukkende konsentrere deg om nummer 7!

Jeg anbefaler deg å ta noen tankepauser i blant. Det er veldig sunt for både kropp og sjel. Og ekstra deilig når du står fast. Da er det ikke alltid det hjelper å spisse øyebryna enda mer og prøve enda hardere. Noen ganger trenger du distanse fra det du prøver å finne ut av.

Hvis du ikke er så flink til å ta deg pauser, så bør du prøve ut litt.

Kreativitet og produktivitet kommer ofte som et produkt av at du har det bra selv. Da er det viktig at vi ikke stresser, men sørger for å forandre litt miljø og få nye impulser fra venner og gjennom musikk.

Jeg kan love deg at det er befriende og deilig.

Hva gjør du når du vil ha en tankepause? 

2 kommentarer om “Når du trenger en tankepause

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: