Konkrete eksempler på hvordan du kan snu tankene

waterfall-828948_1280

Jeg skriver mye. Så derfor tenkte jeg å lage et enkelt innlegg om hvordan du kan snu tankene. Her er det kun eksempler! Prøv dem gjerne ut. 

Dette kan kalles redefinering. Du definerer en tanke eller situasjon annerledes enn du pleier. Utfallet blir derfor en annen tilnærming til det du møter.

For en drittdag!
Noen dårlige ting har skjedd, men alt har ikke vært en krise.

Maten jeg lagde var forferdelig!
Det er ikke det beste måltidet jeg har lagd, men det er helt greit.

Jeg er for gammel. 
For gammel for hva? Hva trenger jeg alder til? Hva gjør det om jeg er 20 eller 40 om jeg har lyst til å gjøre noe? For gammel for å nyte musikk? For gammel til å danse? For gammel til å gå på salsakurs? Nei. Så hva er jeg for gammel for?

Ingen er glad i meg. 
Sludder. Jeg har mange venner og familie som bryr seg om meg. Jeg får kanskje ikke like mye kjærlighet som jeg skulle ønske hele tiden, men jeg får kjærlighet og kan jobbe med det.

Jeg er mislykket. 
Jeg har lykkes med noen ting og feilet med andre ting. Akkurat som folk flest.

Karrieren min går nedover herfra. 
Jeg kan kanskje ikke jobbe like mye og like lenge som før, men jeg kan fortsatt skape og være kreativ. Hvorfor ikke bare nyte prosessen?

Jeg klarer ikke denne oppgaven. 
Jeg må dele denne oppgaven opp i flere små deler for å gjennomføre den. Det kan føles som en overveldende oppgave, men jeg vet at jeg kan klare det når jeg kan jobbe med den delvis over tid.

Jeg orker ikke trene. 
Jeg har gått tur i flere timer før, og vet at jeg er kapabel til å trene. Jeg må bare bestemme meg fordi jeg vet at det blir enklere når jeg slipper å velge mellom ting å gjøre.

Jeg liker ikke grønnsaker.
Grønnsaker gir overskudd, er proppet med vitaminer og vil gi kroppen min viktig næring. Det vil være godt for helsa å spise det.

Jeg orker ikke lese. 
Lesing sørger for å gi meg mer visdom, det blir flere nerveforbindelser i hjernen og jeg kan tilegne meg kunnskap som kan føre til at jeg oppnår noe.

Han ser så stygt på meg. 
Jeg har ikke snakket med denne personen, og anser det som lite sannsynlig at det er noe personlig inne i bildet. Kanskje han har en dårlig dag, eller er konsentrert bare. Jeg ser i alle fall morsk ut når jeg er konsentrert.

Jeg fortjener ikke å bli elsket. 
Nok en gang sludder. Jeg sørger for at mennesker rundt meg har det bra, og bare det er en grunn til at jeg fortjener kjærlighet. Jeg både fortjener og krever kjærlighet. Mitt hjerte betyr også noe.

Jeg er så dårlig! 
Jeg er bedre enn det her. Og det vet jeg også, selv om jeg kan bli irritert. Jeg lar ikke følelsene ta overhånd, og prøver på nytt. Jo mer jeg prøver, desto bedre blir jeg.

Nå dret jeg meg ut! 
Haha, tenk for en artig historie de som så meg kan fortelle og glede andre med.

Hun er så flink. 
Ja, det er kanskje ikke så rart når hun har brukt så mye tid på det. Jeg kunne også vært like flink, men jeg er ikke villig til å legge ned arbeidet som kreves for dette.

Dårlig karakter igjen. Skole er ikke for meg! 
Så bra at jeg får tilbakemelding, og noen ting jeg må jobbe med. Hva kan jeg lære av dette og rette opp til neste prøve? Og hvor mye jobbet jeg egentlig med denne oppgaven?

Jeg er ikke flink nok. 
Jeg trenger mer trening.

Jeg har ikke klart det. 
Enda. Men snart!

Han svarte meg med en sur tone. 
Alle kan ha en dårlig dag. Jeg tar det ikke personlig.

Det er så mye å gjøre! 
Og jeg må legge en plan for hvordan jeg kan gjennomføre det. For mange ting i lufta på en gang vil bare bli krøll. Med en god strategi så skal jeg få tingene gjort. Det viktigste først.

Jeg har ikke nok penger. 
Jeg må bruke pengene mine smartere. Skal jeg tjene mer penger må jeg bytte jobb eller starte med å investere eller spare pengene mine. Da forsvinner de ikke til unødvendige utgifter. Det kan bli noen tøffe måneder, men det vil være verdt det.

Dette er bare noen av tankene du kan erstatte med.

Et hett tips er å tenke på ordet MULIGHETER neste gang du er i en kjip situasjon. Still deg spørsmål som: hva tjener jeg på å tenke sånn? Hva er en bedre tanke i denne situasjonen? Er det så ille som jeg tror det er? Eller blåser jeg det opp i hodet mitt? Hva kan jeg erstatte tanken med?

Tenk også på at det finnes noe å lære av alle mennesker du møter.

Hvordan redefinerer du tanker/situasjoner? Har du noen eksempler?

Kommenter gjerne nedenfor! 🙂

 

 

2 kommentarer om “Konkrete eksempler på hvordan du kan snu tankene

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: