3 råd for å tenke stort

person-984039_1920

Hvis du skal tenke, så kan du like gjerne tenke stort? Vel, det er ikke så enkelt. Og det er noen steg som må jobbes med før vi klarer å tenke stort. Klarer du å følge disse 3 rådene, så kan jeg love deg at store ting faktisk vil skje deg. 

Det å tenke stort er undervurdert. Umiddelbart tenker du kanskje at dette høres skummelt og unødvendig ut, men det har funket for meg. Så tenker jeg videre at hvis det funker for meg, så kan jeg trygt anbefale det til deg. Det er ingen garanti for at også du vil tenke stort, men jeg skal vise deg hvordan du kan gjøre det! Folk flest klarer ikke tenke stort. Men det kan gjøre underverker.

 1. Konsekvens av valget ditt

  La oss ta en nærmere titt på valget du har tenkt til å ta. Hvis du har som mål skaffe deg en jobb før du er 20, så har du en vag formening om hva du skal gjøre. Du er litt likegyldig. I visse situasjoner kan det være greit å få seg en jobb så lenge du er veldig avhengig og har prøvd alt for å skaffe jobben.

  Du får ikke noen særlig retning. Og sjansen for at du får en jobb som ikke inspirerer deg i særlig stor grad, ja, den er stor. Du har ikke ambisjoner. Og da slår du deg til ro fordi det er greit.

  Dersom du har som mål å få deg en jobb og bli millionær i samma slengen, så stiller du litt krav til deg selv. Du øker sannsynligheter for at du ofrer litt for å få en jobb som er mer relevant for dine mål. Og selv om det selvfølgelig er mange steg før du kan snuse på en million, så søker du noe MER. Og du må kanskje jobbe mer ved å ta dette valget, men hva med konsekvensene?

  Ja, det er kun første steget. Om du søker det første steget, så vil du bli i stand til å klatre. Se på det som at du klatrer opp på et platå. Og når du har kommet opp på platået, så har du en trapp foran deg. Klapp deg selv på skulderen! Du er på riktig sted. Du har nå kommet til første stopp. Og nå kan du begynne å klatre!

 2. Sett pris på deg selv!

  Det her er veldig viktig. Du må sette pris på deg selv og den du er. Hvorfor? Fordi det er lettere å søke noe mer, når du selv er enig med deg selv om at du er verdt mer. Det høres litt overfladisk ut, men se på det på en annen måte.

  Hvis du ikke verdsetter deg selv – hvordan skal du få verdi? Jeg mener, hvis du føler at du ikke fortjener noe, så vil du sannsynligvis skygge unna. Hvis du føler at du ikke fortjener den digge dama som er interessert i deg, så kan det bli mange dårlige vibber som en følge av din dårlige selvfølelse.

  Eller at du ikke kan utrette noe, fordi du ikke fortjener det. Men hvis du setter en lav pris på deg selv, så er det veldig lite sannsynlig at andre setter en høyere pris på deg. Hvis du skal jobbe sammen med meg, og du ikke vil tjene store penger eller forandre liv, så vil jeg heller ikke ha deg med. Det handler om prisen du setter på deg selv. Hvis du forteller deg selv at du fortjener store ting, og at du er villig til å ofre for å oppnå store ting, så vil ting skje for deg.

  Men du må lære deg å like deg selv. Selvfølelse er innholdet i store deler av denne bloggen, så det er bare å lese innleggene om du må jobbe med dette punktet!

 3. Unnskyldninger eksisterer ikke

  Men, men, men, men… Nei, ingen men får lov å komme nå! Nå skal du TENKE stort. Du skal ikke gjøre noe enda! Det er helt ufarlig å tenke stort. Det eneste du skal gjøre, er å stille inn hodet. Søke noe større. Og tenke nye tanker. Bevege deg inn på nytt territorium.

  Det er kanskje den største barrieren for tingene du vil oppnå. Vi må lage så mange unnskyldninger. Rettferdiggjøre for hvorfor vi ikke kan tenke stort. Men hva hvis du rettferdiggjorde at du kunne tenke stort? Hvordan ville tankene dine sett ut da?

  En ting jeg pleide å gjør for et år siden, var å ligge i senga og lukke øynene. Da forestilte jeg meg livet mitt uten hindringer. Jeg tillot meg selv å tenke stort, til tross for at de tingene jeg tenkte var umulig akkurat der og da. Jeg manifesterte livet slik jeg ville ha det, og jeg fikk ikke lage unnskyldninger for noe. Dette gjorde at jeg trente meg opp til å tenke stort. Det funket!

  Jeg vil faktisk gå så langt som at denne øvelsen gjorde at jeg holdt kursen jeg trengte. For gikk det mange dager uten at jeg tenkte på livet jeg ville leve senere, så gjorde jeg ikke tingene jeg burde gjøre. Og når jeg lå der og smilte i senga og så for meg drømmelivet mitt, så gjorde det at jeg ble mer bevisst på valgene mine.

  Les: jeg smilte mens jeg gjorde denne øvelsen. Og jeg har oppnådd både det å stå på scenen og holde foredrag, jeg skriver bok og jeg omgir meg med mennesker som utvikler meg. Alt har skjedd før. Nå er det realiteten min.

Hvis du ikke tenker stort, så er det svært vanskelig for deg å oppnå noe stort. Bare husk på det. Å åpne seg opp for tanker om at du kan gjøre noe, kan utrette noe, kan sikte høyt mot noe – så er mye gjort.

Å tenke stort har vært en nøkkel for meg. Og jeg vet at du kan oppnå store ting om du evner å tenke stort. Du må jobbe med å godta deg selv og akseptere dine feil. Det kan du gjøre ved å godta at du er medfødt feilvare.

Når du klarer å tenke stort, så klarer du å utføre handlinger som sørger for at du holder kurs. Mot dine hårete og urealistiske mål. Og fy så deilig det er å søke noe stort. Og jobbe mot noe som pusher deg, og som er umulig for deg å se nå.

Å tro på det usynlige er spennende.

Å komme seg opp på platået er det første steget. Deretter kan du bare begynne å klatre. Når du har klart å tenke stort, så kan du kjenne smaken av hva du virkelig vil.

Og da er det ingenting som kan stoppe deg. 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: