Mine indre demoner

art-388901_1280

Tankene mine er i konstant krig. Og alltid i fare for å falle tilbake til gamle og ødelagte spor. Jeg er litt bekymra for at jeg pusher for mye på positive tanker.

Jeg vil påpeke at det er et verktøy. Det erstatter negative tanker. Men det handler ikke om å glemme eller overse det som er negativt. For meg er mine negative tanker mine demoner.

De er i stand til å ødelegge og bryte meg ned. Det er derfor jeg trenger verktøy, slik at jeg kan temme dem.

Grunnen til at det heter mental trening, er at det må trenes på. Du kan ikke late som, men du må trene. Akkurat som du bygger muskler, så bygger du evne til å la positive tanker erstatte negative. Tankene mine er i en konstant krig hvor jeg må huske på å bevisstgjøre mine våpen som sørger for at jeg har det bra med meg selv.

Hvis jeg trener for lite, så får demonene danse. Disse stygge skapningene kan fortelle meg at jeg ikke er bra nok, eller at jeg er stygg. At jeg ikke har noe å gjøre i en situasjon eller at jeg burde søke noe enklere her i livet. De gjør at jeg sammenligner meg selv med andre som jeg vet er bedre. Og det ødelegger meg. De er i stand til å bryte meg ned.

Det er ikke lang vei fra å hate meg selv. De tankene har jeg hatt før. Å mislike seg selv er ikke noe jeg anbefaler. Det handler om at du ikke ser verdien av deg selv. Og du fyller på alt som er negativt ved deg selv. Du blir til og med irritert fordi du ikke gjør noen ting du ikke vil gjøre.

Du skammer deg over nesa di. Du skammer deg over hvor lite du kan om noe. Du skammer deg over hvordan kroppen din ser ut. Du skammer deg over deg selv når du sammenligner deg selv med andre. Du er i konstant krig. Og du taper hver eneste dag. 

Du skammer deg over ting du ikke kan forandre. Og du skammer deg fordi du kan forandre noe, men mangler evnen. Dette blir en evig runddans. Demonene ler en ondskapsfull latter og storkoser seg med din dårlige selvfølelse. Selvtilliten spiste de opp på vorspiel. Du får lyst til å spy av deg selv.

Demonene får danse hvis jeg er sliten eller går gjennom tøffe perioder i livet. Og de opplever vi alle. Kjærlighetssorg eller tapet av en du holder kjær. De gir demonene spillerom. Jeg har et ansvar for å temme demonene, for de går ikke bort.

Slutter du å jobbe, så får du gjeld. Slutter du å være omsorgsfull, så blir du alene. Slutter du å trene, så blir du råtten. Slutter du å jobbe med sorgen, så bygger vonde følelser seg opp inni deg. Slutter du å fortelle deg positive ting, så finner du alt som er negativt.

Du må hele tiden trene.

For meg har positive tanker om meg selv sørget for at jeg temmer demonene. Og jeg vet at de står klare til å danse hvis jeg ikke bruker verktøy som får meg til å føle meg bra. Som gir meg glede. Derfor pusher jeg på positive tanker, fordi de fungerer for meg. Og jeg vet at de fungerer for andre.

Allikevel så handler ikke mitt arbeid om å være overstadig beruset på lykkens brus. For meg er det slitsomt, selv om jeg er positiv veldig ofte. Jeg sliter med å møte andre mennesker som er altfor positive, fordi jeg ikke føler at det funker. Jeg føler at de skjuler noe. Og jeg vet at veien er kort. Til å hate.

Jeg trenger å være sliten en kveld. Jeg trenger å godta at jeg gjør feil. Jeg trenger å slappe av. Uten å være med folk hele tiden. Jeg trenger tid for meg selv. Jeg klarer ikke late som for lenge før jeg føler meg falsk. Og det er en kjip følelse.

Jeg trenger dype samtaler. Jeg elsker å snakke om livet. Noen ganger klarer jeg ikke engasjere meg i samtaler som er negativt ladet, fordi det er ikke den jeg er. Og det påvirker meg negativt. Det jeg trenger noen ganger er forståelse.

Noen ganger trenger jeg å luke vekk personer jeg blir dritlei. Det handler ikke om å være negativ mot dem, men noen mennesker suger din energi. Og dersom jeg ikke klarer å få de til å være positive, så trenger jeg rett og slett litt pusterom. Negativitet kan kvele meg. For mye positivitet kan gjøre det samme. Gjennom denne prosessen så har jeg lært meg hva som funker for meg og hva som ikke funker.

Og jeg vet at hvis jeg tillater for mye av det som ikke funker, uten å si i fra eller la det bygge seg opp inne i meg, så er det jeg som har ansvaret. Det er like mye min feil som jeg føler at det er andre sin feil. Da er det en bevisst strategi å få litt pusterom.

Jeg trenger mening. For mange samtaler uten mening er vanskelig for meg. Jeg er så glad i livet, men jeg har også en lidenskap som handler om å forandre liv. For mye ubetydelige samtaler gjør at jeg blir svak. Demonene banker på døra og lurer på når det er fest. Og da er det jeg som velger om jeg åpner døra og lar de danse.

Livet ble merkelig nok enklere når jeg forsto at demonene aldri går vekk, men at jeg har et ansvar. Og makt til å temme dem.

Livet er hva du gjør det til. Og det er alltid noe negativt rundt oss. Spørsmålet er hva du fokuserer på. Og hvordan du griper tak i situasjoner, og former omgivelsene rundt deg. Hva påvirker du andre med? Og hvordan temmer du dine demoner?

Du kan når som helst finne noe negativt i omgivelsene dine, og fokusere på det. Det er altfor enkelt. Bare husk på at det negative du fyller tankene dine med, gir demonene mer rom til å nedgradere livskvaliteten din. De kan danse hele natten om de vil. Derfor oppfordrer jeg deg til å søke en strategi.

Vær bevisst på hva slags tanker du har i løpet av en dag. Vær bevisst på dine omgivelser. Mistrives du, så kan du gjette hva jeg skal skrive nå.

Men jeg er glad i positive tanker, fordi det har reddet meg. Det har fått meg til å løfte meg selv opp, til tross for at jeg etablerte en sannhet om at det aldri kom til å skje. Det er faktisk mulig. Visst er det mulig! Men da må du trene. Du må komme deg på treningssenteret. Og legge ned en innsats for at du skal ha det bra med deg selv. Ved å lete etter styrker og de positive tingene.

Det gir bedre forutsetninger for å håndtere hverdagen. Og det gir deg makt til å temme det som ødelegger deg.

Livet er hva du gjør det til. Og det handler veldig mye om hva du fokuserer på. Spørsmålet er om du er villig til å trene opp tankene dine, og se etter det gode.

Og om du virkelig tar ansvar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: