Bytt ut disse setningene i vokabularet ditt

hero-307036_1280

Hvorfor skal du tro på deg selv? Er det så forbanna viktig? Det forandret hverdagen min. Prøv disse setningene for å styre din indre dialog!

Det forbauser meg om alle disse etablerte sannhetene vi forteller oss selv. De to mest kjente setningene jeg møter er:

«Jeg kunne aldri gjort det der.»
«Jeg er ikke en sånn type som klarer sånt.»

Og nei, du vil aldri klare det med disse setningene i vokabularet ditt. Glem det. Men jeg kjøper ikke at du er en person som ikke klarer «sånne ting.»
Du er i stand til å gjøre hva som helst. Det tror jeg på! Mennesker er ufattelig intelligente vesen, og den eneste skapningen i verden som kan se for seg noe skje før det skjer.

Denne egenskapen er så kritisk for hvordan du ser deg selv. Når du forteller deg selv at du ikke kan gjøre det, så lurer du deg selv til å aldri prøve. Du vil aldri utforske dine evner om det du forteller deg selv at du ikke kan. Jeg syns det er fascinerende å se tilbake på hvor begrenset tankegang jeg selv hadde for bare noen år siden.

Med lav selvtillit og sammenligning av alt og alle, så etablerte jeg en sannhet om at jeg ikke kunne gjøre noe stort. Det var ikke meg. Derfor fortalte jeg meg selv at jeg ikke skulle tenke stort, for det kom aldri til å skje uansett. En Pessimist på mine skuldre sørget for at jeg ikke søkte oppnåelse av noe stort.

Etterhvert som jeg ble introdusert for mental trening og tankestyring, så handler alt om å komme inn i riktig tankesett. Jeg byttet derfor ut setningene over og erstattet dem med:

«Jeg kan gjøre det. Jeg er den personen som kan klare det»

Og plutselig skjer alle disse tingene jeg tidligere fortalte meg selv at jeg aldri kunne gjøre. Bare ved å fortelle meg selv at jeg kan. Det er faen så vanskelig og det er en prosess, men når du klarer å komme inn i en tilstand om at du tror på deg selv, så vil ting skje for deg. Aldri fortell andre eller deg selv at du ikke kan gjøre noe. Det er bullshit. DU kan.

Men det skjer ikke om du forteller deg selv at du ikke er kapabel. DU er kapabel. Fortell deg selv at du kan. Du har ingenting å tape ved å tro på deg selv. Ja, det er vanskelig, men det er aldri umulig.

Alt som er vanskelig å gjøre blir lett når du har gjort det noen ganger. Akkurat som å sykle. Akkurat som å holde et foredrag. Akkurat som å score et mål. Akkurat som å skrelle en banan. Akkurat som å løse et vanskelig regnestykke.

Ingenting er umulig.

Fortell deg selv – JEG kan. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: