Disse 4 tingene kan vi lære fra maur

insects-716536_1280

Vi har noe å lære av alle. Å bruke naturens verden som metafor for livet er et kjent fenomen. Denne gangen kan vi hente læringen fra de små vandrende arbeidsmaskinene som lever i en tue. Det er mye å lære fra mentaliteten til en maur! Her er 4 freske tips!

Jeg leste nettopp en artikkel om 4 tips vi kunne lære fra en maur. Og med en gang jeg leste disse tipsene så fikk jeg mange ideer selv! Så hvorfor ikke servere til dere herlige lesere?  Les og lær av de små arbeidsmaskinene.

 1. Maur gir seg aldri!
  Bare tenk på en maur. Noen gang hørt at de aldri slutter å jobbe? Vel, det er fordi det er sant. Bare tenk på å ha en sånn filosofi her i livet! Hvis en maur er på vei et sted, og noe prøver å stoppe dem, så finner de simpelthen bare en ny vei rundt.De vil klatre over, under, mellom eller rundt for å for å finne en vei. De ser alltid etter en ny vei. Aldri gi seg, er en egenskap som vil gjøre at du holder deg på kursen du har satt. Når du aldri gir deg når du er på vei mot dine mål, så øker sjansene så drastisk mye for at du vil nå de tingene du vil nå. Ganske nyttig spør du meg!
 2. Maur tenker på vinter hele sommeren
  Dette her er så viktig! Viktig perspektiv. Du kan ikke være naiv og tro at sommeren varer for alltid. Maur plukker mat om sommeren og lagrer opp til vinteren.De kan ikke risikere å befinne seg i en maurtue uten mat når de skal fortsette jobbingen innenfor tuas vegger om vinteren. Det er viktig å være realistisk. Om sommeren må du tenke storm. Tenk fremover. Tenk på mulighetene som vil komme? Om du legger ned arbeidet som kreves nå!Det er et sitat som går slik:

  Hvis du når som helst er villig til å ofre den du er, for hva du vil bli, så vil du bli suksessfull.

  Å være i forkant og ha tålmodighet, selv om omgivelsene gir deg andre fristelser, er nøkkel til å oppnå mer.

 3. Maur tenker på sommer hele vinteren
  Om vinteren derimot, minner de seg selv på at ”dette vil ikke vare lenge. Snart vil vi komme oss ut herfra.” Den første varme dagen er maurene ute! Hvis det blir kaldt igjen, så forsvinner de bare ned i tua igjen. Men på ved første varme anledning går de ut.Og de klarer ikke vente med å komme seg ut. Tenk om du hadde utviklet et slikt tankesett om tingene du skal gjøre? Altså, bare klø og sitre i forventning fordi du har utviklet deg eller et produkt som du bare MÅ få jobbet videre med. Tenk om du opplevde så mye glede ved noe, at selv stormer vil være noe du føler du behersker – fordi du er så tydelig på at sommeren kommer snart med yrende liv?
 4. Maur tenker ”så-mye-du-kan”
  Hvor mye vil en maur samle gjennom sommeren for å forberede seg for vinteren? Så mye den kan. Maur har ikke ”bra nok”-filosofi. Hvis maur kan gjøre mer, så gjør den det. Tenk om du tenkte på ”så-mye-du-kan” fremfor å justere hele tiden? Tenk så mange uviktige valg som vil bli eliminert om du har fokus på å gjøre så mye du kan, fremfor å gjøre akkurat nok?

 

Tenk nøye etter disse rådene. Det sies at ”liten tue kan velte et stort lass”. Vel, det hadde aldri vært et ordtak om det ikke var for maurens mentalitet.

Hvordan hadde ditt liv sett ut – om du hadde kopiert maurens mentalitet? 

ant-306677_1280

En kommentar om “Disse 4 tingene kan vi lære fra maur

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: