Dette bør du gjøre i dine 24 timer

2016-01-07 06.22.03

Vi er alle gitt samme antall timer i døgnet. Jeg vet i alle fall ikke om noen som får mer eller mindre. Et døgn består av 24 timer. Hvordan du behersker dem vil definere din utvkling. Hvis du ikke tenker på hvordan du disponerer tiden, så må sørge for å gjøre disse grepene! 

Dette handler ikke om tidsklemme. Dette handler ikke om å rettferdiggjøre følelsen av at døgnet har for få timer. Dette handler om å være bevisst på hva du bruker tiden på, slik at du kan oppnå utvikling. 

Det første du bør gjøre, er å kartlegge timene dine. Det handler ikke om å skrive hundre ting i detaljer om hva som skjedde, men lag en grov skisse over hva dine timer har inneholdt i løpet av en dag. Synes du dette virker ukomfortabelt å gjøre? Vet du at det er en kjip reality check? Da er det du som får størst effekt!

For å komme deg opp til et nytt nivå, så er det grådig lurt å vite hva slags nivå du befinner deg akkurat nå. Det gjør det mye enklere å se hva du bør gjøre og hvor du kan gjøre justeringer. Når jeg hørte noen fortelle om at alle har de samme 24 timene, enten du er Petter Stordalen eller Oprah Winfrey, så fikk jeg perspektiv.

Hvorfor oppnår noen nesten alle sine mål, mens majoriteten ikke gjør det? Det var et spørsmål jeg ble forelsket i når jeg startet å lese om mental trening. Svaret ligger nemlig i tallene 2 og 4. Hva du gjør i løpet av et døgn vil definere deg som person.

Vi mennesker er vanedyr. Hjernen søker det som er komfortabelt, og prøver alt den kan med å holde deg innenfor trygge rammer. Dette er en megastor fallgruve! Skal du oppnå utvikling og få utrettet mer i ditt liv, så må du sørge for at du også gjør noen ukomfortable oppgaver i løpet av dine 24 timer.

Problemet til mange er at de blir gitt 24 timer, og de spiller videospill med dem.

– Eric Thomas, gammal gubbe og forbilde

Det er viktig at du sørger for at du legger tilrette for utvikling. Hvordan? Jo, statistikken viser at du må gjøre det som utvikler deg. Er det så enkelt? Ja, faktisk. Når det blir lagt frem som fakta, så er det simpelthen dette som gjelder.

Hvis jeg har mange dager og lite timer relatert til mine mål, så søler jeg bort potensiell utvikling. For meg handler det ikke om at jeg aldri kan spille en runde FIFA eller tre, men det handler om å være bevisst på timene mine. Jeg må sørge for at bøker blir lest, tekst blir skrevet og at kjipt arbeid må gjøres for å nå dit jeg vil.

Mitt  år 2014 for eksempel. Da gikk jeg på skole, og jeg hadde mye fritid. Fritiden ble fylt med mer FIFA enn å jobbe med mål for fremtiden. Og det er derfor jeg ikke kom så langt med målene mine forrige år. Nå er jeg mye nærmere. Hvorfor?

Jeg bruker mine 24 timer annerledes.

En annen avgjørende faktor er å FINNE MÅL SOM TRIGGER DEG. Mål som ikke trigger deg er som et bål som aldri får brensel. Det dør ut relativt fort. Skal du tvinge deg til å jobbe mot mål som ikke trigger deg, så klarer du høyst sannsynlig ikke å motivere deg for særlig stor handling.

En stor grunn til at jeg ikke utrettet mange mål i 2014 er at jeg ikke hadde så store mål. Jeg satte ikke store mål fordi jeg ikke kunne se det for meg selv, og satset heller på mindre mål. Selv om jeg traff på flere av disse små målene, så sørget det ikke for særlig stor utvikling.

Derfor er det så viktig å jobbe med det som mange kaller «hårete» mål. Store mål som virker steike hakke umulig pr. i dag, men som du kan jobbe mot i fremtiden.

I 2014 hadde jeg ikke mål om å stå på en scene og holde foredrag og inspirere andre med mine tanker. Jeg trodde aldri at jeg ville bli en sånn person. Derfor satte jeg store kjepper i hjulene for mine egne drømmer. De fikk aldri komme ordentlig til fordi jeg bygde opp en realitet om at det ikke kunne gjøres.

Jeg tror en viktig nøkkel er å være litt naiv. Litt dum. Sette deg store mål som du nesten blir ukomfortabel av å snakke om, fordi de er såpass store og langt fra deg og der du er i dag.

Sett deg ned, tenk etter hva du virkelig vil – og skriv det ned. Vær alene, lytt til deg selv og spør deg selv hva du virkelig vil. Neste steg er å skrive ned alt du faktisk KAN gjøre med målet du har satt. Det vil sørge for at fokus er rettet mot det du kan kontrollere, og ikke mot at det virker umulig.

Hvis du har en drøm, så sørg for at du gir den en sjanse denne ene gangen du lever. Sørg for å ha gode historier å fortelle når du blir eldre og får barnebarn. Du vil angre på det du ikke gjør, så drit deg heller ut og fortell det med et smil om munnen senere. Og så forteller du historien om hvordan du reiste deg, og knuste målene i etterkant.

Skal jeg utvikle meg, så vet jeg at jo færre timer jeg bruker på mine mål, jo lengre tid vil det ta å oppnå dem.

Og nå setter vi over til en ekstra reality check;

Vet du hvor mange saker en advokat må lese? Vet du hvor mange timer en toppidrettsutøver må trene? Og terpe detaljer? Vet du hvor mange kjipe artikler en journalist må skrive for å komme på trykk i større aviser og magasiner? Hvor mange aksjer og trender du må lese om for å tjene noe som helst med cash? Hvor mange ganger du må bomme for å treffe mål?

Det er nok mer enn du tror. Så det er derfor du må utvikle deg. Komme opp på nivået du ønsker. Du må legge ned arbeidet som kreves for å komme i nærheten av dine mål! Du må bruke dine 24 timer på en møte som sørger for at du får disse tingene gjort om du skal nå målene!

Om du ikke har som mål å nå toppen, så må du uansett jobbe hardt. Det er ingenting som kommer gratis her i livet, selv om du har en følelse av det.

24 timer med handling. Hvor mange timer er vaner? Ting du gjør automatisk? Ting du setter i gang med uten å tenke over det? Veldig mange av dem. Om du har gode vaner, så vil du få gode resultater. Da har du en retning mot målet ditt, og vaner som sørger for at disse tingene ikke blir et ork.

Men en nødvendighet.

Ha fokus på detaljene. Ha fokus på timene i døgnet. Ha fokus på hva du må gjøre i dag for å komme dit du vil senere. Ikke tenk for mye på fremtiden. Tenk heller på det du kan gjøre her og nå. Vær tilstede. Du vinner ingenting ved å tenke for mye på fremtiden med mindre du trenger motivasjon for å se for deg hvordan livet ditt vil bli.

Det er mye møkkete arbeid som må til! Men det må gjøres. Hvis ikke faller du inn i gamle vaner og gamle gjøremål. Og utviklingen uteblir. Flere timer mot ditt mål – økt sjans for å nå målet. Det er enkel matte, men vanskelig å gjennomføre.

Det er realiteten. Du må legge inn solid innsats. Og du må ofre litt. Ha noen netter med lite søvn. Ha dager hvor du ikke ser deg nå målene dine. Men er meningen med det du gjør sterk nok, så er det ingenting som kan stoppe deg. Da vil du forvandle dine 24 timer til noe som taler for at du vil vinne.

Ikke legg vekk sosialt liv eller en kveld med TV. Du må huske å le og være sammen med andre også. Livet er tross alt en herlig ting om du gjør det som kreves for at det blir det. Bare vær bevisst på dine 24 timer.

Vanene du har i dag vil ha størst innvirkning på personen du blir i morgen. Hvis du aldri tenker på hvordan du disponerer timene dine, så kan du gå glipp av stor utvikling. Det er bare små justeringer som kreves for å bli en bedre utgave av seg selv.

Poenget er at vi er alle gitt de samme 24 timene.
Spørsmålet er hva du gjør med dem?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: