Oppsummering av 2015

cropped-image.jpeg
Mitt første forsidebilde på bloggen. 

Det er nesten litt surrealistisk å se tilbake på dette året. Det har skjedd mye på kort tid, og jeg føler at jeg har kommet langt på vei med å skape en blogg som kan hjelpe andre. Og responsen har vært bedre enn forventet! Her oppsummerer jeg året som har gått.

Da jeg startet denne bloggen så hadde jeg et mål om at den skulle hjelpe andre til å tenke bedre. Jeg startet egentlig å skrive en bok, men jeg ble for rastløs i prosessen. Bloggformatet passet bedre til det jeg ville få frem, og jeg bestemte meg for å dele min kunnskap.

I forkant av begynnelsen så sendte jeg inn et innlegg til Aftenposten. Jeg skrev om hva vi kunne lære av barna, og for min del var det nesten utenkelig at jeg skulle våge å sende inn noe jeg selv har skrevet til en såpass anerkjent avis som Aftenposten. Dette ga meg blod på tann! Innlegget kan du lese HER. Det ble også publisert i Aftenposten, og jeg fikk nesten en halv side i papirutgaven også. Stolt som en hane var jeg. En del av et mål. Starten av skrivelysten.

Det var veldig skummelt å starte bloggen 2. April. Helsike så nervøs jeg var. Tror jeg gikk fram og tilbake med meg selv flere ganger enn hva som er sunt. Og så bestemte jeg meg for å dele. Mine tanker. Mine erfaringer. Min kunnskap. Hundrevis av spørsmål. Og lassevis med mot for å våge å trykke på publiser. Mitt første innlegg kan du lese HER

Vennene mine lurte på hva jeg drev med. Mental trening? Hæ? De visste knapt at jeg hadde interessen for det. Det var veldig skjult for omverden før jeg bestemte meg for å starte denne greia her. Bak kulissene satt jeg timevis og tittet på foredrag og opparbeidet meg en voldsom interesse for tankene.

Grunnen til at jeg fikk en interesse og begynte å studere dette feltet, var fordi jeg trengte hjelp etter en gedigen nedtur i livet mitt. Jeg var klar og tydelig på at jeg skulle dele denne historien for å vise at det er greit å gjøre feil. Nedturer vil komme. Det som avgjør dens kraft er hvordan du lar den påvirke deg. Jeg nektet å la den definere meg.

Derfor måtte jeg gå nye runder med meg selv når jeg bestemte meg for å skrive om hendelsen, og dele den med hele verden. Det var tøffere enn jeg hadde trodd. Bare det å skrive den gjorde at jeg måtte ta pauser og puste dypt flere ganger. Det var veldig tøft det som skjedde, men jeg er veldig stolt over at jeg fikk bragt den frem i lyset.

Historien kan du lese HER.

Jeg valgte å kalle den for Ærlig & jævlig. Rett og slett fordi den var jævlig, og et voldsomt slag i trynet i et ellers rolig og komfortabelt liv. I etterkant lærte jeg utrolig mye av hendelsen, og jeg hadde mest sannsynligvis aldri vært der jeg er i dag om det ikke hadde vært for den kalde februardagen i 2013.

Jeg sendte den også til Nettavisen, og fikk en firkant på forsiden der. Overskriften ble: ”Jeg skulle i fengsel. Jeg! Marius. Hva i helv?!” Jeg var stolt av det jeg gjorde, og glad for at jeg klarte å akseptere meg selv og gjøre motgangen til en del av den jeg er. Det hadde vært enklere å skjule den, men jeg tenkte at hvis noen kunne finne hjelp i den, så ville det være verdt det.

Blant mine mange innlegg (som snart strekker seg mot 200), så var det spesielt et innlegg som har fått mye oppmerksomhet. Et sterkt innlegg som ble skrevet etter at jeg fikk en melding på facebook fra en venn. Som ville dele sin historie om noe som angår fler enn vi tror. Navnet hans er Petter, og han delte DETTE innlegget som handlet om angst og depresjon. Det skulle vise seg å bli en reise for oss begge.

 

Storm1

Det motet og det fantastiske innlegget Petter beriket denne bloggen med, gjorde meg stolt. En gutt som ingen overhodet hadde trodd skulle oppleve disse lidelsene. Nå kom de frem i lyset. Jeg var aldri i tvil om at jeg ville at han skulle skrive om sine hendelser, og det åpnet opp dører for oss begge.

Innlegget fikk spalteplass på Nettavisen og Side 2. Jeg ble så stolt av Petter, for det krever virkelig mot å dele sitt indre helvete med omverden. Innlegget fikk opp mot 3000 interaksjoner i sosiale medier! Jeg har aldri hatt så mye trafikk som når Petter delte sin historie.

Noen uker senere sto vi og holdt foredrag på et seminar for lærere som driver med alternativ undervisning. Det ble en minnerik kveld, og starten på flere oppdrag for oss begge. Samarbeid og tillit er nøkkelen til bredere publikum og økt interesse. Det er også målet, ettersom jeg vet at det både Petter og jeg har delt, vil hjelpe andre med å åpne seg opp.

2015-09-17 16.54.36.jpg
Petter deler «Styggen på ryggen» på lærerseminar. Sterkt å høre historien live. En dyktig mann! 

Jeg fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger om innlegget til Petter, og jeg kan nok ikke tenke meg den enorme støtten han opplevde selv. Tusen takk for at du valgte å dele din historie med meg, Petter. Det er et av de store høydepunktene i året som har gått.

En tur innom lokalavisa har jeg også vært. Veldig kult å få en forespørsel om å få dele min historie her også!

Jeg har også fått holde foredrag på ungdomsskolen jeg selv gikk på. Det var en herlig mulighet og en glede å få delt mine tanker med noen klasser her. Ganske merkelig å dra tilbake, men desto mer gledelig at jeg har fått utrettet litt og fått muligheten.

Mitt største foredrag for året var når jeg besøkte Trondheim og delte historien min på Gründerlounge for Start HiST. Her delte jeg scene med med flere anerkjente mennesker som har startet for seg selv og opplevd suksess. En fantastisk opplevelse som jeg aldri glemmer.

12204567_10153633253491368_286680681_n
Helt vilt for meg å få dele min historie med denne gjengen. 

 

Den 28. April skulle en ny dør åpne seg. Jeg tok kontakt med håndballspiller Anja Hammerseng-Edin for et intervju om hennes konsept Fearless. Som handlet om mental styrketrening, og som jeg stiftet bekjentskap med som en del av researchen i forkant av intervjuet.

Det skulle vise seg å bli mer enn bare et intervju. Anja begynte å stille meg spørsmål i etterkant. Hvorfor jeg var så interessert, og hvorfor jeg hadde en blogg. Jeg var ærlig og fortalte det som det var, og deretter ba hun meg sjekke ut Fearless fondet. Et fond som støtter drømmer, og jeg søkte. Sendte inn videosøknad og greier! Noe av det kleineste jeg har gjort faktisk. Sprengte noen grenser. Men det ble ikke noe av.

fearlesss
Team Fearless! Anja til venstre og Ivar til høyre. Fin gjeng altså. 

Vi beholdt derimot kontakten, og etter hvert fikk jeg spørsmål om å dele noen øvelser fra boka hun har skrevet på instagram. Ble noen sprell og fikk eksponert noen øvelser. Vi sparret også med spennende tanker og stilte hverandre spørsmål. En dag skrev hun i en mail at jeg var tiltenkt en rolle i teamet. Jeg husker pulsen og blodet som bruste den dagen!

Anja har vært en fantastisk støtte for meg og mitt arbeid. Jeg har fått stå på scenen, være med på scene og salg under håndballcup, samt holdt opplegg for noen håndballag om mental trening. Moteshow har jeg også fått bidra med, og jeg har utviklet meg som person.

Å samarbeide med en profil som Anja er for meg gull verdt. Ikke bare får jeg holde på med det jeg elsker, men jeg får også økt eksponeringen min. Samtidig er hun tydelig på å forsikre seg om at jeg bidrar med det jeg brenner for i Team Fearless. En stor leder med et enda større hjerte. Jeg klyper meg fortsatt i armen når jeg tenker på hønsebonden fra Indre Østfold som har stått på scenen med en landslagsspiller jeg kun har sett på TV. Og fått bidra.

Jeg har også fått klemt Gro og fått lekt med Mio. Jeg har blitt tatt i mot med åpne armer, og holder daglig kontakt med Anja. For meg er dette en stor drøm som har gått i oppfyllelse. Og vi planlegger dessuten flere foredrag og show i året som kommer, og jeg gleder meg som en liten unge.

2015-12-20 08.37.45.jpg
Stemning når Mio og Marius spiser frokost 🙂 

I teamet har vi også en antropolog som heter Ivar Haugstad. Han har blitt en viktig støtte for meg, og stiller meg spørsmål og åpner dører for meg. Det har ført til at neste år er fylt med flere muligheter. Jeg skal blant annet jobbe med oppmuntring og gledespreding.

Jeg har også intervjuet friidrettsstjernen Ezinne Okparaebo. Kanskje du får se flere intervju i året som kommer?

Jeg vil også nevne Ingunn Flølo som en stor bidragsyter til bloggen. Hun skrev DETTE innlegget som slo godt an.

Og hun er ei dame med mange gode tanker. Vi skal også jobbe litt sammen neste år, og jeg gleder meg til det! Alltid spennende med mennesker som deler samme type tanker og visjoner her i livet.

Siri F. Abrahamsen er også ei dame jeg har blitt kjent med, og som jeg skal samarbeide med i 2016. Hun har skrevet blant annet bøkene ”Historien om deg” og kommer med barneboken ”Gleding” over nyåret. Hun driver et foretak som heter Verdifabrikken, og for henne handler det om å bringe frem individet, relasjonene og kulturen med gode verdier i bunn. Siri er en energisk dame som jeg gleder meg til å holde foredrag sammen med!

Jeg har også begynt å skrive bok, og jeg nyter også denne prosessen. Målet er at jeg skal ha den ferdig når jeg legger ut på reisen min og satser på drømmene mine for fullt til sommeren. Jeg jobber hardt med å skape en bok som kan utvikle, vekke nysgjerrighet og åpne opp tanker om utvikling. Det er noe innhold fra bloggen, men det meste jeg skriver er nytt.

Om jeg ikke når gjennom til forlag, så skal jeg publisere den selv og få den ut til dere som leser bloggen! Jeg har blitt så glad i å lese bøker, og tanken om at min egen bok kan stå på hyllen som et verktøy for bedre tanker er noe som trigger meg veldig.

2016 blir et spennende år for meg. Og det handler mye om at 2015 ble fylt med nye tanker og grenser som ble sprengt. Jeg jobber daglig med å tilegne meg kunnskap som kan hjelpe menneskene rundt meg, og selv om mye er blitt gjort nå, så har jeg større mål.

12207897_10153633265366368_14060191_n
Foredrag på Marker Skole. 

Jeg skal reise Norge rundt med foredrag, og jeg skal gjøre alt jeg kan for at jeg kan hjelpe andre. Jeg vil takke alle som har kontaktet meg og spurt meg om hjelp med tankene, og det gir meg stor glede å kunne få bidra til en bedre hverdag for dere. Jeg vil takke alle som leser bloggen og som har gjort 2015 til et år jeg virkelig kan se tilbake på med stolthet!

Jeg håper dere tar dere tid til å lese noen innlegg for å friske opp litt. Jeg har troen på at alle som leser bloggen kan få mer ut av livet sitt, og jeg vil at du skal vite at jeg heier på deg! Uansett hva du gjør – gjør det med hjertet og aldri tvil på deg selv.

Du er mer enn bra nok. Og jeg er så takknelig for at du har tatt deg tiden til å lese helt ned til siste snutt. Uten deg så hadde jeg skrevet til en vegg!

Lykke til med dine mål for 2016. Er du usikker på hvor du vil eller hva du vil gjøre, så anbefaler jeg deg å lese dette.

La oss plukke opp arbeidshanskene og jobbe enda hardere med våre mål i 2016! Sammen kan vi utgjøre en forskjell. Sammen kan vi bli sterkere. Og bedre!

Det er en person som kan forandre ditt liv. Bare deg. Bare bedre.  

2015-12-30 11.38.16.jpg

 

2 kommentarer om “Oppsummering av 2015

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: