Hvordan bære seg selv med stolthet

rooster-853414_1920

La oss legge tvilen og usikkerheten til side. La oss heller gå med brystkassa frem og møte folk med et smil! Det er ubehagelig i begynnelsen, men det er en ting du vil mestre med stil etter en liten stund! Les hvordan du kan bli trygg på deg selv og føle deg stolt som en hane!

Du går inn i et rom. Sola skinner. Det er kaldt, men frisk luft ute og lønninga har nettopp kommet inn på konto. Du har lagt planer og gleder deg til å ta fatt på helgens gjøremål. Helt til du skal ut og møte folk.

En usikkerhet brer seg om deg. Du blir stille. Fomler med ord. Skal hilse, og klarer til og med å si «hei» på en kjip måte. Du lurer på hvorfor du ikke sa «halla» eller noe annet kult i stedet. Livet er bra! Men noen ganger føler du deg liten. Hvorfor er det sånn?

Vi kjenner alle på usikkerhet, og spesielt når vi er ute blant folk. En følelse av at folk dømmer deg og ser på deg. Våker over hver eneste bevegelse du gjør. Følelsen av flauhet når du mister et par klementiner på gulvet.

Jeg forstår situasjonen. Jeg var lenge usikker på meg selv. Nye folk var noe av det værste jeg visste, fordi jeg følte meg alltid liten med andre. Alt som andre fremsto som – og som var mer enn meg selv, ja, det gjorde meg liten.

Hvorfor i alle dager gjorde jeg sånn mot meg selv? Og hvorfor er det så forbanna lett å føle seg usikker i møte med andre folk?

Her vil jeg gi noen råd som funker for meg. Kanskje det også fungerer for deg?

 1. Du er ikke universets sentrum. 
  Jepp, det er hardt å innrømme. Men du lever ikke i en verden som er rundt deg med du i midten. Du lever i en verden med andre. Og alle har sin egen verden de lever i. Hvorfor hjelper det å tenke på dette? Jo, det vil bagatellisere noen av tankene dine. Hvordan du står, hva du sier, hvordan du oppfører deg får litt mindre plass når du tenker på de andre, og ikke kun på deg selv. Du må ut av bobla di.

  Menneskene du møter ikke der kun for å dømme deg. De er der for å bli kjent med de andre. Og du er en liten brikke av det. Hva du gjør ut av det er opp til deg, men aldri tro at alt handler om deg. Folk flest bryr seg ikke en dritt om åssen du ser ut eller hvordan du går.

  Det viktigste er hvordan du får andre til å føle seg. Tenk på det!

 2. Smil mer!
  Når du er usikker, så er det lettest å virke alvorlig. Du skal nesten fremstå som litt kul om ikke annet. Et resultat av dette er å bli morsk i blikket og se ut som om du har tråkka i en hundebæsj. Tro meg, det hjelper ikke å rynke pannen og se morsk ut. Du ser bare skummel ut.

  En god venn av meg fortalte meg at de første gangene han så meg, så trodde han jeg var litt grinete. Leste i en bok og så morsk ut flere ganger før vi fikk kontakt, og dette gjorde at jeg ble mer bevisst på hvordan jeg ser ut når jeg møter andre. Selvfølgelig går det i glemmeboka noen ganger, men det er så utrolig viktig å smile! Og se ut som om du vil ha kontakt med de du møter.

 3. Du er bra nok!
  Hvis du noen ganger tviler på om du er bra nok, så er du på villspor. Når du ikke kan godta deg selv, så blir det vanskelig å føle seg trygg. En av måtene jeg virkelig fikk futt på det å føle seg trygg, er at jeg begynte å føle meg bra nok først. En positiv indre dialog over tid med fokus på mine styrker gjorde underverker her.

  Sørg også for at du er stolt av det du driver med og det du står for. Hvis du føler at det du driver med og tror på er teit, så påvirker det deg. Hele deg ser usikker ut. Du har sikkert sett noen som ser usikre ut? Smiler de? Går de med brystkassen fram? Mest sannsynligvis er de litt morske og skuldrene fram. Er det disse du verker etter å gå bort til å snakke med?

 

Hvis du forstår at menneskene rundt deg bryr seg om å ha det bra, og ikke bryr seg om alt du gjør, så har du lettere for å være sosial. Ha større fokus på hva du kan gjøre for at andre har det bra fremfor å tenke på at du må skinne hele tiden. Ingen stiller krav til at du skal være midtpunkt! Husk det.

Lær deg å bli venn med deg selv. Vær stolt over det du gjør, og hva du står for. Skammer du deg for noen av disse tingene, så bør du ta en runde med deg selv. Du er mer enn bra nok om du fokuserer på det som er bra!

Når du føler deg bra nok, og forstår at alt ikke handler om deg, så gjenstår det bare å skyte brystkassen frem. Jeg vet du kan klare det!

 

 

4 kommentarer om “Hvordan bære seg selv med stolthet

Legg til din

   1. Du skriver så godt! Jeg elsker å følge deg både på instagram og blogg. Leser ofte innleggene dine yt for mine barn. Vi synes du gir mening! Takk for inspirasjon. Brita Helene salberg

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: