Du må slutte å vente!

147H

Det er snart advent og ventingens høytid er i anmarsj. Samtidig er det den eneste tiden det er er greit å ha fokus på å vente. For er det noe som aldri vil dukke opp i livet ditt, så er det det perfekte tidspunktet til å gjøre noe! Les videre, så vil du forstå hva jeg mener. 

Jeg kødder virkelig ikke. Det perfekte tidspunktet finnes ikke. Det er så enkelt. Du kan vente så lenge du vil, men det vil ikke komme et perfekt tidspunkt for å gjøre noe. Har du noen gang ventet så lenge på å få realisert noe – at det faktisk har skjedd noe? Eller har det rent ut i sanden?

Jeg vil ta en vill sjanse på at det er sistnevnte alternativ som stemmer. Det er altfor lett å lage unnskyldninger og utsette det vi egentlig vil gjøre. Vi lever i et samfunn der vi har tidstyver ved fingertuppene, og planer legges i høy fart uke etter uke. Og planer er ikke alltid noe positivt for drømmene dine.

Så hvordan kan du oppleve et tidspunkt der det faktisk skjer noe? Der noe blir gjort som du innerst inne har lyst til å gjøre?

Det beste rådet jeg kan gi, er at du bare må gjøre det. Du må bestemme deg. Du må gripe fatt i deg selv med alvorlige øyne og fortelle deg at: NÅ! Må du bare gjøre det. Eller så vil du aldri få gjort det. 

Har du en utdanning i tankene som du drømmer om å ta? Bare gjør det.
Har du en jobb som du drømmer om å få? Bare søk på den.
Har du destinasjoner du drømmer om å reise til? Bare bestill reisen med en gang.
Har du en drømmebil du vil ha garasjen? Spar penger nå, og glem uttak før den står der.

Du må SKAPE det perfekte tidspunktet. Du må legge til rette for det perfekte tidspunktet. Du må jobbe for å nå dine mål, og det handler om at du må ta et VALG og du må være disiplinert og tro mot valget du tar.

Eller så kan du glemme det.

Du vil før du vet ordet av det forsvinne inn i nye planer og nye tider som hindrer deg fra å nå de tingene du vil. Bare innrøm det! Du har kanskje hatt planer og drømmer om noe siden du var liten, og allikevel så kommer du aldri nærmere. Du tilegner deg vaner knyttet til økonomi og jobb og annet som opptar tid og behov.

Derfor handler de perfekte tidspunktene i livet om å skape. Du må i det første steget ta valget, og du må deretter ta steg videre på samme sted som målet befinner seg. Eller så ender du alltid opp i ingenmannsland. Sliter du med disiplin og gjennomføringsevne, så kan du bare glemme det. Nå må jeg være litt streng!

Hvis du våkner opp i morgen og tror du kommer nærmere de tingene og øyeblikkene du drømmer om, uten at du har tatt et valg, så kan du glemme det. Det vil ikke skje.

Hvis du derimot våkner opp i morgen og tar (eller har tatt) et valg, så kan du gå videre. Da kan du avansere mot målet. Du har fått en retning, og i enden av retningen så befinner tidspunktet seg. Du tenker sikkert at det er overfladisk av meg å skrive at det er så simpelt, men ærlig talt? Det er så simpelt.

Vi insisterer på å gjøre det komplisert. Vi skylder på at vi er på feil sted, og at vi jobber i feil jobb, vi har ikke nok penger og vi har aldri nok tid. Men DU har tatt valget. DU har havnet her. Det er ingen andre som har tatt valget du har tatt. Om du har blitt påvirket til å ta valget, er en annen sak. Poenget er at du må ta konsekvensene av valgene dine.

Du må ta ansvar. Du må ta skylden for at du er der du er i livet. Du må forstå at du ikke bare har havnet der du er. Men du har faktisk tatt valg som har ført deg dit du er i dag. Hvordan skulle du ellers komme deg hit?

Det høres brutalt ut, men det er harde fakta.

Hvis du tar et annerledes valg, så får du et annerledes resultat.

Hvis du lever i håpet, så lever du også i et urealistisk liv. Tenk om du bare hadde tatt et valg om å skaffe deg penger til en drømmereise og vært disiplinert med sparepengene dine. Hvor mye raskere vil du nå drømmereisen? Hastighet i hvilket du når målet vil øke drastisk. Tiden det tar vil kuttes ned som gress under en gressklipper.

Jeg dømmer overhodet ingen for at de ikke når sine mål. Det er helt naturlig! Det handler derimot om å våkne opp fra dine vanemønstre. Ta et steg ut og se på livet ditt. Hva gjør du og hvordan kom du dit? Og hvorfor er du der du er?

Hvis du ikke er der du vil være, så må du gjøre justeringer som sørger for at du når dit! Du må ta ansvar.

JEG har tatt valg som har ført meg dit jeg er i dag.
JEG tar ikke utdannelsen fordi jeg ikke prioriterer det foran andre ting.
JEG har ikke drømmebilen i garasjen fordi jeg ikke klarer å spare over tid.
JEG har ikke reist til landene jeg drømmer om fordi jeg ikke har bestilt billettene.

Du må våkne. Og vite at ingenting er umulig om du virkelig tar et valg og sørger for å gjennomføre. Det er ikke så forbanna vanskelig om du klarer å prioritere og ta ansvar for deg selv. For det handler så mye om ansvar, og det er derfor bloggen min har ordene «bare deg» først.

For det er du som har ansvaret. Om du lar deg påvirke, så må du ta konsekvensene. Jeg skulle ønske du kunne få oppleve dine drømmeøyeblikk! Virkelig. Jeg skulle ønske gode ting skjedde deg oftere. Jeg skulle ønske du kunne få de tingene du drømte om. Fordi jeg bryr meg om deg. Hvis du leser, så er du min venn.

Men jeg kan ikke gi deg urealistiske forventinger. Jeg kan ikke. Det jeg kan gjøre, er å få deg til å våkne og innse at du må ta noen andre valg her i livet om du skal komme deg dit du vil. Det er selvfølgelig ting du må ta hensyn til om du har barn, eller har regninger du må betale, men du må gjøre noen justeringer som sørger for at du er i stand til å skape dine perfekte tidspunkt.

Det er lett å snøre på seg joggeskoene når det er sol, fint vær og fuglene kvitrer med sin vakreste røst. Men det er vanskeligere når det regner og du bekymrer deg for å bli syk om du blir kald. Du får ikke trent om du hele tiden skal ha de perfekte tidspunktene, og derfor blir helsen deretter.

Om du prioriterer valget om å være inne når det er regn og bare fungerer når det er sol, så hindrer du deg selv. Du står i veien for en potensielt bedre helse fordi du søker de perfekte tidspunktene, og ikke din egen helse. Jeg sier ikke at du gjør det, men jeg hadde en fin tendens til å gjøre det før selv.

Først når jeg tar et valg og bestemmer meg at det er viktig for meg å ta en løpetur fordi det er bra for meg, så skaper jeg et perfekt tidspunkt uavhengig av været. Løper jeg noen turer under perioder med dårlig vær, så er det dessuten bare en deilig bonus når sola skinner. Allikevel disiplinerer jeg meg til en bedre helse.

Selvfølgelig har jeg dager som det er tungt og kroppen skriker høyt «hva i helv… driver du med nå?», men det er disse dagene som blir ekstra viktig å få snørt på seg skoene. Fordi det utvikler en mentalitet om at mine mål og mine prioriteringer blir gjennomført til tross for at følelsene strider i mot. Det øker sjansene mine for å nå mål i fremtiden.

Hvis du tenker at andre er flinke som klarer å gjennomføre, og at du aldri klarer det, så har du også tatt et valg. Å ikke ta valg er også valg! Hvis du sier til deg selv at du ikke kan gjøre noe, så hindrer du bare deg selv. Det føles kanskje greit med en unnskyldning, men da har du tatt et valg med tilhørende ansvar og konsekvens.

Det er veldig lett å la følelsene stå i veien for valg. Du føler ikke for å ta et valg fordi det krever for mye, og du føler at du ikke klarer det. Føler at det er for mye annet som skjer. Føler at det er deiligere å ligge under teppe med en kopp kakao fordi det er kaldt ute. Føler at det ikke er noen vits uansett. Fordi du føler at det er for lang distanse å reise.

Jeg vil at du skal forstå at livet ikke bare er en dans på roser. Hadde det vært det, så hadde det vært utrolig kjedelig. Det ville ikke vært noen mestringsfølelse eller stolthet over å gjennomføre tingene du vil. Fordi det som føles enkelt er kjedelig når det blir for mye. Når du ikke møter motgang, så vil du kanskje oppleve at det er litt kjedelig.

For min egen del så syns jeg det er så deilig når jeg bare gjør det. Sier ja til det foredraget til tross for at jeg er jævlig redd for hvordan det skal gå. Sier til meg selv at jeg skal trene til tross for at jeg har hatt en lang dag. Tar den telefonsamtalen jeg har gruet meg til til tross for at jeg heller vil utsette den så lenge som mulig.

Det gir meg glede og mestring. Stolthet. Et smil om munnen. Det gjør meg glad, og det gjør meg til et lykkeligere menneske.

Bare vit at du alltid er et valg unna å leve et annerledes liv. Du er alltid et valg unna.

Du vil ikke få de samme resultatene du har fått til nå, om du tar annerledes valg. Et valg har en konsekvens, og alle valg har ulike konsekvenser. Når du tar valg som har positive konsekvenser, så får du et positivt resultat! Det er et enkelt regnestykke, selv om det er vanskelig å gjennomføre. Fordi du må kjempe mot følelsene.

Hvis du føler deg bortkommen og lei fordi du ikke er der du vil være, så les disse ordene nøye:

Det er aldri for sent å ta et nytt valg. Det er aldri for sent å starte reisen mot et bedre liv.

Du må bare bestemme deg og ta et valg. Og gjøre det til en prioritet.
Og være displinert.
Men det viktigste av alt:

Du må bare gjøre det! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: