Hva slags investeringer gjør du?

invest

Jeg har veldig dårlig peiling på faget økonomi, men jeg har enda dårligere peiling på aksjer. Allikevel vil jeg skrive litt om dem.

Aksjer du investerer i deg selv, vil gi avkastning om du gjør gode investeringer.

Men hva er en god investering?

For meg er en god investering noe som gir meg noe. Verdi, mening og utvikling er oppsummering av hvilke aksjer jeg tilegner meg. Å lese en bok, se på et foredrag, lage et innlegg på bloggen, være med venner og familie når jeg trenger det, ta tak i det som tynger meg, spise sunt, trene og forstå hva jeg gjør er gode aksjer for meg.

Jeg kjøper ikke aksjer i penger, men jeg bruker en annen valuta. TID.

Når jeg bruker tid på disse tingene, så får jeg en avkastning på sikt. Det er verdifullt, meningsfullt og utviklende for meg. Derfor investerer jeg tid i disse tingene for å sørge for at jeg kommer dit jeg vil. Er det ubalanse, så må jeg sørge for å gjøre større investeringer.

Eller kanskje jeg må investere i noe nytt som jeg ikke har investert i før. Kanskje delta på et kurs eller bruker mer tid på å skaffe meg informasjon fra nye mennesker og bygge nettverk.

Og det jeg bruker mest tid på, er det jeg får mest avkastning av som regel. Jo mer jeg investerer i å trene, desto bedre form kommer jeg i. Helsen forbedres når det investeres i den. Eller så blir jeg mer oppdatert på hva familien min gjør, og kan ha bedre samtaler om deres hverdag når jeg bruker tid på å holde meg oppdatert og snakke med dem.

Jeg liker å se på tingene jeg gjør som investeringer. Det gir et annet bilde, og setter det litt i system. Det blir lettere å forstå hvorfor jeg stagnerer eller hvorfor det plutselig går bra på gitte arenaer. Det er et enkelt regnestykke som lett kan kompliseres med ukjente algebra-ligninger om du føler deg lost.

Det vanskeligste er kanskje når du ikke forstår. Når du ikke reflekterer over hva du faktisk gjør, og ender opp med mange spørsmål om hvorfor ting er som det er.

Hva er dine investeringer? Hva bruker du tid på?
Og videre – hva slags avkastning er det på dine aksjer?
Har du fått en bonus? Har du glemt å investere i noe?

Hva skjer om du investerer i deg selv og de tingene som er viktig for deg oftere? Hvordan påvirker det humøret?

Jeg kan love deg at hvis du gjør investeringer som gir deg mening og verdi, og samtidig utvikler deg..

Ja, da vil du bli rik.  

2 kommentarer om “Hva slags investeringer gjør du?

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: