En uke i drømmeterritorium

Bilde1
Astrid, min bestevenn i midten, og Are Sende Osen til høyre. Foto: Eva Røgler

Dette har vært en helt uvirkelig uke for meg. Jeg har endelig holdt foredrag igjen, og fått nye opplevelser som jeg har drømt om å få. Nå har jeg bevegd meg i drømmeterritorium! Det har vært fantastisk. Drømmer kan bli til virkelighet om du jobber for dem! Les videre om du vil! 

Når jeg sitter og tenker tilbake på denne uka, så får jeg uendelig mange tanker. Inntrykk som enda ikke har fått satt seg i system. Gode følelser. Spennende følelser. Nysgjerrighet på hvordan det egentlig gikk, og nysgjerrighet for hva som kan fås til i fremtiden. Det har vært noen nervøse dager som jeg har måttet jobbe hardt med for å takle.

Vi kan starte med en artig greie, og det er at jeg er en veldig distré person. Det er ikke alltid like lett å få gjort alt, og spesielt ikke nå som dagene er hektiske og fritid blir brukt på å jobbe og utvikle både blogg og Fearless. Det kan føre til at huet mitt flyter litt over noen ganger.

Så min evne til å være distré og misforstå, gav meg muligheten til å dra til ungdomskolen min for å holde foredrag og dele min historie! Hvordan? Jo, jeg klarte nemlig å ta meg fri fra barnehagen på FEIL DAG! Hjertet mitt hoppa når jeg fant ut dette uka før jeg skulle til Trondheim. Jeg hadde klart å se feil på arrangementet og tatt meg fri på en helt annen dag.

Og det som også er litt artig, er at jeg ikke er overraska. Men noe jeg har lært, og som hjelper meg veldig mye i det daglige er tankene om å se muligheter! Jeg fikk heldigvis tatt meg fri på riktig dag, og som en følge av det fikk jeg en ekstra fridag. Så – hva gjør du når du innser at du er distré og gjør en feil? Jo, det kan hjelpe å tenke på mulighetene.

Jeg kunne lett irritert meg over hvor dumt og teit det er (for det var det virkelig), men jeg kommer ikke så langt med det. Ved å stille meg spørsmålet; «hva kan jeg gjøre?», så får jeg et annerledes svar. Og jeg får en handling som retter seg mot det som kan forandres, og ikke det som ikke kan forandres. Derfor tok jeg kontakt med skolen jeg gikk på når jeg selv var ungdom.

De var heldigvis positive, og selv om ikke alle var på skolen denne dagen, og selv det kanskje ikke passet best denne dagen, så fikk jeg sjansen å dele tankene mine med mange elever denne dagen. Og det var en veldig fin opplevelse.

12200904_10153633253786368_1247271757_n
Jeg bruker Fearless svettebåndet til å skrive ned fokusområder og korte stikkord som får meg inn på riktig spor av hva jeg bør tenke på i forkant av en presentasjon. Det er til stor hjelp, og jeg kan når som helst vri hånden og trigge riktig tankegang.

På toget satt jeg meg ned og forberedte foredraget mitt. Det var en helt surrealistisk tanke at jeg skulle tilbake dit jeg selv gikk på ungdomsskolen. Og denne gangen lære de om hvordan de kan tenke bedre, når jeg selv ikke kontrollerte tankene mine særlig bra. Jeg var godt likt, hadde venner og spilte som regel fotball, men jeg slet med selvfølelsen.

Jeg følte meg aldri bra nok. Jeg følte ikke at jeg fortjente komplimenter. Jeg var alltid blid, og det var han blide gutten som alltid smilte jeg var i gjengen. Men det er faktisk ikke gitt at de som på utsiden er glade og smiler mye har det bra inni seg. Jeg tror kanskje det er mye av grunnen til at historien min gjør inntrykk.

Jeg tror mange kan gjenkjenne seg i å føle seg verdiløs. Hele tiden gjøre noe for å slippe å tenke så mye alene. Hele tiden sammenligne. Hele tiden suge til seg de som forteller deg alt du ikke er. Og alt du ikke får til. Det er så lett å danne seg en realitet av de som ikke forstår seg på deg.

Jeg tenkte på hvor mye jeg gledet meg til å spre budskapet. For jeg har funnet ut at det er det eneste jeg vil. Forbedre andre sine tanker. Få andre til å forstå at de for pokker er bra nok! De må bare lete i seg selv. På de riktige stedene.

Jeg lette altfor mye på feil steder. Og derfor dannet jeg et bilde av at jeg var mye mindre og usynlig enn jeg selv fortjente.

12207897_10153633265366368_14060191_nSå til foredraget. Det var 3 timer jeg skulle gjennom denne dagen. Foredrag for 9. og 10. klasse, samt en time med media for å lære bort det jeg har lært om blogg og sosiale medier. Det var en fantastisk arena for å prøve ut historien min og finne ut mer om hvordan jeg kan bli en bedre foredragsholder. Og tanken om at jeg kan få andre til å få et nytt perspektiv på livet og seg selv var en stor motivasjon for meg.

Presentasjonene gikk bra, og jeg følte at jeg fikk levert noen gode tanker til elevene. Jeg håper i alle fall at de kan se seg selv med nye øyne, og se sin fantastiske verdi. Var det noe jeg gjentok flere ganger denne dagen, så er det at motgang er ikke noe som definerer deg. Det er en mulighet til å se på ting annerledes. Og få testet sine styrker. Og at du er bra nok! Du er bra nok. Jeg håper de fikk en liten følelse av å være bra nok. Om de ikke hadde denne følelsen dagen før.

Det som også er kult, er at jeg sprenger grenser for meg selv. Fordi jeg har et mål og en drøm jeg vil nå, så må jeg det. Å stå foran elever og dele min historie er sårbart. Det er noe jeg ikke så for meg for noen år tilbake. Jeg har blitt mye tøffere, og lar meningen med det jeg gjør stå for hva som må gjøres.

Det hjelper også å tenke på Fryktløseren inni meg. Som vi jobber med å styrke i Fearless. Det er så viktig å møte fryktene, og ikke la de forbli en evig hindring på veien mot målene dine.

Drømmene jobber ikke for deg, med mindre du gjør det.

Å få snakke med flere av lærerne jeg vokste opp med, var også veldig hyggelig. Det er tydelig at det er et behov for å få elevene til å høre om hvordan de kan styre tankene sine. Det er ingen hemmelighet at skoler sliter med mobbing og uheldige hjemmesituasjoner som opptar elevene. Slik er det i hele landet, og jeg syns det er utrolig viktig at de får bli kjent med begrepet mental trening.

For tankene kan styres og fokus kan forandres for å få et bedre liv. Det høres klisjé ut, men det er så forbanna nødvendig. Bare få den ene personens til å si at du er bra nok. Jeg vil være den personen som forteller det, om ingen andre gjør det. Alle har verdi. Vi er alle mennesker. Du lever en gang, og du fortjener å leve et liv fylt med glede og spenning.

Vil rette en stor takk til Marker skole og Ingrid som tok meg varmt i mot. Ga meg mat og sørget for at jeg følte meg velkommen og verdifull. Det er en fantastisk opplevelse å få reise og dele tankene mine. Jeg kommer aldri til å slutte med det. Det var mange inntrykk etter denne dagen. Avsluttet med å besøke barnehagen jeg jobbet i for et par år siden, og det var også veldig hyggelig! Herlig gjeng som jobber der.

12204567_10153633253491368_286680681_n
Jeg ble stolt når jeg så på dette programmet 🙂

Så var det duket for nytt foredrag, og denne gangen i Trondheim! En flott by med vakre omgivelser. Jeg har aldri vært så langt nord i landet før heller, så det var ekstra kult for meg å dra hit! Jeg har et mål om å starte oppdrag «Norge Rundt» med foredrag neste år, så det er godt å få dekket noen områder allerede nå.

Denne gangen var det Gründerlounge for Start HiST. Det er studentorganisasjonens største arrangement i løpet av året, så det var en stor ære for meg å få komme hit og dele min historie. Denne gangen skulle jeg fortelle om hvordan jeg har bygget opp bloggen og fått en jobb i Fearless med Anja Hammerseng-Edin.

De jeg delte scene med var også utrolig inspirerende. Unicus er en bedrift som kun har ansatte med Asperger syndrom. Fantastisk å høre Lars Johansson-Kjellerød fortelle om denne prosessen, og hvordan han så en mulighet som ingen andre har sett før han. Det er herlig med mennesker som tenker utenfor boksen!

Flowstick vant en stor gründerkonkurranse i fjor, og dette er fordi de har utviklet en prototype av en GoPro-stabilisator. En ambisiøs og kul gjeng med stor lidenskap for det de hadde utviklet. Jeg snakket også med noen av dem under middagen, og de kunne blant annet fortelle om at de brukte mange timer med prosjektet.

De har også reist rundt omkring i verden med et kult produkt! Jeg håper de får den i produksjon og får til en norsk suksesshistorie! Det er alltid sunt for vårt land.

Den tredje foredragsholderen var Erik Haugane. Han er en seriegründer som blant annet har stiftet flere oljeselskap! Han delte fakta om hva som kreves av en gründer og hva slags egenskaper som kreves for å gjennomføre og bygge en idé opp fra ingenting. Veldig inspirerende!

Noen stikkord fra hans foredrag: gjennomfør og test ut hva som funker. Idéer uten handling er luft. Jobb hardt, sett sammen et godt team og ta en sjanse med risk. Du må våge for å vinne.

Å bli annonsert som neste foredragsholder på dette eventet av selveste Are Sende Osen (kjent fra Are og Odin), var stort for meg. Steike. Jeg var veldig nervøs foran dette arrangementet, i og med at hadde fått denne muligheten med alle disse fantastiske menneskene.

Foredraget gikk bra, og publikum fulgte med. Jeg følte at jeg fikk sagt det jeg skulle si, og få delt noen tanker. Jeg sørget samtidig for å dele ut litt mental trening for disse fremmadstormende studentene, og bruke noen av verktøyene jeg selv har brukt og trodd på for at jeg er der jeg er i dag.

Jeg fikk ikke snakket så mye med publikum i etterkant, men det var gode tilbakemeldinger fra de jeg snakket med. Veldig kult å få oppleve dette! Og jeg var sliten etter nervøsitet og mange tanker før jeg skulle på scena. Men du verden så mye energi du får når du beveger deg utenfor komfortsonen og tar noen sjanser!

Jeg var stolt når jeg la meg denne kvelden. Hundrevis av inntrykk. Hundrevis av tanker om hva jeg kan forbedre og sette sammen når jeg skal ut å reise neste år. Det var en viktig og sinnssykt kul uke. I mitt eget drømmeterritorium.

Jeg skrev tidligere om mine drømmer. Mine mål. Grunnen til at jeg tar meg tid til å skrive blogg. Det handler om å eksponere deg for tanker som sørger for utvikling og forståelse. Utvikling fordi du må ta ansvar for ditt liv og det du vil oppnå, og forståelse om at du er mer enn bra nok for alt du kommer til å oppnå i livet ditt.

Du er bra nok. Jeg er bra nok. Du må bare være åpen for disse tankene først. Det er altfor lett å tro at du ikke kan gjøre noe, fordi du ikke er bra nok. Det er du! Jeg lover deg dette. Fra å være min største kritiker, til å dele et eventyr med meg selv, så har jeg funnet en vidunderlig glede av dette arbeidet. Det betyr så mye for meg.

Og du som leser det her, og som har tatt deg tid til å lese hele greiene – så vil jeg si takk. Takk for at du leser og bruker tiden din på å lese. Jeg håper virkelig at jeg kan hjelpe deg til å forstå at det er mulig for deg også. Jeg er ikke noe spesielt unntak som får disse mulighetene.

Jeg er fortsatt hønsebonden fra Indre Østfold. Som begynte å tro på den drøm. Og som har bestemt seg for at drømmene skal være en rettesnor for hvordan livet mitt utarter seg. Frykten kan ikke lenger stoppe meg.

Ikke la den stoppe deg heller. 

Vi ses i ditt drømmeterritorium, okei? 

Jeg gleder meg! Vær åpen for den tanken. Så kan du faktisk risikere å forbli der. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: