Eg savner kaffikopp samfunnet!

kaffikopp

Dette er et gjesteinnlegg som er skrevet av en utrolig dyktig og reflektert dame som heter Ingunn Flølo. Vi ble kjent for en stund siden, og hun har kommet med mange gode tanker som jeg lar meg fascinere av. Derfor gleder jeg meg til å la dere få lese denne teksten! Som handler om et savn i samfunnet. Som kan gjenskapes gjennom en visjon for fremtiden. Hva syns du? 

Eg savner kaffikoppen, krakken og døra som alltid stod open. Slik at ein berre kunne komme innom og slå seg ned, få ein kaffikopp og skravle litt.
Ta ein prat om korleis det gjekk med naboen, kven som var friske og kven som var sjuke. Og nokre gonger kven som var dø.

Det går sjølvsagt an å snakke om andre meir oppløftande ting sjølvsagt!

«Neeei, seie du det….» Ei nyskjerrigheit, engasjement og ro, med ein meir harmonisk tidsbruk.
Den gongen ein ikkje følte at en trengde seg på, ikkje var velkomne, forstyrra eller var uhøflege når ein berre dukka opp.

Eg stikk no berre bort og ser om dei er heime

Eg sit og undrast litt på kvifor og korleis det er blitt slik. Når skjedde det? Var eg bortreist den dagen?
Eg har liksom ikkje fått det med meg. Det berre var her liksom..

Kor kom alle desse kalde reglane frå? Kven er administrator? Kunne vert litt slik som facebook – då kunne eg skreve inn og sagt at det hadde vert fint om dei opna oppigjen for omgjengelighet, raushet og altruisme.

Om eg berre kunne ringte hytteverten og sagt at dei måtte slå på varmen, fordi no kom vi snart og samfunnet er blitt så kaldt. Eller om eg kunne sendt en mail til strømverket, med ønske om at dei skrudde ned den overdrevne bruken av frykt, trusslar, mistruhet, misunnelse og fordommar og heller skrudde opp igjen kjærlighet, medmenneskelighet, glede, vennskap, raushet og altruisme.

Det er kanskje ein nostalgisk tanke dette. Eg meiner det er ein reel tanke. Og ein ønsketanke. For slik ønsker eg at verden skal være. Nokon meiner kanskje at det er umulig.

Eg tenker at alt er mulig, det kjem an på kva vi sjølv vil og kva vi velger å tru på. Kva vi velger å bruke energi på, tanker på og handlinger på.

Eg savner kaffikopp samfunnet.

Eg savner at naboen bryr seg om det har vert mørkt i huset mitt nokre dager, og kjem og ringer på og høyrer om alt er vel. Eg savner at vi hjelper kvarandre når det trengs og at vi ser at det trengs. Berre fordi vi kan.

Eg savner samhold og felleskap. Eg savner dugnad for at vi felles skal ha det bra. Eg savner at det er naturlig å ta en kaffi ilag på tunet. Eg savner at det sosiale er viktigare en det matrielle. Eg savner at minner og opplevingar er viktigare enn prestasjoner og resultater.

Eg ønsker at turister skal reise heim og fortelle om den rause, imøtekommende kulturen. Og at dei ikkje har lyst heim fordi dei blei møtt med varme og glede. Eg savner samsvar mellom det vi ser og ønsker at vi er og det vi viser og virkelig er.

Eg ønsker kaffikopp samfunnet velkommen!

*altruisme – motsatt av egoisme, uselvisk og offervillig holdning og handling ovenfor andre

3 kommentarer om “Eg savner kaffikopp samfunnet!

Legg til din

 1. Så bra skrevet!!! Dette var rett og slett fin lesning, – jeg må si at selv om det var litt trist (at det nesten er slutt på kaffikopp kulturen, i allefall slik den var) – så var det koselig å lese at noen savner den! Takk for en fin blogg post!

  Ønsker deg en god natt, og en god uke videre!

  /Nina

  Liker

  1. Tusen takk for fine ord, Klockseth!
   Ingunn er dyktig og reflektert, så det var hyggelig med god respons. Jeg tror vi vil øke savnet etter dette samfunnet, og se mer av det i fremtiden. Jeg vet ikke, men jeg håper også!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: