LEV SOM EN LØVE

2015-10-11 14.51.20

Lager du ofte unnskyldninger for at du ikke kan klare noe? Fordi du er for lav, for lite utdannet, har for mye å gjøre eller rett og slett ikke kan fordi du er den du er? Da utfordrer jeg deg til å tenke nytt!

Hver morgen i Afrika våkner løven opp fra dyp søvn på Savannen. Det er tid for å jakte. Jakt er nødvendig for at familien skal spise. Uansett hvor stort og majestetisk dette dyret er, så må det jakte. Eller så vil familien dø. Derfor våkner løven opp med et tankesett om å løpe i mot byttedyrene. En tydelig tanke om å bruke sine ferdigheter for å kunne fôre familien.

Ypperlige jaktferdigheter blir utviklet av et voldsomt instinkt. Et tydelig mål. Og en voldsom evne til å gå etter det som betyr noe.

Elefanten står også opp. Elefanten spiser også hver eneste dag. Men de er ikke sjefene i jungelen. De holder seg i bakgrunnen, og lever sitt eget lille liv. Ikke noe galt med det, men de har et stort potensial. Som forblir ubenyttet.

Løven er en kriger. Løven gir blaffen i hva andre syns. Løven har et tankesett som tillater tittelen skogens konge.

Kjenner du noen løver? De som kommer seg opp og fram? De som går etter de tingene de virkelig vil ha? Som ikke lager noen unnskyldninger for at de skal nå sine mål? Som justerer og utvikler seg? Som våkner hver dag med et tydelig mål – og som følger retningen mot målene?

La meg gi deg noen eksempler. Kanskje verdens beste fotballspiller, Lionel Messi, briljerer i fotballverden. Han er fra en annen planet. Han er som oftest den laveste fotballspilleren på banen. Han måler ikke 1,70 meter engang. Messi er en løve. Som river motstanderne sine i fillebiter.

Hvordan? Han har utviklet de styrkene han kan utvikle. Han har ekstreme kroppsforflytninger og bein som flyr som trommestikker mens ballen ligger klistret mot foten. Han får det til å se enkelt ut. Tenk på hvor mange som har tenkt tanken om at den lille gutten aldri kom til å bli fotballspiller?

Han måtte til og med sprøyte inn veksthormoner som ung fordi han var så liten. Det sier sitt.

Følger du med på basket? BASKETBALL. Vet du hvem som er en av de beste spillerne i verden? En mann ved navn Stephen Curry. Høyde? Rundt 1,90 cm. Det er 10 cm under gjennomsnittet i NBA. Hvorfor er han en av verdens beste basketballspillere?

Han har utviklet ekstreme ferdigheter innenfor kategoriene skudd og assist. Han har ekstreme evner til å score og sette opp motstanderne sine. Gjennom knallhardt arbeid har han befestet sin posisjon i basketverden.

Eller hva med den yngste fredsprisvinneren noensinne – Malala Yousafzai? Hun ble tildelt fredsprisen i 2014 for sitt fremragende arbeid for jenters rett til utdannelse. Hun ble født i 1997. La det synke inn for et øyeblikk.

Malala er en løve.

Poenget mitt er at det handler ikke hvor du kommer fra, hvor gammel du er eller hvor høy du er. Hvor smart eller hvor utdannet du er. Det handler ikke om det! Hvis du er en løve med et tydelig mål som drar ut på jakt, så er du også ustoppelig. Du vil nå dine mål om du fokuserer på dem og går etter dem dag inn og dag ut.

Du kan velge om du vil være en løve. Og løpe mot de tingene du virkelig vil her i livet! Du kan løpe med et tankesett som handler om meningen med å nå sine mål, fremfor all slags snakk om hvorfor du ikke kan gjøre det du vil. Altfor mange lar seg stoppe av tanker om hva som potensielt kan skje. Uten å ta en sjanse i det hele tatt.

Vi burde være ærlig med oss selv. Men vi er heller komfortable. Vi burde følge drømmene våres. Vi burde bryte ut av forhold som ikke gir annet enn ubehag. Men vi er heller komfortable. Vi holder oss heller innenfor det som vi vet hva er, fremfor å utfordre frykten.

Du må ta ansvar om du skal følge en drøm. Du kan ikke la det andre gjør få definere om du skal komme dit du vil eller ei. Muligheter vil komme om du jobber hardt mot dem! Du må bare få det riktige tankesettet. Du må være en LØVE. Du må løpe MOT det du vil ha. Ingen unnskyldninger. 100 % ansvar for at du skal få det til å skje.

En løve har også mange mislykkede forsøk på å felle et bytte. Forskjellen er at løven fortsetter. Og gir seg ikke før byttet er lagt ned. De legger planer for hvordan de kan overraske og komme tett innpå byttet. De lar seg ikke knekke fordi de lot en gaselle glippe foran øynene deres. De er løver. De fortsetter. De går etter det som betyr noe.

Min oppfordring til deg, er at du starter å tenke som en løve. Ta fullt ansvar for at DU skal få de tingene DU vil at skal skje. Løp MOT DRØMMENE DINE. Mot målene dine. Mot de tingene DU vil at skal SKJE.

En løve har ikke tid til unnskyldninger. Da dør den. Det samme gjelder drømmene dine. De dør med flere unnskyldninger i gjennomføringen. Tenk på dette.

Vær en løve. Ta ansvar. Tenk på hva du kan gjøre, fremfor hva du ikke kan eller ikke er. Du er mer enn bra nok! Du må bare gå etter de tingene du virkelig bryr deg om. For det er først da løven i deg trer fram. 

Og da er det ingenting som kan stoppe deg. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: