Den utrolige kraften av 1

2015-10-07 22.31.44

La meg sortere ut tankene dine. La meg gi deg en retning! La meg vise deg hvordan du kan bli den du vil være. Ved å fokusere på et tall. Dette handler ikke om å være nummer 1. Det handler om noe annet.  

Tenk bare på dagen i dag. Hvor mange ting har du gjort? Hvor mange tanker har du hatt? Hvor mange ting har du hatt lyst til å gjøre? Jeg vil tro listen er tålig lang.

Er det 1 ting jeg vil at du skal tenke på nå, så er det dette:
Hva er det jeg egentlig vil? 

Prøv å lagre bake det ned til 1 setning.

Hvorfor skal du det? Jo, det er fordi du skal få et bedret fokus. Det er altfor lett å la hundre forskjellige ting få fokus i dagens samfunn som prøver å dra fokuset vårt i hundre forskjellige retninger.

Tenk så på dine forbilder. Dine idoler. Jeg kan ta et eksempel på et av mine idoler. Rocky Balboa i Rocky filmene. Hva var det som gjorde han til et ikon? Han bokset! Han inspirerte ikke andre ved sin sangstemme, eller med sine håpløse forsøk på å fortelle vitser til Adrien i dyrebutikken. Han inspirerte faktisk en hel verden med 1 ting.

La oss dra dette videre. Hva om han ikke brukte så mye tid på boksingen? Hva om han brukte mer tid som torpedo i den første Rocky filmen? Hva om han brukte altfor mye tid med Adrien etter at han fikk henne tett inntil sitt bryst? Hva om han hadde fokus på andre steder? Ville det da blitt fem nye Rocky-filmer?!

Ville han blitt en fantastisk bokser ved å fokusere på andre ting? Hell no. Han kjempet som om fanden jaget ham i hælene. Hver eneste dag. Han kjempet mot trappene og denga løs på den boksebagen som om det var hans siste dag. Han tok push-ups på 1 arm og trente som en gal. Det var eneste mulighet til at han kunne utfordre Apollo Creed i tidenes mulighet for en avdanket bokser.

Det er kanskje litt snålt å nevne en film. Film er jo ikke som i virkeligheten? Eller?

La meg ta andre eksempler. Barack Obama. Petter Stordalen. Cristiano Ronaldo. Will Smith. Hva om Obama ikke hadde brukt tid og fokus på 1 ting – politikk? Hva om Stordalen ikke hadde brukt tid og fokus på 1 ting – drive hotell? Hva om Ronaldo hadde gjort andre ting enn å spille fotball i gatene? Hva om Will Smith hadde latt tankene vandre fra det ene til det andre i hverdagen og ikke brukt tid på å bli en skuespiller?

Mest sannsynlig hadde vi aldri hørt om disse personene i det hele tatt. De hadde vært en dråpe i havet. De hadde ikke fått noe oppmerksomhet som strakk seg lenger enn landegrensene. De hadde ikke fått tiden og energien inn i prosessen om å bli det de ville bli.

Will Smith oppsummerer hans evner slik: sykelig jobbmoral. Dette handler om fokus. 1 ting. Den utrolige kraften av 1 ting. Felles er at disse menneskene er alle mennesker. De er ikke utenomjordiske, selv om Will Smith har spilt overbevisende roller om at dette kan motstrides.

Tenk nå på deg selv. Hva er ting nummer 1 som du vil bli? Som du vil gjøre? Og hva vil skje om du sentrerer fokus mot denne tingen?

Hadde Petter Stordalen brukt dagene til å gjøre forskjellige aktiviteter i timesvis, så hadde han aldri fått sin rolle i hotellmarkedet som han har i dag. Han hadde nok ikke hatt en drømmejobb. Her snakker vi dedikasjon og fokus med tallet 1 som en metafor for hva slags ting de ville oppnå.

Du kan ikke gå rundt og legge planer og gjøre haugevis av forskjellige ting om du skal nå dit du vil, dersom du drømmer stort. Da må jeg bare skuffe deg. Sorry. Undervisning slutt.

Tenk på dette. Tenk på ditt fokus! Hva fokuserer du på?

Skal du bli noe som krever mye av deg, så må du hengi deg til prosessen med det som er svaret til tallet 1. Du konkurrerer med andre som vil bli det samme som deg. Du må skille deg ut. Og fokuset må snevres ned til tallet 1 om du skal øke sjansene dine.

Tenk også over hva du har lyst til å gjøre! Har du noen gang tatt deg selv i å tenke at du vil lære deg å spille gitar, bli forfatter, reise jorda rundt, lære et nytt språk, bli god til å løpe, bli leder av en bedrift, lære deg å sjonglere med motorsag eller bli en lidenskapelig elsker á la Aune Sand?

Jeg følte meg truffet når jeg skrev noen av disse tingene. Men hva skjer med fokus når vi har alle disse tingene vi vil gjøre og ender opp med å gjøre mange ting halvveis? Hvordan påvirker det prosessen?

Det påvirker den i stor grad. Det er en utrolig kraft i tallet 1.

Før jeg begynte å skrive blogg og lære om tankene, så ville jeg bli god i fotball, få gode karakterer, henge med masse venner og lære meg å lage nydelige retter. Jeez.. Hva skjedde?

Jo, jeg ble ikke mer enn god i fotball, karakterkortet på skolen så ut som en berg-og-dalbane, jeg fikk litt tid med mange venner og gode retter ble lagd med særs ujevne mellomrom. Hvordan påvirket dette meg? Jeg vil si det ble litt negativt. Det gjorde meg skuffet over mine prestasjoner. Mine enorme lyst til å prestere på alle disse arenaene endte i stor skuffelse. Og en følelse av å ikke være bra nok!

HUFF! Ikkje bra.

Livet mitt forandret seg når jeg fant tallet 1. Mennesker er fantastiske vesen og viljen du kan produsere er helt syk, dersom du virkelig dedikerer deg til denne ene tingen! Plutselig hadde jeg gode kunnskaper om tankene og plutselig ble bordet snudd og jeg lærte andre om hvordan du kan bli en bedre utgave av deg selv.

Selvfølgelig er det en lang vei igjen før jeg når mine mål, men jeg er så mye nærmere nå som jeg har 1 ting jeg fokuserer mesteparten av tiden min på! Når jeg sluttet med å gjøre mange ting halvveis, og gikk all in på 1, så skjer det noe. Det skaper en tryggere og sterkere ramme rundt min egen prestasjon.

Plutselig ser jeg muligheter. Plutselig får jeg større drømmer. Det er helt essensielt for meg å fokusere på tallet 1! Fokuserer jeg for mye på 2,3,4,5,6,7 og 8, så blir alt halvveis og jeg ender opp i ingenmannsland!

NUMMER 1:

Hva er det du VIRKELIG VIL OPPNÅ?!

Klarer du å finne tallet 1, og holder laserfokus mot denne ene tingen, så vil det skje ting for deg også! Det har kanskje hendt deg at du har funnet ut at du har behersket noe fordi du har brukt tid og energi på det?! Alt er mulig. Med riktig fokus og tankesett, så kan du nå så langt du bare vil.

Du må bare finne et svar på tallet 1 som står sterkt nok for deg. Som får deg til å kutte ut eller kutte ned på de andre tingene. Prøv det ut! Bare for en uke eller måned! Plukk ut 1 ting du vil bli god til eller forbedre.

Så vil du forstå hva jeg mener. Med den utrolige kraften av 1.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: