Hva vil du bli husket for?

DSC_0072

Perspektiv. Jeg føler at jeg har skrevet om det mange ganger. Men det hjelper virkelig tankene inn på sporet av hva som er viktig og hva som bør komme først. Jeg bruker perspektiv som en slags veileder for livet mitt noen ganger. Og jeg vet at det også kan hjelpe deg. 

Hva vil du bli husket for? Det har jeg skrevet som overskrift. Jeg vil at du skal tenke på dette litt oftere.

Jeg skrev et innlegg for en tid tilbake som handlet om nettopp dette. Dette kan være god lesing for å generere perspektivtankene dine. For hva er det du bruker tid og energi på i hverdagen? Lar du de viktige tingene komme først? Og videre – hva er det som egentlig er viktig for deg?

Jeg husker tilbake for noen år tilbake. Jeg sto ved et veivalg. Jeg ante ikke hva jeg ville bli, og jeg jobbet et år i barnehage for å prøve å stake ut en kurs. Naiv som jeg var, så trodde jeg at jeg fant veien. Hvorfor naiv? Fordi jeg ikke var ærlig med meg selv. Tanker om at det jeg ville bli så bra ut for andre opptok større plass en spørsmålet:

Hva er det som virkelig er viktig for deg?

Deretter lagde jeg en historie. Om hva jeg skulle bli husket som. En person som skulle få barn mer fysisk aktive. Jeg liker å trene og jeg fant fantastisk glede av å jobbe med barn. En miks av disse må jo være det som er midt i blinken!

Jeg har skrevet før at jeg hyller alle som tar for seg denne oppgaven. Den er utrolig viktig og veldig aktuell med dagens samfunn som til stadighet opplever mer inaktivitet. Men tilbake på spørsmålet. Når fant jeg den enorme gleden ved å være meg?

Jeg fant den når jeg så på mennesker som sto på en scene og spredde om seg med visdom om livet. Fy fanken så kult det hadde vært om jeg kunne gjøre det samme. Tenkte jeg altfor sjeldent..

For jeg lagde en historie om hvem jeg TRODDE jeg ville være. Hva jeg trodde var den riktige veien. Det var ikke noe som fikk meg opp om morgenen og på datan for å finne ut om de siste forskningsartiklene eller tiltakene som ble gjort for å forbedre barns fysiske aktivitet. Som jeg selv kunne stå i bresjen for.

I stedet fortalte jeg dette til venner og bekjente og fikk en god følelse av å si det. Responsen var at det hørtes ut som en god plan. Vi trenger mennesker som utfører denne jobben! Det er ekstremt viktig. Og deretter var samtalen over.

Hva er viktig for meg?

Jeg var god til å fortelle denne historien til andre. Og meg selv. Og en halvveis historie om hva som trigget meg, fikk meg ikke til å jobbe hardere. Det ble på en måte et mål som jeg skulle oppnå med tiden med økende utdannelse og innsikt innenfor temaet. Det skulle nok bli bra. Denne jobben.

Men Marius – hva er virkelig viktig for deg?

Det var ikke denne jobben. Det var å dele tankene jeg selv fikk når jeg var nede. Det var å bli en person som kunne hjelpe andre med tankene. Beklager om dette føles som et ekko i lesingen din gjennom bloggen. Det er bare så viktig for meg å konstatere at det nytter ikke å fortelle seg selv en historie du ikke tror hundre prosent på. Den får ikke rotfeste nok til at du spretter opp om morgenene.

Min drøm er at du som leser skal ha merket en positiv forskjell i livet ditt. Min drøm er at menneskene jeg møter som vil finne svar – får et dytt i riktig retning. Min drøm er å skape en arena hvor selvfølelse blir forsterket, og drømmer får sine begrunnelser for gjennomføring.

I spørsmålet om hva som er viktig for meg, så fant jeg ut at jeg ikke klarer å lure meg selv. Det er umulig. Du vil fortelle deg selv at du må pushe på for å gjennomføre historien du forteller deg. Etter min mening så skal du ikke trenge å pushe deg selv. Eller motivere deg selv. For å forstå hva som trenger å gjøres.

Med min lidenskap for tankene, og for at andre skal føle seg bra nok, så trenger jeg ingen motivasjon. Lidenskapen får meg i gang. Dag etter dag. Uke etter uke. Det går aldri en eneste dag uten at jeg tilegner tid til å utvikle meg som en tankenerd. Ingen trenger å fortelle meg at jeg må jobbe for det. Ingen trenger å gi meg ros for at jeg skal fortsette.

Lidenskapen min ordner alt dette for meg. Når jeg nå er på vei mot drømmen min, så er det nesten uvirkelig å se tilbake på disse stundene hvor jeg prøvde å overbevise meg selv om hva jeg burde gjøre. For alt er så klart for meg når jeg sitter og skriver her og nå.

Selvfølgelig er det dager som tunge og tanker som ikke er positive som får plass. Det er dager som suger. Dager hvor fokuset ligger på feil sted. Dager hvor jeg føler at jeg står i gropa, og spaden er for liten. Og tiden er for knapp. Dårlige dager er en del av livet.

Men lidenskapen min holder alltid troen på meg. Lidenskapen min forteller meg at det jeg gjør er viktig for at jeg skal nå mine mål. Følge mine drømmer. Derfor har jeg aldri dårlige dager hvor jeg ikke er positiv. Jeg er positiv hver eneste dag, fordi jeg har en spennende fremtid. Som jeg har skapt som en følge av en enkel ting:

Jeg var ærlig med meg selv.

Hva slags historie forteller du deg selv? Er det en historie som du vil bli husket for? Eller er det en historie med overbevisning som hovedperson, og målet med grønne skoger uten gull?

Jeg vil at du skal tenke på hva du vil bli husket for. Og hva slags liv du VIRKELIG har lyst til å leve. For det er her du vil hilse på den nye hovedpersonen Lidenskap. Det er Askeladden og Veslefrikk i siamesisk harmoni. Det er et eventyr du vil fortelle barna og barnebarna dine med innlevelse. Og du vil også ha troll og hindringer som ble beseiret med mot.

Jeg vil bli husket for å være en person som fulgte drømmene sine. Som var ærlig nok med seg selv til å stake ut en kurs. En retning som inneholdt usikkerhet og frykt. Men som ble vandret til tross. Jeg vil fortelle et eventyr som er spennende og trist. Muntert og godt. Jeg vil være hovedperson i mitt eget liv.

Jeg vil være meg selv.

Jeg stiller deg spørsmålet igjen, og denne gangen vil jeg at du skal være ærlig med deg selv.

Hva vil du bli husket for? 

Bare prøv så mye du kan å overbevise deg selv om at sannheten ikke er din venn. Den vil dukke opp til syvende og sist. Jeg håper at den ikke ankommer for sent. 

Bli deg. 

Bli bedre. 

Det handler bare om deg. Bare bedre. 

Hva har du tenkt til å gjøre med det? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: