Du er bra nok du

IMG_1657

Du er bra nok. Ja, du er det. Faktisk er du bra nok. Jeg er bra nok. Kan du si det? 

Dette sitatet forandret livet mitt. Virkelig.

For en som var opptatt av ‘alle andre’, så var det lett for meg å tenke at jeg var mislykket hvis noen sa noe negativt til meg. Det kunne være nok med at jeg fikk en dårlig karakter på skolen og tenkte at «nå er det ikke mye å hente lenger..»
Jeg har ingen anelse hvor disse skyhøye forventningene for meg selv kom fra. Og hvorfor følte jeg at jeg måtte være så jævla bra hele tida?

Jeg har aldri hatt angst eller depresjon. Jeg har alltid vært en lykkelig gutt. Men jeg hadde en annen lidelse – dårlig tankestyring.

Når jeg ser tilbake på det nå, så er jeg så oppgitt over tankene jeg hadde den gangen. Hvis jeg hadde snakket med meg selv, så hadde det vært mye å ta tak i.
Men jeg tror dette sitatet på bildet ville funnet veien inn i hjertet mitt.

For det handler ikke om hva alle andre syns. Hva syns DU?
Det handler ikke om hva alle mener. Hva mener DU?
Det handler ikke om hva alle andre skal gjøre. Hva skal DU gjøre?
Hvis du møter litt motgang, har vært i en krangel, hatt en dårlig samtale på butikken som kunne vært bedre og som du spiller om og om igjen i hodet ditt eller tenker på hva noen sa om deg for seks år sida – våkn opp!

Skal DE (og hvem er dem? Har de grobunn for påstander?) få bestemme over DINE følelser?! Skal DE ødelegge DIN opplevelse av en god dag? Skal du gå glipp av et hav av gode tanker fordi du sitter og funderer over hvor mislykka du er? Fremfor hva du kan gjøre? Hvem du kan velge i livet?

Vær så snill. Jeg ber deg. Ikke hør på dem. Hør på deg selv. Og hva du virkelig vil.
La din realitet bli formet av dine nærmeste venner og familie. De som kjenner deg BEST og vet dine STYRKER.
Svakheter er til for å utvikles!

Du skal for pokker ikke være egoistisk og tenke kun på deg selv – men tenk på når du er på ditt beste? Er ikke det utelukkende når du føler glede? Og er med venner som løfter deg opp. Og når du har muligheten til å løfte opp andre? Og ler? Og ser fram til å møte noen eller møte noe? Presterer du når du er trist og lei? Er motivasjonen på topp når du er nede?

Hvis du har vanskeligheter med noen av dine nærmeste, sett deg inn i deres situasjon! Hvordan har de kommet fram til tankene eller ordene de tenker eller sier? Hva slags valg har de tatt i livet som har ført de dit de er nå? Hvis du hadde tatt på deg deres sko – hvordan ville reisen din sett ut?

Hvorfor skal du lete etter positive ved deg selv? JO! Fordi de er lettest å glemme! De må huskes på hver eneste dag. Si til deg selv – JEG er bra nok! For HVEM føler du deg ikke bra nok for? Og hvorfor?

Start en opprydding av tankene dine om du føler deg lost. Spør deg selv hva du vil, hvor du vil og hvorfor. Det vil gi deg svar! Og prøv så godt du kan å være ærlig. Hvis du ikke er der du vil være – og forstår hvorfor, så vil det bli lettere å danne seg et bilde av livet. Hvordan det KAN se ut dersom du tar noen grep.

Jeg er så glad jeg har dempet forventningene om meg selv. Faktisk viser forskning at dersom du senker forventningene i livet og begrenser sammenligning i tankene dine, så vil du forstørre sjansene for å føle deg vel! Og verdsette dine egne prestasjoner og oppnåelser i større grad. Er ikke det kult?!

Jeg håper disse ordene gav deg forbedret håp og økt vilje til å skape en bedre realitet med nytt fokus. DU ER BRA NOK! For svingende.

Du må bare lete på de riktige stedene! Der hvor du føler gleder og føler at det er meningsfullt å hente noe fra.

Og er det noe – send meg en melding. Jeg er her for deg! Jeg bryr meg. Du er sterk. Du vet det innerst inne.

Ikke gjør en stor greie av andres usikkerhet. Du trenger utvikling. Ikke innvikling!

Kan du love meg at du lytter litt mer til deg selv? Og tenker på dine styrker? Da gjør du meg en stor tjeneste.

Takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: