La meg fortelle en hemmelighet

Bilde 09.09.15, 18.57.15

Sliter du med å finne en retning? Synes du det er vanskelig å finne holdepunkter? Og sliter du med motivasjonen? Stopper tankene opp før du kommer til en beslutning? Trenger du litt drahjelp?

Jeg vet. Det er vanskelig. Det er slitsomt. Jeg har selv stilt meg disse spørsmålene ofte;
Hva vil jeg? Og hvem er jeg?  

Jeg følte at veien til slike spørsmål var uendelig lang. Hvordan i alle dager skulle jeg klare å finne svar på slike spørsmål?

Men så skjedde det noe. Det var ingen åpenbaring. Det var bare litt magisk tankestyring. Og spørsmålene ble forandret etterhvert som jeg skulle finne disse svarene. For svarene ligger foran deg. Hvis du leter på riktig sted. Det er det jeg prøver å gjøre når jeg skriver til deg. Jeg vil at du skal lete andre steder enn du har gjort hele livet. Og se litt annerledes på livet. Stille noen nye spørsmål.

For hvis du fortsetter å lete der du alltid har satt kikkerten mot – hvor langt kommer du da? Finner du noe nytt eller? Jeg fant ikke noe på disse samme stedene. De samme spørsmålene.

HVA VIL JEG? 

Dette er et vanskelig spørsmål. For hva vil jeg egentlig? Det er jo en haug med ting jeg VIL. Dessverre må det snevres inn om noe skal bli gjort. Selv om jeg har lyst til å hoppe i fallskjerm i morgen, så kan jeg ikke det. Eller, jeg kan, men det blir stressfullt. Jeg har nemlig tatt noen valg som gjør at jeg binder meg til andre gjøremål. Som har gitt meg en annen retning.

Fallskjerm blir det tid til senere. Det vet jeg. Men når jeg satt meg ned og skulle finne ut hva jeg ville, så tenkte jeg ofte på interesser. Dette var et smart trekk, for det trakk meg litt nærmere en engasjert skolehverdag. Studere kosthold og trening, samt idrett, var veldig spennende. Til en viss grad.

Problemet var at jeg stilte meg spørsmålet; hva er det jeg VIL gjøre? Og som sagt – jeg vil mye. Jeg ville lære om kosthold og jeg ville lære om trening. Problemet er at det ikke trigget en indre glød inni meg. Selvfølgelig er det kult å spise seg sunnere og trene seg sterkere og mer funksjonell, men det er på en måte ikke det som trigger meg.

Jeg snudde derfor spørsmålet før jeg var ferdig med årsstudium i idrett. Hva om jeg tenker på hva jeg drømmer om å gjøre? Hva er det jeg gjør når jeg VIRKELIG gjør noe som får meg til å bruse med fjæra og føle champagne-effekt i blodet?

Svaret på dette spørsmål fra hva jeg VIL, til hva jeg DRØMMER om, gav meg en annen måte å se fremtiden på. For fremtiden min med idretten så ikke slik jeg drømte om. Jeg hadde store tanker om å engasjere meg i barnas fysiske aktivitet og løfte frem hele Norges barnehelse, og satte opp planer og mål og kom i kontakt med mennesker som drev med dette.

Men til syvende og sist – det trigget meg ikke nok. Motivasjonen kom og gikk. Den gav ingen champagne-effekt. Den ga meg håp om en lysere fremtid med større interesse for det jeg gjorde, men det stoppet der. Når jeg fortalte andre om dette, så kjente jeg ingen brennende lyst til å gjøre det. Men det hørtes bra ut, og barnas helse er ekstremt viktig for en bedre fremtid. Jeg hyller alle som påtar seg dette ansvaret. Dere er store mennesker.

Det er derimot noe som skjer når du bytter ut VIL med DRØM. For når jeg drømmer, og lukker øynene mine.. Ja, da føler jeg meg komplett. Da ser jeg for meg et liv hvor jeg virkelig svever rundt fra prosjekt til prosjekt og gir mitt aller beste. Og målene mine blir forandret.

Jeg har tro på å dele drømmer, og jeg har skrevet flere ganger om at jeg drømmer om å leve av tankene. Dele dem med omverden. Få folk til å se nye ting ved seg selv – ved å lete på andre steder. Når du deler en drøm, så øker du sjansene drastisk for at andre som deler tilsvarende drømmer finner deg. Og det kan være starten på noe nytt, spennende og befriende.

Jeg elsker når folk snakker om sine drømmer. Om hva de drømmer om å gjøre. De forteller alltid med et smil om munnen, og med en ekstra glød i øynene. Det er så vakkert. Jeg blir glad når folk gir av seg selv og deler sine drømmer. Jeg tror det er viktig at du legger noe på bordet. Jeg har ingen tro på at man skal vandre mot sine drømmer alene. Du trenger noen som er med deg, støtter deg og gir deg ny innsikt.

…HVEM ER JEG?

Og alt dette koker ned til det andre spørsmålet. Hvem er jeg? Dette synes jeg er at veldig fint spørsmål. For når du leter etter hvem du er, så kan du ikke unngå å tenke på hva du drømmer om. Hvem er du, egentlig? Har du tenkt på det? Har du tenkt på hvem du er sammen med andre, hvem du er når du er alene, og hvem du er når du driver med noe du liker å gjøre? Har du noen gang tatt deg tid til å tenke på hvem du er når du gjør og opplever disse tingene?

For jeg har funnet ut at jeg er meg selv. Det har virkelig tatt en lang tid å innse, men jeg kan ikke være andre enn meg selv. Videre er det opp til meg å bestemme hvem jeg vil være. Du er et menneske i konstant forandring. Du er ikke den samme fra dag til dag. Hver dag får du nye erfaringer, nye bekjentskaper, nye inntrykk, nye bilder av omgivelsene dine og av fremtiden. For å nevne noe.

Jeg vet hvem jeg er. Og derfor kan jeg lett identifisere det jeg gjør med min egen retning. Jeg vet at jeg ikke lenger klarer å være meg selv om jeg hele tiden skal gjøre det som er utenfor min retning. Fordi jeg har en sterk tiltrekningskraft mot mine drømmer. Og derfor vet jeg når jeg er på viddene, og når jeg er lykkelig og opplever intens glede. Og jeg søker positive aspekt i livet. Hele tiden.

Jeg vet hva som inspirerer meg. Og hvem personer som gjør det. Når jeg skal finne ut hvordan jeg kan være meg selv på en best mulig måte, så leter jeg i inspirasjonen. Det som trigger meg. Hvem som trigger meg. Det er i disse tingene og disse personene jeg ser en refleksjon av meg selv. Hvem jeg har lyst til å bli.

Jeg kan fortelle deg at fra dagen i dag, så kan du finne ut hvem du er. Det er ikke alle som vet hvem de er, fordi de ikke klarer å være seg selv. Og det er selvfølgelig frustrerende. Men når du tenker på at du gjør noe du syns er greit, kontra det som inspirerer deg, så vil du drifte vekk fra deg selv. Jeg tror lidenskap og inspirasjon skaper helhet. Og gir en retning.

Hvis du virkelig er seriøs med livet ditt (og jeg håper så inderlig du forstår at du er verdifull og er seriøs), så hva med å lete etter det som inspirerer deg? Og hvem som gjør det? Hva er det med disse tingene? Disse menneskene? Disse situasjonene? Disse opplevelsene? Som du elsker? Hvorfor gir de deg glede? 

Jeg kan fortelle deg en hemmelighet med livet. Du kan bare være deg selv. Og du kan bestemme deg hvem du vil være. En av stedene du kan lete – er i inspirasjon og inspiratorene i livet ditt. Finn ut hva det er, og hvem som gir deg glede. Hvem som får deg til å le høyest, og i hvilke situasjoner du opplever at du svever. Kan du lokalisere dette, så tror jeg ting vil bli veldig klart for deg.

Kanskje du kan finne deg selv – i det du verdsetter rundt deg? Hva med å lete på disse nye stedene jeg har beskrevet? Bare gi det en sjanse om ikke annet?

Finn ut hva som inspirerer deg. Og vær deg selv. Det er nok av mennesker som vil passe inn og søke normalen. Du er ikke født for å passe inn. Du er født for å stå ut. Og være deg selv. Bare du kan være DEG! Husk det! 

La drømmene dine vise vei. Så vil magiske ting skje. Det kan jeg love deg. 

Så jeg spør igjen:

Hvem er du? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: