Gimme more?

gimer

Det å gi, er nesten som magi. Det åpner dører fordi, du føler noen ser deg, og ikke forbi. Jeg tror på magien som skapes når du gir. Og ser andre mennesker og tankene befrir. Her er noen ord om å være gavmild, om å tenke litt annerledes, men fortsatt være snill.

Det er positive ringvirkninger som spres når du er villig til å gi. Det er faktisk noe av det  mest virkningsfulle du kan gjøre etter min mening. Hvordan? Fordi du viser at du ser utover. Og du ser. Ikke minst. Du ser andre, og er villig til å ofre noe. Slikt blir satt pris på og beundret. For noen er det simpelt, men for andre kan det like enkelt å glemme.

Se for deg følgende scenario;

Du er på butikken. Du har noen varer i kurven din og ser en tydelig stresset person bak deg med like mange varer som deg. Du tar en kjapp vurdering og finner ut at du like gjerne kan vente det lille minuttet det tar å slippe personen bak deg foran i køen. Personen vil mest sannsynlig si noe som «Neinei! Ikke tenk på det!», men du insisterer på at personen skal gå foran deg.

Hva skjer nå? Og hva har du gjort? Jo, du har gjort noe så fantastisk som å anse andres interesse som viktigere enn din egen. Du har gitt i form av en køplass, men du har også gitt en annen person en mulighet til å få det litt bedre. Videre tenker jeg å spørre deg:

Hvor mye kostet det deg?

Dette vil skape en positiv atmosfære. Det er kjedelig å stå i kø, men det er enda kjedeligere å stå i kø og bare tenke på at du vil bli ferdig. Hva med å lete etter en mulighet til å gjøre noe annerledes denne gangen?

Kanskje du tenker noe som «Men jeg må jo komme meg hjem! Må jeg stå i kø hele dagen for å være snill? Og hvis det ikke kommer på Facebook, så er det jo ikke vits?», men hvis du tenker i disse banene så er det kanskje akkurat deg jeg skriver dette til.

For det er lett å forsvinne inn i vanemønstrene våre og bli opptatt av hva vi gjør og hva vi skulle fått gjort. Og helst gjort unna dagen før. Hvis vi evner å bryte litt i denne vanen, så kan vi faktisk oppleve en positiv ringvirkning. Personen du slapp foran deg vil kanskje få troen på menneskeheten igjen, og kassereren gir deg kanskje et litt større glis når du sier «Hei» når det er din tur.

Jeg har stor tro på at dersom du ofte anser andres interesse som mer viktig enn din egen, så vil det slå positivt ut. Dette er ikke det samme som å glemme seg selv, men tenke på andre for at du selv skal ha det bedre, og oppleve flere positive situasjoner i hverdagen. Det koster ofte så forbanna lite.

Jeg leste en gang om en mann som sa at dersom du er på restaurant, og du kommer til slutten av måltidet og skal gi tips, så sørg for å pøse på! Hvorfor? Fordi penger vil du få igjen. Ikke den potensielt positive opplevelsen, smilet eller snakkisen i restauranten ved en senere anledning. Har du tenkt på dette noen gang? At slike magiske øyeblikk kan være verdt en liten investering?

Tiden er også noe av det letteste å gi bort, fordi du bare må delegere. Og dersom du bruker tid på de riktige menneskene, de riktige situasjonene eller de riktige opplevelsene, så kan du få mer ut av livet ditt. Hva som er riktig er vanskelig å si, men hvis du starter med å tenke på hvordan du kan bringe litt positive vibber inn i hverdagen, så kan det hende du finner det ut.

Det er ingen fasit. Men det er viktig å vite at jo bedre evne du har til å gi og skape positive opplevelser, så vil det generere en viss positiv tiltrekningskraft i livet ditt. Bare tenk på en sjef som skal ansette en person til hva det måtte være. Hvis sjefen forstår at du bruker tid på å hjelpe andre på fritiden for eksempel, så vet sjefen at du er omsorgsfull og helt sikker blid store deler av dagen.

Hva slags personer vil man ha på arbeidsplassen? Selvfølgelig de som er kvalifiserte. Men hva med de som kan skape positive vibber på arbeidsplassen? De som kan løfte opp andre? Smile til de du jobber med? Er ikke dette også en veldig viktig egenskap å putte inn i bedriften sin? Tenker du i disse baner når du tenker på en ny jobb? Ser du mulighetene ved å skape de postive vibbene?

Jeg har tro på at dersom du er opptatt med å gjøre andre glade, og oppsøker de rette situasjonene for deg.. Ja, da vil du oppleve mer positivitet i livet ditt. Du skal ikke glemme deg selv og gjøre andre glade hele tiden slik at det går deg på helsa løs. Du burde i alle fall tenke på hva som skjer med livet ditt om du gir mer. Og retter fokus litt utover og mot personene du møter.

Du vet aldri hvem person du kan møte som kan vise seg å bli den «rette personen» for deg. En ny kjæreste, en ny venn, et bekjentskap som gir deg en mulighet, et kompliment, et positivt omdømme – you name it!

Jeg har delt tanker her på bloggen i snart et halvt år. Spyttet ut det jeg har av kunnskap for at andre skal kunne få glede av dem. Det hadde vært mye enklere å beholde dem selv og bruke tankene mine med meg selv. Men dette er ikke meg. Jeg vil at andre skal ha det bra, og leve bedre. Det er en av mine sterkeste verdier. Jeg er så avhengig av at mennesker rundt meg har det bra for at jeg skal føle meg vel.

Derfor er jeg glad hvis jeg kan være der for en venn eller en person som trenger det. Det gir meg ufattelig mye mer mening med livet mitt enn om jeg skulle beholdt det for meg selv. Jeg er ikke så opptatt om noen syns jeg skriver bra, men jeg er opptatt av at noen får noe ut av det jeg skriver. Og kanskje får noen tanker som styrer dem i retning av et bedre liv.

Jeg har fått flere henvendelser fra forskjellige mennesker som finner verdi av å lese. Og da svever jeg på en sky. Og føler meg verdifull og glad for at jeg er meg selv. Jeg elsker å gi. Og jeg har veldig stor tro på at det er en av de første stegene til å leve bedre. Se de som er rundt deg og tenke ut hva man kan gjøre for at de kan få det litt bedre. Om ikke hele tiden, så i alle fall oftere.

Jobbe med å styre tankene mot hva du kan gjøre for å skape mer positivitet og glede inn i livet til andre. Det tror jeg er en snabla god start mot et bedre liv. Du kan starte nå med å sende en melding til noen du bryr deg om eller til en bekjent du var glad du fikk bekjentskap til. Eller du kan ringe noen. Eller sende en blomst. Eller bestemme deg for at neste gang du står i kø, så skal du slippe fram den som står bak.

Jeg anbefaler å prøve ut dette fokuset med positiv handling. Og selv om du kanskje ikke føler at det er like fruktbart hver gang… Ja, da vil du uansett sove bedre. 

5 kommentarer om “Gimme more?

Legg til din

 1. Hoi!

  Leste innlegget ditt, og veldig mye bra i det..! Grattis J

  Kom til å tenke på Adam Grant. Han har en bok som heter Give and Take.

  Der oppererer han med tre typer personer.

  Givers

  Matchers

  Takers.

  Et kjapt google søk vil gi deg litt mer bakgrunnsinfo om de forskjellige..

  Dette er jo også veldig relatert til raushet og raushetsplikten.

  Gi, taimot og gi tilbake.

  Artig!

  Nyt søndagen når den tid kommer!

  Godt jobba

  Med vennlig hilsen

  Ivar Haugstad

  РFrittg̴ende sosialantropolog

  (0047) 40401082

  http://www.antropolog.no

  Follow me: @fastantropolog

  Liker

 2. Kunsten å være snill.

  Verdt å lese 🙂

  Ellers, nå har jeg lest flere innlegg her i bloggen din. Takk!!
  Det er akkurat det samme som jeg selv sitter og tenker «for meg selv» men ikke skriver noe om. Gull at noen tar seg bryderiet med å faktisk skrive!

  Ha en skikkelig super dag videre! Mandag og først ute, ny uke, nye muligheter, grip de!

  Liker

  1. Tusen takk for fantastiske tilbakemeldinger.
   Å sette ord på følelser kan være vendepunkt, og jeg har stor tro på at å jobbe mot å la andre se det de ikke kan se for seg selv, er verdt det.
   Veldig takknemlig for at du har funnet verdi. Takk! GOD MANDAG!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: