Hva er egentlig viktig?

viktig

I det siste har jeg kommet over dette spørsmålet, og fått det stilt i flere sammenhenger; hva er viktigst for deg?
For det deilig spørsmål. Hva er egentlig viktigst? Noen ganger er det ekstremt verdifullt å minne seg selv på hva som faktisk er det viktige. Hva er det viktigste jeg gjør? Hva er viktigst av det jeg vil? 

For hva som er viktig for meg, er mye av det som definerer meg som person. Det som er viktig for meg er det som skaper mening i mitt liv. Jeg tenkte å ta for meg hva jeg faktisk brenner for. For det gikk opp et lys for meg etter at jeg snakket med kompisen min i går – at jeg har dannet et mønster med bloggen. Det er visse ting som går igjen. Det er visse tanker jeg gjentar flere ganger, fordi det er forbanna viktig for meg.

 1. Du er bra nok!
  Du er det! Alt du noen gang kommer til å oppnå – er du bra nok for. Jeg godtok ikke meg selv og så ikke min verdi, fordi jeg ikke trodde at jeg var bra nok. Hvorfor var jeg ikke bra nok? Jeg definerte meg selv ut i fra det negative som skjedde.

  Når jeg spilte fotball, så fokuserte jeg på feilpasningen i første omgang i stedet for scoringen i andre. Dette gjenspeilte seg i andre situasjoner i livet mitt. Når jeg opplevde noe jeg oppfattet som negativt, så var dette nok en grunn til at jeg ikke følte meg bra nok. Jeg satte opp en vegg for komplimenter og gode handlinger jeg begikk, fordi det var lettere enn å fokusere på det som var positivt ved meg.

  Jeg vet at jeg er bra nok. Men for at jeg skulle føle meg bra nok, så måtte jeg gå gjennom en lang prosess. Med å godta meg selv. Godta feilene jeg har begått. Godta situasjonen jeg er i. Og ta ansvar! Ta ansvar for at jeg snur denne tankegangen. Ingen lever livet sitt for meg og kommer og redder meg fra noe – jeg må redde meg selv.

 2. Motgang definerer deg ikke som person. Hvordan du takler den gjør.

  Motgang. Gjørme. Hvordan tenker du når du står i det? Hva slags tanker gjør du om deg selv når du opplever motgang i livet ditt? Hva gjør du for å bryte ut av den eller bruke den som næring for bedre handling senere? Hvis du lar motgang definere deg, så har du et negativt fokus.

  Jeg trodde motgang gav meg enda flere grunner til å mislike meg selv. Jeg trodde motgang var synonymt med å være et mislykket menneske. Jeg trodde motgang var noe som skjedde fordi jeg var en dårlig person. Jeg fant ut at dette også er eget ansvar. For hvordan har jeg jobbet med motgang?

  Jeg har vridd hele tankegangen knyttet til motgang. Ja, det er tøft. Ja, det er noe forbanna drit. Men nei, den er ikke synonymt med å være et mislykket menneske. Motgang handler om at man må løfte seg selv opp – når ingen andre gjør det. Andre kan hjelpe deg gjennom motgang, men du må tenke på hva du lærer når du prøver å dra ut foten av gjørma. Du kan ikke bare tenke på hvor bedritent det er.

  Når motgang blir til lærdom – feiler man? Når du tenker på at du må vise styrke – hvordan tar du tak i motgangen du opplever?

 3. Positivt liv = positivt fokus

  Hvordan starte en endring? Hvordan kunne begynne prosessen med å leve et bedre liv? Dette henger veldig ofte sammen med ditt fokus. For hva fokuserer du på? Er du takknemlig? Gir du noe til andre? Tenker du på hvor verdifull du er?

  Dette er ekstremt viktig for meg. For at jeg skal kunne leve et bedre liv, så må jeg aktivt fokusere på det positive. Det handler ikke om å glemme det negative. Bare tone det ned. Jeg tror at dersom du har et positivt fokus, og trener opp disse tankene – så får negativiteten mindre plass.

  Og når jeg er bevisst på at dersom fokus er på det som er positivt, så vil det dukke opp mer positive hendelser og relasjoner i livet mitt. Jeg må være åpen for og anerkjenne det som er positivt. Hvordan skal jeg ellers klare å leve bedre? Jeg er opptatt av glede og omsorg. For at jeg skal være glad, så må andre være glade. Og derfor trenger jeg å være en positiv kraft som kan smitte andre, eller så vokser sannsynligheten for at negative ting opptar plass i hjernebarken.

  Når jeg ser på det positive ved meg selv, så åpner jeg en ny dør. En dør som tar meg med inn i en verden av anerkjennelse og glede. Som gir meg et syn på livet om at det er positivt. Og at jeg er heldig som er meg! Fordi jeg kan skape livet slik jeg vil.

 4. Følg din lidenskap. Lev dine drømmer.

  Hvorfor er dette viktig for meg? Vi lever bare en gang. I dette livet skal vi gjøre alt vi noensinne skal gjøre. Har du tenkt på det? Dette livet. Denne ene sjansen vi får. Hvis du jobber med noe du elsker.. Hvor mange timer opplever du glede? Hvor mange timer opplever du å føle deg verdifull? Fordi du finner stor verdi og glede av å jobbe med det?

  Hvis du ikke jobber aktivt mot en drøm – hva vil skje med den? Den vil falme. Og den vil forplante seg som en følelse av anger. Fordi sjansene ikke ble tatt. Fordi de komfortable vanene bergtok meg og førte meg gjennom livet uten mål og mening.

  Du får en sjanse til å leve ut din drøm. Er det ikke en god investering om du søker drømmene dine? Om du prøver å lete på nye steder etter noe meningsfullt å gjøre? Denne sjansen du får.. Du får den aldri igjen. Hva skal du gjøre med det? Hva er noen avslag du får i livsperspektiv?

  Hvorfor skal vi frykte situasjoner som kan føre deg nærmere en drøm? Er det ikke bedre å jobbe med frykten og møte den – i stedet for å flykte fra den? Leve i undring om hva som kunne skjedd hvis du bare turte.. Jeg må ofte sette livet mitt i perspektiv, slik at jeg forstår at jeg lever her og nå. Og det jeg gjør her og nå, er alt jeg noensinne gjør. Jeg syns ikke det er en bagatell.

Dette er noen av tingene som går igjen. Dette er noe av det viktigste jeg vil at du skal lære. For du får et liv. En sjanse. Og du får et valg om du vil ta ansvar for det – eller løpe fra det. Hva er viktig å oppnå – og hvorfor? Jeg vet at jeg vil ta en sjanse på drømmen. Og se tilbake på at jeg ga alt jeg hadde for den. Fordi jeg vet jeg vil angre om jeg ikke gjør det.

Det er en lang og kronglete vei. Og jeg vet at dersom veien er for lett å reise på, så er det ikke den rette veien. Det er ingen som har fortalt deg at livet skulle være enkelt? Hvis det hadde vært enkelt så vel alle levd livet de innerst inne ville leve?

Du kan ta et valg hver eneste dag. Hva velger du?

2 kommentarer om “Hva er egentlig viktig?

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: