En minnerik kveld

fearlesss
Anja Hammerseng-Edin til venstre og antropolog Ivar Haugstad til høyre!

På tirsdag tog jeg toget til Larvik for min første praktiske jobb med Team Fearless. Det ble en minnerik kveld jeg kommer til å huske lenge!

Fearless handler om å heve normalen. Sprenge noen grenser for seg selv gjennom bruk av mentale teknikker. Det er stort rom for seriøs tøysing og for å være seg selv. Denne tirsdagen fikk jeg et rått og herlig inntrykk av Fearless i praksis, og jeg tenkte jeg kunne fortelle dere litt om hvordan det var!

Dagen startet med noen timer jobb i barnehagen. Jeg var så heldig å få fri noen timer, slik at jeg kunne få gjennomført denne muligheten. Det er jeg veldig takknemlig for!

Jeg møtte antropolog Ivar Haugstad på togstasjonen. Denne mannen har utrolig mye kunnskap om det som skjer mellom mennesker. Hvorfor vi gjør det vi gjør, og hva slags påvirkning vi har fra kulturell bakgrunn. Han er en del av Team Fearless, og han er en utrolig hyggelig og dyktig mann. Det var en fornøyelse å bli kjent.

Vi delte tanker i bilen om fortid og fremtid og planla dagen med Anja på telefon. Ivar er en mann det er verdt å følge med på! Du finner han på Facebook under navnet Fastantropolog Ivar Haugstad. Sjekk han ut hvis du lurer på hva en antropolog er! Det gjorde jeg når jeg fikk høre denne tittelen.

Ivar har også vært med på å starte opp noe som heter Oppmuntringstilsynet. Dette er et tilsyn som tar folk på fersken i å gjøre gode gjerninger. Arbeidet som gjøres i Oppmuntringstilsynet er veldig vakkert og beundringsverdig, og jeg vil også være med å bidra for Oppmuntringstilsynet i fremtiden. Fordi når man ser andre, så kan de se seg selv. Jeg skal forklare mer om dette senere! Oppmuntringsarbeid er tett knyttet opp mot Fearless, ettersom det bidrar til at vi får flere sterkere og tryggere mennesker som individer og i samfunn. Det er utrolig viktig med fokus på hva vi vil ha mer av!

fearlesss2
Dette er Fearless sin fotograf, Mats Grimseth. Denne karen har hatt en drøm siden barndommen om å seile. Derfor bestemte han seg for å gjøre om seilbåten til sitt kontor og hjem, og reiser Norge rundt på fotooppdrag. Mats er en hyggelig mann som lever ut sine drømmer, og du forstår det fra hans engasjement og brede smil. Alltid hyggelig med bekjentskaper som Mats! Inspirerende historie – inspirerende mann.

Vi plukka opp Anja ved en hall i Larvik. Her fikk jeg hilse på Gro og Anja. Ja, jeg var starstrucked! For en hønsebonde fra landet, så er det stort å få møte slike inspirerende mennesker. Gro er ydmyk og flott – akkurat som ho fremstår i mediene. Dette var stort for meg!

Videre dro de tre musketerer på bildet over til Meny for å spise. Det var litt absurd for meg å gå sammen med Anja på butikken og snakke og le med ho. Ho er et fantastisk vesen, som jeg er så stolt av å jobbe med! Hvis du hadde møtt henne, så hadde du delt akkurat samme opplevelse!

Deretter dro vi til Larvik Arena for å jobbe med dagens gjøremål! På programmet skulle 4 håndballag i ilden. Tilsammen nærmere 100 jenter skulle få sprenge noen grenser og lære om mentale teknikker i regi av Fearless.

Anja snakket om sine erfaringer fra Fearless boka om et fiksert og vekstorientert tankesett, og hvordan dette var avgjørende for utfallet av hennes prestasjoner. Etter at hun hadde snakket en stund, fikk jentene ta bilder av seg selv og laget, og de måtte knytte bildene opp mot mentale teknikker.

I mellom slagene gikk Anja og jeg rundt til de forskjellige stasjonene vi hadde organisert. Anja spurte meg om jeg hadde noen innspill til hva vi kunne gjøre/hva vi kunne si noe mer om. Jeg delte noen tanker ho likte, og deretter spør ho om jeg kunne tenke meg å dele dem når vi samlet lagene på VIP-rommet.

Umiddelbare tanker: MARIUS! HVA GJØR DU NÅ? Snakke etter Anja?! Really? Kan du gjøre det? Hva om… 
Det var det første jeg tenkte. Deretter måtte jeg bytte ut disse tankene. Jeg jobber for Fearless. Jeg må jobbe med å styrke min indre Fryktløser for å våge og ta sjansene som trengs for at jeg skal nå dit jeg vil. fearlesss3

Teamet for kvelden var grensesprenging og mentale teknikker. Jeg forsto at jeg måtte hoppe i det. Ta sjansen. Ta ordet. Skape en relevans for meg selv og knytte det til Fearless. Egentlig tenkte jeg bare å observere og se hvordan ting gjøres for å kunne være med på utvikling og evaluering i etterkant av kvelden. Men hva om jeg faktisk hoppet i det?

Hva om jeg kuttet ut hvissvass i hodet mitt og ble litt Fearless? Ville ikke det være mer riktig enn å si at jeg var redd og avslå?

Derfor tok jeg styring over tankene mine. Jeg sa at jeg kunne gjøre det! Må jo ha litt trening. Skal jeg spise med løvene, så må jeg trene med løvene. Derfor tok jeg ordet. Snakket om mine innspill. Snakket om hvordan positivt fokus påvirker hverdagen. Sitt indre. Hvorfor det er viktig at vi oppmuntrer hverandre. Og oss selv. Snakket ikke lenge, men måtte jobbe med tankene og sprenge grenser for meg selv.

For det første måtte jeg slutte å klype meg i armen av situasjonen. For det andre måtte jeg tro på meg selv. For det tredje måtte jeg ha trening! Og det gikk veldig fint. Det var trygt og godt å stå med Anja og Ivar blant alle håndballjentene, og det var utrolig gøy. Adrenalinet pumpet fra jeg gikk av toget til jeg satte meg på det igjen.

Selvfølgelig er det forbedringspotensiale. Jeg vet at det ikke gikk strålende, og at det er masse å hente. Men forskjellen nå fra før, er at når jeg gjorde noe så grensesprengende som dette, så retter jeg fokus på hvor modig og sterk jeg var i situasjonen som oppsto. Og ikke om alt som kunne vært bedre. Jeg vet at jeg vil utvikle meg, og derfor kan jeg nyte de små stegene jeg tar for å nå dit jeg vil senere. Det er gode følelser! Klappet meg på skuldra på veien hjem, og smilte godt.

Takk til Anja, Ivar og vår fotograf Mats Grimseth. Dere gjorde dagen unik. Og takk til alle håndballjentene som var så modige og flinke til å sette ord på indre følelser og oppmuntring. Det var helt fantastisk å se alle disse jentene som gav av seg selv, og viste mot. Beundringsverdig og veldig inspirerende!

Det er mye som skjer om dagen. Foredrag er i anmarsj og det jobbes mye bak kulissene med Fearless. Det kommer masse spennende snacks fremover, så det er bare å glede seg!

2 kommentarer om “En minnerik kveld

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: