Intervjuet | EZINNE OKPARAEBO

Ezinne forside
Fotograf: Line Møller

Ezinne Okparaebo har gledet mange mennesker med sitt blide ansikt og sterke prestasjoner på friidrettsarenaen. Hun har norsk rekord på både 100 meter og 200 meter sprint, og har ambisjoner om å utkonkurrere verdenseliten. Hun blir drevet av drømmer, og gir nå andre jenter med minoritetsbakgrunn den samme muligheten som hun fikk da hun var ung. Jeg kontaktet henne for å høre mer om kampanjearbeidet hennes, og hva som gjør henne så god!  

Hei, Ezinne! Takk for at du ville gi meg denne muligheten! Du er en stor inspirasjonskilde for mange! Vi slenger oss i det. Hvordan ser en «vanlig» dag ut for Norges friidrettsdronning?
Ah takk! Hyggelig å høre 🙂
Jeg har som regel minst èn økt om dagen. Fysio deretter. Enten så har jeg et møte, eller to. Og så prøver jeg å få tid til venner deretter.

Du kom til Norge som 9-åring. Hvordan taklet du denne overgangen som ung jente?
Jeg taklet det ganske greit egentlig. Jeg er en veldig utadvendt person, så det å få seg nye venner var ikke noe problem.

Når forsto du at du ville bli friidrettsutøver? Hvordan skjedde det?
Det skjedde på et skolestevne der jeg løp fortere enn alle jentene, og noen av gutta. Lærerne bemerket mitt talent, og det var starten…

Kult! Du har lenge vær en ener i Norge innenfor din gren. Hvordan klarer du å opprettholde motivasjonen når du er på topp? Har du noen gang følt deg «mett på suksess»?
Jeg har aldri brukt det å være best i Norge som målestokk. Jeg har høyere ambisjoner enn det. Først var det selvfølgelig å bli best i Norge, så i Norden – og nå blir det i Europa og eventuelt i verden. Jeg blir ikke helt mett, fordi når jeg har nådd et mål, så settes nye.

100 meter er en gren som krever 100 % fokus, og alt handler om å jage hundredeler. Hvordan forbereder du deg for et løp? Og hvordan takler du forventningene du har?
Ganske enkelt, jeg fokuserer på hvordan jeg skal utføre løpet, og visualiserer også. Dersom jeg utfører et teknisk bra løp, så blir det som regel en god tid også.

Hvordan takler du motgang? Har du noen strategier som fungerer bedre enn andre?
I sport så er motgang og skader en del av «gamet».  Jeg er en veldig optimistisk og positiv person. Jeg tenker alltid at det er et lys i enden av tunellen. Uten motgang ville man heller ikke sette pris på de oppturene.

True words! Hvem er ditt forbilde?
Min mor, fordi hun er en flott dame.

Ezinne mamma
Ezinne og hennes mor og forbilde, Juliet.

Fantastisk! Du har startet en fantastisk kampanje som har som mål å få flere ungdommer med minoritetsbakgrunn inn i friidretten. Kan du fortelle litt mer om dette og hvorfor du har startet en slik kampanje?
Kun 16 % av jenter med flerkulturell bakgrunn er i organisert idrett og jeg ønsker å gjøre noe med det. Jeg startet med Groruddalen fordi det er der jeg er oppvokst, og jeg ønsker å lage et tilbud. Vi starter i september og jeg gleder meg masse.

Hva har du opplevd så langt gjennom kampanjearbeidet?
Jeg har opplevd mye glede. Det er et givende arbeid og meget lærerikt.

Så spennende! Hva slags tips vil du gi til de som vil starte med friidrett, men som ikke våger å gå «all in»?
Den som intet våger, intet vinner.

Hvor viktig er det for deg at man følger sine drømmer?
Det er mine drømmer som driver meg.

Bare slenger ut et helt random spørsmål på tampen her. Er man for ung for å date deg hvis man er 23 år gammel?
Haha! Det er vel hvordan man «connecter» som har mest å si.

Ja, det er jo sant (notert i boka)! Hva syns du om denne bloggen?
Flott blogg. Stå på!

Tusen takk, Ezinne. Fantastisk kampanje som du har startet! Jeg syns det er veldig inspirerende at du bruker din status til å gi andre muligheten som du fikk. Det er veldig beundringsverdig!

Sjekk ut Ezinnes kampanje «Ezinne Athletics» her!

Du kan også følge henne og kampanjen hennes på Facebook 🙂

ezinneathletics

En kommentar om “Intervjuet | EZINNE OKPARAEBO

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: