Kraften av deltid

målmål

En av mine gamle gubber sa i et foredrag;

«Du kan jobbe fulltid på jobben og deltid på din formue»

Hva mener han med dette? Det er faktisk en særs spennende tanke.

Du trenger ikke slutte jobben din for å starte noe stort. Du trenger bare å ha noe du vil drive med. Som du vil bruke tiden din på. Som kan gi deg gevinster senere i livet.

Mitt liv fremover vil være nettopp dette. Jeg har fått fulltidsjobb i barnehage, men på fritiden og i helgene skal jeg jobbe for Team Fearless og utvikle blogg og drive med det jeg vil. Jeg har en fulltidsjobb som jeg skal jobbe i et år, men min formue blir skapt i deltidsjobben ved siden av.

Jeg ser ingen store utfordringer med dette. Når jeg jobber i barnehage så får jeg energi. Jeg blir omgitt av kreative hoder, barn som vil lære og lytte til hva jeg har å si, og vi skal helt sikkert drive med mange spennende prosjekter. Jeg gleder meg stort. Jeg har jobbet i barnehage før, og jeg får utspring for mine kreative tanker på jobb.

Jeg blir inspirert av barn. Inspirert av andre som elsker å lære. Som vil lytte. Som driter i hva andre syns om dem, og lever livet slik de vil. Barn er faktisk i den fasen hvor jeg føler at jeg er nå. Der jeg hele tiden søker ny kunnskap og måter jeg kan gjøre ting på. Der jeg må få utspring for kreative tanker, eller så blir jeg lei meg og frustrert.

Det er kanskje en absurd tanke at jeg føler at jeg er i barnehagestadiet nå, men hvis du hadde vært med meg på jobb en dag, så ville du forstått hva jeg mener. I barnehagen jobber vi først og fremst med mål. Vi har mål for året, og mål for perioder der vi skal lære nye ting og utvikle oss.

Vi har dyktige mennesker som setter sammen faglig gode planer som alle i barnehagen jobber med i praksis. Vi har en klar plan og et tydelig mål. Derfor får vi en retning. Vi får derfor også et fokus med dagene, eller ukene. Vi får relevante gjøremål som tar oss stegvis nærmere målene vi har.

Barna finnes i alle forskjellige typer. Noen er stille, men åpne etter hvert som de blir trygge på deg. Andre tester grenser og sjekker hvor hardt de kan slå fra dag èn. Noen har språkvansker, mens andre har vanskeligheter med lek. Vår oppgave i barnehagen er å sørge for et utviklende samfunn.

Derfor er det alltid noe å gjøre i en barnehage. Alltid utfordringer man må overkomme. Man blir stilt ovenfor valg daglig. Konsekvens er også et viktig stikkord om du skal ha god dynamikk. Og man blir bedre.

Noe annet som jeg finner utrolig gøy med en barnehagejobb, er at du får så mange opplagte spørsmål du aldri tenker over til daglig. Som ligger nedgravd under masse støv og spindelvev. Som for eksempel: «hvorfor har du kviser?» eller «hvorfor har du så lite skjegg?» eller «hvorfor kan ikke du klatre til toppen av treet?»

Jeg må faktisk tenke. Jo, jeg har kviser fordi jeg er en ung mann som rett og slett får noen kviser i blant fordi jeg har kommet i puberteten. Jeg har lite skjegg fordi jeg ikke har vært like heldig med skjeggveksten som pappaen din har vært. Jeg kan ikke klatre til toppen av det treet fordi jeg tror jeg blir litt for sliten til å komme ned, fordi treet er 20 meter høyt, og jeg vil ikke sette livet mitt i fare når det er mange barn og voksne i barnehagen. Opplagt – ja! Tenker jeg over det? Nei.

Det sørger for at jeg må fiske frem eksisterende tanker som ligger nedgravd i hjernen. Jeg må repetere. Jeg må være kreativ for å komme opp med morsomme historier for at barna skal ha det gøy når jeg er på jobb. Jeg nekter å være på jobb uten å få dem til å smile. Da kan jeg heller bli hjemme.

Nå sporet jeg greit av. Jeg gleder meg i alle fall til å jobbe med barn igjen. Med individer som er drevet av glede og lyst til å gjennomføre og leke. Det gir meg energi. Det holder hodet i gang, og det holder humøret oppe.

Så til denne formuen da. Den blir skapt når jeg leser, øver og utvikler meg som person for å nå målene mine med Anja og Team Fearless, og for meg selv. Jeg vet at jeg klarer å balansere begge jobbene, fordi formuen min blir skapt av lidenskap og vilje.

Jeg trenger ingen til å fortelle meg at jeg må lese i to timer for å få ferdig en bok. Jeg trenger ingen til å fortelle meg at jeg må øve på foredrag om jeg skal holde gode foredrag. Jeg trenger ingen som forteller meg at jeg må ofre fritid for å oppnå mine mål og drømmer. Det gjør seg helt av seg selv.

Og det er derfor jeg vet at jeg vil skape en formue når jeg får jobbet med min store lidenskap for tankene, og være med andre drevne individer. Slik som Anja og de som er i hennes team.

Når jeg kommer hjem vil jeg være i min egen barnehage. Med andre individer som er opptatt av utvikling, kreativitet og læring. Og vi har tydelige mål med tydelige rammeplaner. Og vi har fokus for dager og uker og perioder.

Jeg har trua på mål. Jeg har trua på deltid. Neste år vet jeg at jeg er ute og reiser rundt og holder foredrag og driver med enda flere spennende ting. På fulltid.

For den som feiler med å planlegge, vil planlegge å feile.

Og jeg kan garantere deg at du får se mange spennende ting fremover. Som jobbes med på min deltid. Det er utrolig givende og gir meg energi og glede til å kjempe. Til å ofre min fritid, men med en tanke bak.

Jeg har mye å glede meg til jeg. Jeg er heldig. Jeg har tatt valg og kjempet hardt for å komme dit jeg er nå. Likevel er det bare begynnelsen av noe stort. Og det er det som trigger meg. Slik som vi leker superhelter i barnehagen, tenker vi som superhelten på fritiden. Vi skal bruke våre krefter etter beste evne.

Det er bare å følge med. Jeg gleder meg til å leke i barnehagen igjen. Og leke på fritiden. For livet er en lek.

Og jeg kommer aldri til å vokse opp igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: