En stor nyhet og en bokanbefaling!

fearless1

Husker du intervjuet av Anja Hammerseng-Edin? Her fortalte Anja om sitt konsept Fearless, og siden hun gav det intervjuet på bloggen har jeg vært fascinert av hva hun har fått til, og beundret hennes arbeid. Les mer om du vil vite hva den store nyheten er! 

Hvis du ikke har lest det, så kan du lese det her. I dette intervjuet var jeg interessert i å vite mer om konseptet hennes som heter «Fearless» med undertittelen «Mental styrketrening gjør deg modig».

Fearless handler om å heve normalen, og trene mentalt til sin egen fordel. Solid mental styrketrening.
Seriøs tøysing er blant annet en viktig og stor del av Fearless, ettersom latter og humor har vist seg å gi helsemessige og gode mentale gevinster. Med andre ord er Fearless en arena for latter og tøys, samt opptrening av egen selvfølelse og mentale ferdigheter.

Vet du hvorfor Anja opprettet et konsept som Fearless? Fordi det var så mye frykter rundt omkring. Selv andre mennesker frykter for dine valg! Som du ikke ennå har begått. Anja hadde også frykt for hva som skulle skje når håndballkarrieren tar slutt en vakker dag. Dette gjorde at Anja tok tak og startet opp dette konseptet og så seg aldri tilbake. I frykt for frykten så kom det et konsept, der navnet er like selvsagt som for målet og spørsmålet:

Hvordan ville livet sett ut om DU var fryktløs?

Ordet fryktløs. Fearless. Det gjør noe med deg. Når jeg tenker på hva jeg ville gjort om jeg var fryktløs, så tenker jeg muligheter. Jeg blir nysgjerrig på hva jeg kan oppnå, og jeg tenker igjennom spørsmålet. Hva er det jeg frykter i hverdagen? Kanskje jeg frykter å ta en telefon, eller kanskje jeg frykter å spørre en person om hjelp. Kanskje jeg frykter å mislykkes? Men hva om jeg fjerner disse fryktene? Hvordan ser det ut da?

Du får konkrete eksempler på hvordan du kan fjerne frykten i denne boken, og det hjelper meg. Til å tenke større og drømme mer! En fryktløs livsstil er det vi trenger! For å nå dit vi vil.  

Noe du kanskje ikke visste, er at jeg har holdt kontakten med Anja etter intervjuet. Vi har ofte kontakt og  hun kommer med mange gode råd som hjelper meg i det daglige. Hun er som en mentor for meg, og hun er enestående og tar seg alltid tid til å svare på mail.

Når jeg leser boken hennes, så blir jeg veldig positivt overrasket. Den skiller seg ut fra andre bøker om mental trening, og noe av det jeg syns er så greit å forholde seg til, er alle eksemplene Anja kommer med. Hun har selv vært aktiv håndballspiller gjennom mange år, men hun har også slitt med sin indre dialog og evne til å takle motgang og dårlige følelser.

Dette viser seg i stor grad i mange av eksemplene hennes, og hun kommer ikke med konkrete tips uten at hun har erfart dem selv. Det er beundringsverdig og gjør det lettere å henge med!

I begynnelsen av boken får du blant annet 4 konkrete skikkelser som representerer hver sin indre dialog. De er;

Fryktløseren – indre superhelt som får deg til å ta modige avgjørelser.
Nobeline – rettferdiggjør handlinger du angrer på og forsvarer eller viderefører holdninger (inspirert av Nobels fredspris).
Rutineslaven – elsker vaner og komfortable valg og avskyr forandring som pesten. Blir medgjørlig dersom man gjør noe gjentatte ganger.
Pessimisten – konstant negativ og slitsom, som du ofte krangler med. Kan tidvis være til hjelp, men som regel kan det bli amper stemning og hindringer fra denne skikkelsen for å oppnå og prøve nye ting.

Det som er så fint, er at når man setter sammen tankemønstre til figurer, så blir de lettere å forholde seg til. Hjernen husker bilder bedre enn setninger, så når du får disse skikkelsene med karaktertrekk, så kan du selv lokalisere disse skikkelsene i ditt eget liv. Hvem av disse skikkelsene snakker mest i ditt liv?

Det skal sies at det er litt mer spennende å forholde seg til tankegang som omhandler VM og EM-plasser i håndball, fremfor vanlig hverdagslige eksempler fra en eplehage eller i en heis. Det gir deg et perspektiv om at selv høyt presterende mennesker også sliter med mentale aspekter hvis de ikke jobber mentalt over tid.

Jeg syns du spesielt bør lese kapittelet om fiksert vs. vekstorientert tankesett, og lære deg om hvordan du kan oppnå utvikling i stedet for ensidig fokus på måloppnåelse. Det er veldig lærerikt og helt klart en tankevekker! Eller så får du også vite hvordan du kan drikke kaffe med det du frykter, og det syns jeg er en fantastisk måte å møte frykten på!

I Team Fearless så er det flere bidragsytere som har vært med på å realisere boka. Dette er høyt respekterte personer innenfor sine fagfelt, som bidrar med forskningsbasert og god informasjon om alt fra tanker til fysisk trening. Det er stor og deilig variasjon i boken, og den er veldig lettlest.

Og dersom du lar deg fascinere av Anjas håndballferdigheter, så vil du bli like positivt overrasket over denne boken. Den er kreativ, nytenkende og særs god! Anja er en håndballspiller som er morsomme å se på, fordi du vet at du kan forvente det lille ekstra når hun spiller. Jeg får samme følelse når jeg leser boken. Den gjenspeiler Anja på en fin måte. Det digger jeg!

fearless2

I boken får du også innpass inn i Fearless Mentale Treningssenter. Ettersom begrepet «Mental TRENING» er begrepet for å utvikle tankene, så betyr det at mental trening er ferskvare. Du kommer fort på villspor om du ikke opprettholder praktisk gjennomførelse av gode verktøy og teknikker for å tenke bedre.

Derfor finnes det i boken et treningssenter der du får vekter (verktøy) og får trent musklene (tankene) dine godt!

DERFOR – og her kommer den store nyheten;

Så skal jeg sørge for at du som leser skal få bli med på Mental Fitness med Team Fearless!

Jeg har inngått et samarbeid med Anja om å videreføre øvelser fra Fearless Mentale Treningssenter til DEG!
Slik at du kan lære deg disse verktøyene og bruke dem aktivt i hverdagen din. Hvor kult er ikke det?!

Jeg søker nye utfordringer, og søker også mer styrke til Fryktløseren inni meg. Derfor kunne jeg svelget en banan sidelengs når jeg kommer med disse nyhetene!

Du vil derfor se konkrete øvelser du selv kan gjøre fremover. Vi kaller det Mental Fitness. Vi trenger mer praksis om vi skal kunne videreføre mentale teknikker og få dem til å bli verdifulle for deg. Tankene fungerer på akkurat samme måte som musklene dine – de blir sterkere jo mer du trener dem!

Jeg håper du vil bli med Fearless og Baredegbarebedre på litt Mental Fitness! Det er bare å følge med på Facebook og Instagram for å se hva det jobbes med i Team Fearless! Og hva jeg kommer til å bidra med fremover!

Jeg gleder meg i hvert fall utrolig mye til å være en del av Fearless. Bli med du også da, vel?

Boken «Fearless» kan du bestille fra nettsiden www.fearless-streetwear.no

Du kan følge Fearless på Facebook – www.facebook.com/FearlessAnjaEdin

Eller instagram – @fearlessstreetwear

Jeg kommer også til å dele mentale treningsøvelser i mine kanaler!

Jippi!

2 kommentarer om “En stor nyhet og en bokanbefaling!

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: