Verktøykassa – femte redskap!

verktøykassa

Husker du denne flotte blå herligheten? Jeg skal fylle den opp med en ting til! Håper ikke du har glemt den helt bort og latt den støve allerede? Håper du har fått litt bruk for verktøyene jeg har lagt oppi. Det var faktisk en god del mennesker som kontaktet meg og sa at de brukte verktøyene! Det gjorde meg stolt. Kjempebra! Men hva er det nye verktøyet? 

Dette verktøyet er et notatark. MEN! Det er ikke et hvilket som helst notatark. Du skal nemlig gjøre noe jeg tror du finner veldig enkelt og kanskje litt morsomt!

1. Finn fram penn, eller skriveglade fingre på tastaturet. 

2. Skriv ned alt som irriterer deg!
Jepp, alt du kommer på. Alt som irriterer deg. Alt fra det jævla hårstrået som ikke vil legge seg på hodet til den trege vaskemaskinen som ikke har hurtigprogram. ALT du kommer på! Det er viktig at du finner fram Pessimisten i deg og fyller ut lista.

Gjort det? 

snarvei

Har du tenkt litt over dette bildet? Flott!

Nå skal du nemlig investere i deg selv. 

NÅ kommer det virkelig magiske med denne øvelsen.

3. Skriv det motsatte av hvert irritasjonsmoment!
Hensikten er å flytte fokus! Det motsatte fokuset av det forbanna hårstrået kan være at du er glad for at du faktisk har hår, og at det ligger der kan du leve med. At vaskemaskinen ikke har hurtigprogram, neivel, men den gjør så jeg slipper å vaske klæra for hånd!

Hva kan du tenke som er motsatt av det som irriterer deg? 

Skriv ned det motsatte PÅ HVERT PUNKT! Om du har har laga deg en liste som er på 4 sider, så får du skylde deg selv med dette fokuset ditt! Her må det gjøres drastiske tiltak, og det brennkvikt.

Du skjønner at grunnen til at det er så viktig med FOKUS på det motsatte av hva man irriterer seg for, er at man faktisk lærer seg å fjerne en negativ tanke over tid. Om jeg er takknemlig hver gang det hårstrået henger litt i veien, så vil jeg tilslutt kun fokusere på takknemligheten, og at det har den hensikten istedet for. Nå skal det sies at jeg ikke har så mye hår på hodet, og at jeg kjenner at alderdommen tynger meg hårmessig (og alle vennene mine lar meg få vite det regelmessig), men dette var bare ett av 10(0?) eksempler jeg kunne velge mellom.

Du har kanskje hørt om isbjørn-effekten? IKKE tenk på en isbjørn, IKKE tenk på en isbjørn..
Du tenker på isbjørnen, sant? Derfor må man tenke over hva fokus skal være. Hjernen registrerer dessuten ikke ordet «IKKE», som mange ikke vet.

IKKE drikk av melkekartongen!
ikke drikk av melkekartongen!
drikk av melkekartongen!

Sånn funker det. Det er også derfor det går til helvete hver gang du sier at du IKKE skal spise opp hele potetgullposen i helgen, fordi hjernen fjerner ordet IKKE, og da er du etterlatt med hele potetgullposen! Når du eksponerer hjernen din for «hele potetgullposen», så er det «hele potetgullposen» som er fokus til hjernen.

Jeg har det også sånn selv. Jeg sier til meg selv;
«IKKE spis opp hele posen med Smash! Du må ikke spise alt alene, Marius.»
Når denne setninga går på repeat i hodet mitt, så sier hjernen til meg etter en stund;
«Spis opp hele posen med smash! Du må spise alt alene, Marius.» Skjønner du tegninga?

Kan du gjette hvordan det går med denne posen med Smash?!

Den går rett ned skal jeg si deg! I et forrykende tempo! Helt til noen andre spør om de kunne fått litt Smash de også, for en pose koster jo tross alt en 50-lapp omtrent. Og da sitter jeg der som Ole Brumm i honningkrukka og smiler mens jeg er skamfull, med sjokolade mellom alle tenna og sier «Unschchkcykld», mens jeg tygger på to never fulle. Ja, nok om meg! Men tror nok jeg hadde vært på irritasjonslista til alle vennene mine som deler samme lidenskap for Smash på en slik kveld. (Fokus: Spis litt og del med de andre, slik at alle blir glade, og jeg slipper å bli kvalm)

Uansett! Grunnen til at denne øvelsen er magisk, er at det flytter tankene til utvikling, og ikke innvikling.

Når du flytter fokus, så lærer du deg å se flere ting du verdsetter i hverdagen. Du kan alltid snu et irritasjonsmoment til noe bedre å fokusere på! Kanskje du bruker lang tid, kanskje ikke. Det viktigste er at du får positivt fokus, og henter fram mer verdi i hverdagen og får bedre tanker slik at det blir bedre å være til. Det kan også fjerne stress, og det kan også gjøre deg mer lykkelig.

Men det er ikke sikkert du vil at dette skal prege hverdagen din, så du kan når som helst gå tilbake til irritasjonslista og fortsatt holde fokus på de tingene som irriterer deg. Be my guest. Jeg er ikke faren din!

Bare vit at dersom du erstatter negative aspekter og negative ting med positive aspekter og positive ting, så vil du over tid få det bedre med deg selv og skaffe deg vanvittig mange flere gode tanker. Det vil få deg til å verdsette tiden bedre. Det får deg til å se ting du ikke fant tidligere, men som plutselig er der rett foran øynene. Som er fantastisk.

Men det handler om fokus.
Og det mener jeg at tiden det tar er verdt å investere i.
Skal du oppnå suksess, så er det nærmeste jeg kommer at du investerer i deg selv.
Legg inn noen aksjer nå da, vel? 

Fortell meg gjerne hvordan øvelsen funket for DEG! Jeg vil høre! 

Er du ny og vil du fylle opp verktøykassa di?
Eller har du verktøyene, men trenger å fjerne litt rust?

<–

<– Søk på «VERKTØYKASSA» i søkeboksen til venstre!

<–

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: