Du har allerede en bruksanvisning

suksess

Det er ikke så mange som følger drømmene sine. Drømmer blir glemt når vi blir eldre og får oss jobber for å komme oss gjennom dagen, få tak over hodet og mat på bordet. Men hva hvis jeg fortalte deg at det finnes en bruksanvising for hvordan du kan oppnå suksess? Ville det gjort drømmen din lettere? 

Suksess etterlater seg nemlig spor. Og disse sporene er bruksanvisningen du skal forholde deg til. Hvis du lærer deg å gå i disse sporene, så har du automatisk en tydelig retning på hva du bør gjøre og hva du ikke bør gjøre. Selvsagt er det ikke slik at man kan gjøre akkurat det samme, men tilnærmet lik vil gjøre deg i stand til mer enn du trodde var mulig.

Se for deg et yrke, uansett hva det er. Hva er det som kjennetegner de som kommer lengst i dette yrket? De som får det til, som man sier. Hva er kjennetegnene? Jo, de oppfører seg og gjør ting på en annerledes måte enn sine medarbeidere. Men de etterlater seg også spor.

Og her kommer du inn i bildet. Du må gå i samme fotspor!

Skal du bli like bra som en person som har fått det til, må du gå litt. Se på hvert steg som ferdighet du må opparbeide deg for å kunne gå så langt som mulig i disse fotsporene.

Uansett hva det er du vil bli, så har du allerede spor du kan gå i! Tenk på den muligheten da!

Hvis du kopierer suksess, vil du ikke bli en copycat, men du vil bli den beste du kan bli.

Ta for eksempel meg selv. Jeg vil ut og reise og dele tankene mine. Hvordan skal jeg få delt tankene mine? Jo, jeg må studere andre som holder foredrag, plukke ut det jeg syns er kraftfullt nok til at jeg kan bruke det og øve på det selv. Jeg leser bøker av andre mennesker som kan mye om tankene, og disse menneskene har allerede studert tusenvis av timer på egenhånd, og jeg får det servert i en bok. Det er utrolig kult å tenke på!

Jeg har derfor forbilder som holder foredrag, forbilder som skriver bøker og forbilder som har fulgt drømmene sine. De har etterlatt seg utrolig mange spor, og hvis jeg går i dem, får jeg en trygghet om at jeg går riktig vei. Det blir ikke en enkel vei, men jeg går i fotspor og tilegner meg ferdigheter som forbedrer mine sjanser som foredragsholder og tankenerd. Det er med på å bidra til mer trygghet for mitt arbeid. Jeg trenger ikke bruke masse tid på å lure på hvor jeg skal gå.

Resultatet har blitt at jeg har opprettet en blogg, viser andre hva jeg har lært og skriver og koser meg verre. Det er en lidenskap, men det er først og fremst utallige spor jeg må gå i før jeg kan legge ut på reisen og jobbe med drømmejobben min. Jeg har bare skrapt overflaten, og det i seg selv er utrolig spennende. Jeg har så mange spor å gå i! Jeg gleder meg over hver eneste dag, når jeg setter på meg skoa.

Sørg for å finne de menneskene du beundrer i ditt felt, og gjør som disse menneskene. Gjør din egen greie, men gå i deres fotspor og dans din egen dans! 

Skal du bli profesjonell fotballspiller, golfspiller, MMA-fighter, tennisspiller eller karate-kid, så er det allerede hundrevis av profesjonelle utøvere du kan studere. Du kan lese om dem i biografier, se dokumentarer på YouTube eller innslag på TV. Hva er det de gjør for å komme dit de er i dag?

Antall treningstimer, kvalitet på trening, evne til å spørre om råd fra andre, tilegne seg disse rådene og bli den beste man kan bli er essensielle egenskaper for en som vil nå langt. Du må også spise bra, sove godt og stå opp tidlig. Takle motgang og medgang. Du kan lett lage deg en mal for hvordan en profesjonell utøver lever og trener, og tilegner du deg samme væremåte, så vil du tråkke sakte og sikkert i deres fotspor og få en god retning for videre suksess!

Selvfølgelig er det ingen garanti, men kommer du opp i antall timer med kvalitet som en profesjonell utøver, så vil sjansene forbedre seg med haugevis av prosent for å nå dit.

Det blir ikke lenger en fjern drøm, men du får et bilde på hva du må gjøre for å tråkke inn i drømmen når du våkner. 

Skal du for eksempel lære deg hvordan du kan bli en god selger, se hvordan et barn forhandler seg til hva de vil ha! De gir seg ikke. De argumenterer godt for hvorfor de bør ha det de vil ha. En forelder sier NEI! første gangen, og like etterpå slikker barnet på en saftig soft-is. Her må det bli gjort noe bra, for å få gjennomslag for sine argumenter! Se nøye på hva de gjør.

Lær deg å lytte! Lær deg å lese bøker og hør på hva suksessrike mennesker gjør. Observer hva dem gjør! Det beste du kan gjøre er å omgås med suksessfulle mennesker. Se hvordan de kommuniserer med mennesker, se hvordan de kler seg, se hvordan de tar noen i hånden, se hvordan de løser problemer, se hvordan de går! Kan du kopiere, så tråkker du i fotsporene.

Det er noe som heter at man blir som de 5 vennene man omgås mest med. Har du tenkt på hvor mye du lar deg påvirke av vennene dine? Tenk om du har en drøm, og vennene dine ikke deler noen tro for at drømmen skal gå i oppfyllelse. Tror du virkelig at du vil nå den? Tenk om du kunne finne i hvert fall 1 venn som tenker tilnærmet lik din tankegang. DET vil kickstarte prosessen mot dine drømmer!

Konsentrer deg om oppførsel og væremåte til andre suksessfulle mennesker. Ta gjerne notater! Se hvordan de gjør ting. Det er uvurderlig. Kan du ikke se dem, så kan du lese om dem. Kan du ikke lese om dem, kan det hende at du kan finne noen som har snakket eller vet noe om dem.

Og gjør handling etter at du har tilegnet deg kunnskap! Det er det viktigste! Test ut sporene (ferdighetene) som suksessfulle mennesker etterlater seg. Handling er gull verdt. All observasjon og tanker om noe er meningsløst uten handling.

En klok mann sa en gang at det beste ordet du kan sette sammen med handling, er ordet «massiv». Ta massiv handling! 

Hva er en massiv handling? Vel, skal du ringe og skaffe deg kontakter, eller ringe og selge et produkt – ring 1000 ganger. Ikke 10. Skal du trene et år, sørg for å finne ut hva du må gjøre for å nærme deg 1000 timer, ikke 300.

Det vil få fart på sakene. Og forbedre sjansene dine ytterligere.

Bare vit at suksess etterlater seg spor.

 Og suksess er en lås.

 Det handler ikke hvem som tråkker i fotsporene.

Eller hvem som vrir om nøkkelen.

Det handler om hvem som er villig til å tråkke lengst. 

Og hvem som er villig til å finne frem til riktig nøkkel og låse opp. 

Nå har du bruksanvisningen klar. Har du tenkt til å bruke den? 

BDBB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: