Ta et positivt standpunkt

bdbb

Vakre ting vil skje når du distanserer deg fra negativitet! Hvorfor skal man distansere seg fra negativitet? For den sluker deg hel, fortere enn du aner. 

Det er kjipt å komme med nyheten, men det er faktisk et faktum. Livet er negativt. Livet er pessimistisk. Med mindre du jobber for at det ikke skal være det. Det er kanskje mye av grunnen til at jeg er så opptatt av tankene og ikke minst – mental trening. Man må trene opp et positivt sinn, og et positivt standpunkt til livet. For det kommer ikke av seg selv.

Anita Krohn Traaseth skriver i boken sin «Godt nok for de svina», at hun valgte å være en optimist ettersom hun forsto tidlig at livet ikke er særlig optimistisk.

Og jeg ble litt glad når jeg leste dette, ettersom jeg deler samme oppfatning. For uansett hvor mye jeg prøvde i ungdomsårene å være optimistisk, så var det egentlig mer frustrerende enn det var befriende.

Jeg har alltid vært positiv, det er det ikke noe å si på. Jeg var alltid «han som smilte hele tida», og jeg tror mye av grunnen til det er at jeg hadde en kjærlig familie, og fikk spilt mye fotball. Men min egen verdi fant jeg sjelden.

Hvorfor fant jeg ikke verdi? Jeg var en av de beste på fotballaget, hadde mange venner, var godt likt av lærere og kan ikke huske at jeg har hatt noen som har «hatet» meg heller. Det høres jo veldig flott ut.

Men jeg fant ikke verdi. Jeg fant noe helt annet – og det var grunner for å mislike meg selv. Jeg var tynn og spinkel, og fant mange grunner til å mislike kroppen min. Jeg var god i fotball, men jeg sammenlignet meg med andre som var bedre, og fant grunner for å rakke ned på min egen prestasjon. Jeg hadde mange venner, men jeg var ikke den som var mest populær, og det var også en gjenganger i nedsnakket jeg bedrev store deler av tiden med.

Jeg husker godt foreldresamtaler på slutten av barneskolen hvor jeg begynte å gråte når jeg fikk skryt. Jeg nektet å ta det innover meg. Jeg fortjente det ikke. sa jeg til meg selv. Du er ikke så bra, Marius. Neinei. Så jeg satte opp en vegg som ble bombadert med komplimenter, men jeg slapp dem ikke inn. Da begynte jeg å gråte.

Jeg har aldri hatt angst eller depresjon. Jeg hadde lav selvtillit og dårlig selvfølelse. Jeg visste knapt hva selvfølelse var i ungdomsårene. Men jeg var positiv og «smilte hele tiden». Det var meg. Det er ikke noe tungt å se tilbake på den tiden, for jeg hadde det i grunn veldig godt med meg selv når jeg slapp å sammenligne meg selv med andre, både i sammenhenger og i situasjoner.

Det var så mye lettere å unngå komplimenter og ros, og heller bare fokusere på noe annet. Når jeg spilte fotball var jeg fri. Det var det beste jeg visste. Nummer to var å fiske. Fullstendig fokus og glede. Det var fantastisk! Lite ante jeg at dette var en god teknikk for et bedre liv. Jeg bare gjorde det. Fordi jeg elsker å gjøre det. Jeg valgte det, men jeg tenkte ikke over at det var valg jeg tok.

Jeg husker at når jeg bestemte meg for å studere i utlandet, og studere kosthold i Brasil og personlig trening i Bali, så skulle fremtiden bli lys. Det var fantastiske turer, med fantastiske nye mennesker og de flotteste omgivelser som jeg bare kunne drømme om fra kalde Norge.

Jeg husker det var så fantastisk å være med på disse turene og få studert i samma slengen. Men en ting som fascinerte meg, var at det blir ikke bra bare fordi man gjør noe som er flott og fantastisk. Man må tilegne seg vaner og aktivt tenke seg til et bedre liv. Det er det jeg syns er så fascinerende og fantastisk med tankene at jeg ikke klarer å slutte med å studere tankene.

Det kunne gått skikkelig til helvete når jeg smalt inn i bomstasjonen. Det kunne gått ille. Hadde jeg ikke oppdaget andre mennesker som kunne tilegne meg informasjon og kunnskap om en annerledes tankegang, så hadde jeg mest sannsynlig sitti og skammet meg enda. Og fortsatt med mitt udugelige nedsnakk.

Det hadde ikke fått meg noen vei. Det fikk meg ikke noen vei å gjøre noe fantastisk, men når jeg aktivt startet å JOBBE MED tankene mine. Skitt pommes fritt. Da ble jeg en ny gutt.

Jeg fant ut at det bare ER JEG SOM HAR ANSVAR for alt jeg gjør.

Det er ingen andre som lever livet sitt for meg. Det er ingen som gidder å høre på mine problemer dag inn og dag ut, og jeg ville heller ikke snakke om dem. Så heldigvis tok jeg tak i tankene og startet med å snakke meg opp. Og ta ANSVAR. Sortere tankene og finne ut hva jeg tjener best på å tenke.

Det er derfor bloggen heter BARE DEG, bare bedre. Det er bare jeg som kan styre meg selv dit jeg vil. Det er bare jeg som må starte jobben, og brette opp armene og si at «nå skal jeg leve et fantastisk liv!»

Tenk på det.

Og jeg må distansere meg fra de negative tankene. Hvordan klarer jeg det?

Jo, jeg må ERSTATTE negative tanker med POSITIVE tanker. Hvordan erstatter man tanker? Man må jobbe med det OVER TID. Det var en lang prosess før jeg begynte å anerkjenne det flotte mennesket jeg er. For jeg er virkelig et godt menneske, og jeg er stolt over at jeg er jeg. Jeg vil ikke være noen andre.

Jeg tenker på hva mine styrker er. Hva er jeg god til? Hva reagerer mennesker positivt på? Hva slags komplimenter får jeg? Når føler jeg mestring?

Til sammenligning fra før så kunne negative tanker jeg hadde se slik ut;

Jeg tenker på hva mine svakheter er. Hva er jeg dårlig på? Hva reagerer mennesker negativt på? Hva slags antydninger til dritt er det folk sier om meg? Når føler jeg at det går skikkelig dårlig?

Steike for et fokus.

FOKUS er så viktig. Jeg har aktivt fokus på POSITIVE tanker og situasjoner, og søker nå godfølelsen, som Bertrand og mine andre forbilder har lært meg. Derfor kan jeg si «TAKK» når noen gir meg et kompliment.
«Det er jo en gave!» som Mia Törnblom sier.

Jeg har tatt et positivt standpunkt, og jeg er så takknemlig og glad for at jeg har tatt valget, og ikke minst – tatt ansvar for mine egne tanker.

Jeg skyr negativitet som pesten. Selvfølgelig er jeg ikke positiv 24/7, for da kunne jag aldri tatt meg tid til og identifisert problemer eller tanker som tynger meg. Det er viktig at man stopper opp, skriver ned sine tanker og evaluerer seg selv med jevne mellomrom.

Men det er altfor lett å la negativiteten omfavne deg. Det er altfor lett å snakke dritt om andre, og bli med på drittsnakk. Men hvorfor er det slik?

Det er som nevnt et negativt miljø vi lever i. Det er ingen som kommer med en koffert med penger som det står navnet ditt på. Du må jobbe for egen økonomi.

Hellstrøm kommer ikke og rydder opp hjemme. Du må ta ansvar for egen helse og tilegne deg kunnskap om kosthold og investere i sunn mat.

Det er ingen som snakker positivt om deg om du ikke gjør noe godt for dine medmennesker. Du må lære deg kunsten å snakke andre opp, og vie litt tid til de rundt deg.

Det er ingen som kommer og tilbyr deg jobben du drømmer om. Du må jobbe hardt med både utdannelse og jobbsøk. Du må lære deg å være tålmodig og bruke god tid på CV, søknad og en positiv holdning og væremåte i intervjuer.

Det er ingen som trøster deg hver eneste gang du gjør en feil, eller får negative tanker om en feil du har begått. Du må ta ansvar, søke hjelp om du trenger dette, og lære deg at du ikke må ta nederlag personlig. For det er ikke alltid det er du som er problemet, men bedriftens situasjon, eller ditt tidspunkt for søk som er feil.

Hvis du lærer deg kunsten å bruke motgang som motivasjon og VERDIFULL LÆRING, som styrer deg i retningen av et bedre menneske, så vil du bli bedre og få et sinnsykt mye bedre fokus.

Bare tenk over hva du har gått gjennom av motgang i livet, og spør deg selv hva denne motgangen lærte deg, og hvilke styrker du måtte vise for å pushe forbi de tunge stundene.

Hvis du er «allergisk mot negativitet», som Admiral P sier, så vil du få et bedre liv. Jeg er ikke noen stor fan av hans musikk, men jeg er en stor fan av budskapet hans. I intervjuer forklarer han hvordan han ser på samfunnet med altfor mye negativitet, og vil bryte denne trenden med å distansere seg fra den og bringe frem positive vibes istedet.

Og jobb med selvfølelsen! Virkelig noe av det viktigste du kan gjøre for å leve et bedre liv. Hvordan gjør man det?

Jo, du må skrive ned dine styrker.
Det holder ikke med å tenke på dem. Skriv dem ned og dann deg et bilde av det. Det blir mye mer forsterket når du må bruke tid på å skrive det ned.

Skriv ned hva du er takknemlig for i ditt liv.
Det er alltid mye mer å være takknemlig for enn du tror, så derfor er det viktig at du fisker det fram. Du må skrive det ned flere dager på rad, eller så glemmer du det helt bort neste uke, og da er du utakknemlig igjen.

Skriv ned hva du gleder deg til.
Hvis du står opp om morgenen og har fokus på alt som er negativt ved at du er trøtt, vil sove lenger og gruer deg til jobben og andre ting, så starter du dagen i din negative spiral. Det kan være så enkelt at du tenker på at du gleder deg til en deilig kopp kaffe, eller gleder deg til å få startet dagen med en god frokost.

Ikke noe hokus pokus. Det er ikke vanskelig, men det er en treningssak. Det er akkurat som å trene. I begynnelsen er du i dårlig form, og sliter med å finne dine styrker og ting du er takknemlig for, men over tid vil du bli i knallform, og blekket vil sprute når du skriver ned positive aspekter ved livet ditt.

Skriv også ned hva du trenger hjelp til, eller hva du bekymrer deg for, eller hva du kunne gjort bedre i situasjoner.

Hvis du skriver ned hva du trenger hjelp til, vil det mye klarere for deg hva du må gjøre for å løse et problem. Hvis du skriver hva som bekymrer deg, er det mye lettere å identifisere hva som er grunner til hvorfor du har det sånn, og det kan hjelpe deg å finne en løsning.

Hvis du skriver ned hva du kunne gjort bedre i situasjoner, så har du fokus på FORBEDRING, ikke hva du gjør feil. Det er viktig at du trener opp dette, slik at du vet godt hva du skal gjøre neste gang situasjonen dukker opp.

Alt dette du skriver ned vil styrke selvfølelsen.

O’herlige selvfølelse! Den vil gi deg verdi og grunnlag for en bedre fremtid. Den vil gi deg grunn til å ta i mot komplimenter, og verdsette deg selv og menneskene rundt deg.

Bare prøv, vær så snill?!

Og  det vil også gi deg en større distanse fra negativiteten. Skriv ned! Det er snabla verdifullt. Det kan virke håpløst, men over tid blir du en styrkemaskin!

Vær allergisk, som Admiralen sier.

Positive vibes, man!   

Ta et positivt standpunkt. I DAG!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: