Filosofi Fredag

filosofibjørn

Finnes det mer ved livet? Finnes det mer ved livet ditt enn vanene dine?

Denne #FilosofiFredagen sitter jeg på krakken sammen med denne bjørnen. Han er litt nedfor, så vi snakker sammen om hva det er som tynger hans hjerte. Han er svart i pelsen og stor av vekst. Han virker glad, men jeg kan se at han også er trist.

Han undres nemlig ved livet. Han har en sterk fornemmelse om at det finnes noe mer. Jeg sier at det er bra at han leter etter noe mer!

«Har du noen formening om hva det er?» Spør jeg videre.

«Tja.. Jeg vurderer å finne opp en kløpinne for bjørner som sliter med å komme til de riktige stedene det klør på ryggen», sier han bestemt med sin dype stemme.

«Jasså? Så du vil bli entreprenør?»

«Nja. Jo. Ja, jeg vil egentlig det. Men..»

«Men hva?» sier jeg med alvorlig stemme.

«Men det er sikkert ingen som vil ha den. Jeg vet ikke åssen jeg får produsert den engang. Jeg er bare en bjørn med store tanker.»

Nå blir jeg irritert.

«Du må gå for det! Ikke bry deg om hva de andre bjørnene sier! De kan ikke gjøre noe nytt selv, så derfor sier de at du ikke kan. Lov meg at du gir det en sjanse da, om ikke annet?! Du virket jo så entusiastisk når du nevnte det, men så sank du sammen som en ødelagt eggeplomme når du tok det et steg videre?»

Bjørnen tenker så det knaker. Det blir stille en stund, før han forklarer:

«Men hvor skal jeg starte?! Hakke snøring på noe som har med produksjon eller materialer å gjøre..», sier han med en puslete holdning som ikke er en bjørn verdig.

«Eneste erfaringen jeg har er å stjele piknikkurver og skremme vekk folk, og alle tror jeg er en honningjunkie som kun tenker på mat…»

«Greit!» Sier jeg.

«Ikke kom tilbake om du angrer. Nå har du din sjanse! Ikke tenk som andre som aldri får noe realisert! Tenk for deg selv og hva DU VIL!», Skriker jeg mens jeg hopper på benken.

«Ja, okei da!» sier bjørnen.

«Jeg skal gi det en sjanse!»

Han blir rettere i ryggen. Han drar fram en pakke med røyk for å slappe av, men jeg sier at han bare kan legge vekk den pakka hvis vi skal samarbeide og gå til verket. Han forstår, respekterer det og legger den vekk. Litt furt, men det går bra.

«Hva er det værste som kan skje?», spør jeg fra fugleperspektivet mitt oppe på benken.

Fortsettelse følger neste fredag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: