Skippertak – din beste referanse!

rockfocus!

Skippertakplutselig, kortvarig krafttak

Skippertak er ikke bare et ord. Det er så mye mer. Det er din beste referanse! Du forstår kanskje hvor jeg vil, men jeg vil bryte det ned i detaljer. Og vise deg hvordan du kan få en referanse for hvor du er i livet ditt, gjennom en tilsynelatende stressfull prosess som et skippertak. Tenk på dette neste gang du du sitter med RedBull og kaffekoppen kl. 01. på natta!

Grunnen til at jeg vil skrive om skippertak, er fordi jeg ser på skippertak annerledes. For meg har skippertak aldri vært noe annet enn en stressfull kveld eller stressfull uke etter at man har utsatt det man driver med. Helt til jeg ble eksponert for annerledes tanker. Og ikveld skal jeg gjennom et skippertak selv, ettersom jeg har siste eksamen i idrettstudiene mine imorgen.  Egentlig har jeg ganske god kontroll, men det må et skippertak til. For jeg har ikke hatt lyst og drive til å lese før nå. Før de siste dagene. Huffameg. Jeg føler meg useriøs og bak mål om hverandre flere ganger i løpet av leseperioden under skippertaket. Men det er hverdagen til så utrolig mange! MEN! Se på det annerledes!

Du har faktisk et voldsomt potensial gjemt inni deg. Du har kreative evner og metoder for å lære hva som fungerer bedre enn andre. Problemet til mange er at dette potensialet ikke blir frigitt før man opplever positivt stress! Positivt stress er oppildnet lyst og gjennomføringsevne for noe du holder på med, som en følge av at du må gjøre noe innenfor en tidsfrist. Negativt stress er det motsatte. Da er tankene og håpet ditt overalt! Og det er gjerne langvarig. Det er som regel en vanesak når man opplever negativt stress. Det er håpløshet og konstant arbeid i alle ville retninger, og det gir deg en konstant følelse av at du må oppnå noe hele tiden for å komme deg noen vei. Men jeg vil ikke gå inn på negativt stress. Du kjenner selv når stresset er negativt eller positivt! I skippertaks-tilfeller er det som regel positivt, og takk og lov for det. Jeg tror det redder majoriteten av elever i norsk skole, både på ungdoms-, videregående-, og høgskolenivå. Tar jeg feil?

Er det noe vi elsker, så er det å utsette ting. Det er jammen deilig. Hvorfor utsetter vi ting? Jo, fordi det bryr oss ikke en dritt! Ikke en eneste lille dritt. Det du holder på med er så uinteressant og irrelevant for det du virkelig vil, så du klarer ikke å konstruere kunstig arbeidslyst for å få resultatet du vil ha. Jo lenger vi kan vente med skippertaket – desto bedre. Jeg trenger ikke det stresset mer enn nødvendig i livet mitt! Vik fra meg, djevelske tematikk! Så vi utsetter. Vi har ingen mening forbundet med det vi faktisk skal gjøre. Det er ikke alltid du ser lyset i tunnelen, egentlig kun fordi det er så langt unna din realitet å ha interesse for det, at du heller vil drifte avgårde, enn å ta tak og kaste ankeret og holde deg til det. Ser du hvor jeg vil? Du bryr deg ikke fordi det ikke bryr deg. Det er så enkelt. Det er greit at noen temaer er sånn, men om ALLE er sånn, ja, da må du tenke etter hva faen du bruker livet ditt på.

REFERANSE:
Nyter jeg det jeg driver med?
Har jeg lyst til å drive med dette i flere år?
Er det langvarige målet verdt det?
Hva må jeg gjøre for å konstruere mer ekte arbeidslyst?
ER JEG PÅ RIKTIG STED? 

Jeg håper svaret ditt er JA. Men for de fleste så er det som oftest NEI. Man hopper ut i en utdanning fordi det kreves av deg. Allikevel er du ikke 100 % klar på hva du vil, så du slenger deg ut i noe random greier for å tilfredsstille andre. Du utdanner deg for andre, men ikke deg selv. Det er kanskje den største feilen folk gjør. Og da begynner skippertakene allerede å skimtes i det fjerne bare her. Og vi bygger CV’er med bachelor- og masterutdannelser, men vi ender opp med å sveve i usikkerheten uansett. Fordi man glemte sine motiver og sine drømmer før man tok valget om SIN utdanning.

Det ble litt mørkt dette her, men slik jeg ser det, så er det realiteten til veldig mange. Jeg leste en gang en sak i Aftenposten eller hvor det var, om at vi har så mange utdannede Masterstudenter uten jobb, at det nesten er krise. Hvorfor ha en utdannelse uten mål og mening? Jeg kritiserer ikke de som er seriøse med skolen, og som har høy utdanning og gjør det bra. Nei, nei. Jeg kritiserer tankegangen til mange studenter som føler at de må utdanne seg for å konkurrere, og at man må konkurrere fordi man må ha en Master for å passe inn i gjengen. Varsellampene burde blinke for 5 år siden! Går du en Bachelor, og nyter dine 3 år på skolen, så fortsett med en Master om du opplever glede av det! Please. Det er bare fantastisk. Men bruker du 5 år på noe du aldri får bruk for, så burde du gi faen. Du burde skamme deg. Idioti. 5 år du aldri får tilbake fordi du lever i refleksjonen av andres mening og hensikt.

Ha en føkkings mening med det du driver med! Ha det som første ting på lista di om du tenker på en utdanning.
Hvordan vil det forandre livet mitt om jeg får denne utdannelsen? 

Dette dreier seg derimot om skippertak, og om hvordan det er en god referanse! Nå som vi har referanse nr. 1, som er MENING, så er det tid for en ny referanse. POTENSIAL.

Din beste referanse for ditt potensial – er skippertak! La meg forklare hvorfor! Når du skal sette i gang med et skippertak. Hva gjør du egentlig? Jo, du er en maskin! En lesemaskin! Arbeidshest! Du er en maniac on the floo-o-or! Seriøst, du får utspring for ditt potensial!

Når du leser, hva gjør du? Jo, du leser kun det viktigste. Du prøver å se sammenhenger. Du leser sammendrag. Ser etter viktige personer, viktige setninger eller viktige formler og holder fokuset her. Du har et positivt stress som fyller bensin på hjernemotoren som går lenge på høyt turtall! Som holder deg på tåhev!

REFERANSE:
Hvor mye du greier å gjøre på et fåtall av timer!
Hvor effektivt du kan tenke!
Hvor fokusert du klarer å være!
Hvor mange dagers arbeid du får gjort på èn dag!
Hvor stort potensial du har med riktig mening!

Du har en mening med det du driver med. Du har en mening for å lese gjennom flere bøker, og skaffe deg den viktigste informasjonen. Du har en mening med å bruke tid på å jobbe mot et mål!

Hvis du tenker en gang at du ikke klarer noe – tenk på ditt forrige skippertak. Det kan hende du oppdager at du har et potensial langt over det du egentlig tror, fordi dagene som regel går trått, med fokus på mange små ting uten betydning for videre utvikling. Tenk på hvor mye informasjon du kan ta inn over deg å fordøye og sette til verks gjennom penn eller data.

Tenk om du hadde en slik mening hver eneste dag? Fordi du har et mål som trigger deg hver eneste dag.
Tenk om du kunne jobbet like effektivt en hel uke? 
Tenk om du kunne jobbet like effektivt et helt år?! 

Mulighetene du har for videre suksess er enorm. Bare se på ditt forrige skippertak! Det er din beste referanse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: