Jeg maser om drømmer fordi du glømmer

Du har en drøm. Eller kanskje flere drømmer. Du overser dem hver dag. Om du ikke er drevet av den. Den står på sidelinjen og hopper og vifter med armene. «Velg meg! Velg meg! Velg meg!», roper den til deg hver dag når du står opp. Men stakkars drømmen din blir aldri plukket ut til å være en del av tankene dine. 

Du føler kanskje at du har det bra. Du har det kanskje greit. Greit er et kjipt ord. Når du har det «greit», så betyr det at det er potensial som ligger og lurer mellom linjene. Det betyr at du ikke har det fantastisk. Du tror kanskje til og med at det ikke finnes et fantastisk liv. Det er et liv man leser om, og ser dokumentarer om. Men som man ikke kan leve selv.

Du tror kanskje at gode ting ikke skjer deg? Jeg lurer på hvorfor. Hvorfor kommer det ingen på døra og leverer en sjekk på flere millioner og sier at du skal leve livet? Det finnes ikke et fantastisk liv. Det er et liv som tilhører rikmannsfolk. Som eier egne øyer, og som kommer seg dit i spesialdesignede private fly. Er det ikke?

Du har en drøm. Jeg kan garantere at det ikke er penger. Penger gjør det bedre og enklere, men det gjør ikke livet komplett. Det gir deg ingen relasjoner ved å ha et langt tall i banken. Du har en drøm. Hva egentlig din drøm? Er det å synge? Om ikke for andre, men for deg selv? Er det å ha et godt forhold til en person? Er det å skape noe du har troen på, og som du vet vil være til glede for deg? Er det å ha mange venner? Er det stille stunder i en fredfull skog? Er det å hoppe i fallskjerm? Er det å få verdens største kveite på kroken? Hva er egentlig din drøm?

Drømmedama. Drømmemannen. Drømmejobben. Drømmesituasjoner. Hva og hvem er det egentlig? Vet du hva drømmen din er?

Hva assosierer du med en drøm? Jeg assosierer det med selvrealisering. Med glede. Håp. Drivkraft. Livsgnist. Våkne med et mål. Få lyst til å stå opp. Ha lyst til å leve. Følge en drøm. Ja, det er så fantastisk vakkert. Ha en retning med livet. Som trigger. Skaper positive opplevelser. Som tvinger meg til å utfordre meg selv. Bruke mine ferdigheter. Føle at jeg betyr noe. Det er vakkert. Og jeg ser det som oppnåelig, og derfor følger jeg min drøm. Jeg ser det som en selvfølge at jeg følger drømmen min mens jeg lever. For hva er det egentlig igjen, om man ikke har en drøm?

Du vet hva din drøm er. Du er født med en mening. Jeg nekter å tro at man bli satt til livs uten mål og mening. Det er egenskaper og interesser du har som du uttrykker på din unike måte. Det er du som er den du er. Du er ingen kopi av noen andre. Ingen blir skapt likt. Alle blir født med annerledes egenskaper, tanker og refleksjoner Vi er en del av naturen, og levende skapninger. Det er ingen grunn til å tro at du er mindre verdt enn andre. Alle har en verdi. Mennesker som gjør feilaktige valg kan fortelle andre at de bør prøve å unngå det, og oppnå en verdi som en følge av det. Du blir skapt med en relasjon til mennesker som ingen andre har. Du fyller andres hjerter på en måte bare du kan. Du har ingen grunn til å tro at du er mindre verdt. Du er deg. Aldri glem det.

Jeg maser om drømmer fordi du glømmer. Du glømmer den bort. Du glømmer deg selv.

Og hva er det egentlig igjen – om du ikke tenker på en drøm?

Hva er egentlig igjen – om du ikke tenker på deg selv?

Den største feilen du kan gjøre, er å glømme deg selv. Tenk på det. Fisk frem drømmen din – og lev livet du vil leve.

Du har ingen grunn til å tro at du er mindre verdt. Aldri glem det.

2 kommentarer om “Jeg maser om drømmer fordi du glømmer

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: