Vil du perle? Redigert versjon

perle

Det er fascinerende å lese alle problemene vi har i dette landet her. Vi lever i verdens beste land, men samtidig har vi den mest depressive ungdommen. Vi skal alle prestere, og vi skal alle leve et «perfekt liv». Hvor kommer dette jaget etter perfeksjon fra?

LÆR AV KIDSA!
Vi slutter å drømme etter en viss tid. Er det noe vi kan lære av vår yngre generasjon, så er det nettopp å drømme. Spør en kid om hva han eller hun vil bli og du vil få gode svar. Prinsesse, hemmelig agent eller superhelt. Ingen grenser! De lever og ånder for en tankegang som handler mindre om konsekvens, og mest om egen lykke. Det er fantastisk!
Et barn styres av mange følelser i løpet av en dag. Men en ting som fascinerer meg er at de velger aktiviteter og gjøremål i stor grad ut fra egen interesse og lyst, og nysgjerrighet (så langt det lar seg gjøre). Jeg har selv jobbet i barnehage og er imponert over at barn kun vil gjøre det de vil. Setter du deg ned med en kid som skal perle, og vedkommende pjokk syns det er forbanna kjedelig å perle – ja, da har du et aldri så lite problem.

Du må mest sannsynlig la barnet finne på noe annet. Og det er nettopp denne lille tingen jeg tror vi må lære av barna. Gjør ting for deg selv og ikke tenke på alle andre hele tiden.

HVA SKAL DU GJØRE?
Vi er så opptatt av konsekvenser at vi glemmer drømmer og egne interesser. Risikoen blir forstørret med høyere ambisjoner og derfor slenger vi drømmen i en pose med stein, og kaster den i elven før vi starter å tenke på prosessen.

Vi er flinkere til å klage enn å jobbe med oss selv. Er det noe vi er veldig flinke til å klage over, så er det den jævla jobben. Den jævla sjefen. Den jævlig treige kaffemaskinen. Dem jævla papirene som hoper seg opp, og ho jævla positive kjerringa som alltid må smile til trynet ditt når ansiktet ditt tydelig viser «FUCK OFF!». Eller den kjipe skolen. Med de kjipe lærerne.

De største tidstyvene er ikke mobilen eller Game of Thrones. Det er jobben og utdanningen din! Om du ikke liker det du driver med, eller føler noe som helst tilhørighet til det du gjør, så har du hundrevis av dager der livet suger. Du drømmer ikke noe lenger, du bryr deg om hva som ser bra ut for andre og dagene flyter avgårde.
Skal du velge utdanning, så velg ut i fra egen interesse. Det som gjør deg glad og engasjert bare ved tanken. Sleng det kjipe perlebrettet og finn fram noen ildsprutende dinosaurer i stedet.
Skal du skaffe deg jobb, velg ut fra egen interesse. En jobb der du kan få brukt evnene dine og smile frivillig. Sleng det kjipe perlebrettet og finn fram noen vakre prinsesser med glitter i håret.

Vil du leke og følge dine egne interesser og drømmer, eller vil du fortsette å perle?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: