Inspirasjon jeg har fått fra min mor

mami

En av mine største inspirasjonskilder er verken superstjerne eller fotballspiller. Min største inspirasjonskilde er ingen andre enn min egen vakre mor. Les hva jeg har lært av å leve med en ekte Superwoman!

 1. «Den som gir seg er en dritt»
  Dette er en setning mamma brukte titt og ofte, og fortsatt bruker. Etter flere ganger som jeg fikk høre mamma si dette, så har det blitt et prinsipp som jeg også har tilegnet meg. For meg er det faktisk en nedtur om jeg ikke klarer noe jeg har innstilt meg på. Det blir til at jeg føler meg som en dritt. Og det får meg til å pushe litt hardere. Få en litt sterkere betydning av det jeg gjør. Og får meg til å føle stolthet for det jeg oppnår.
 2. Vær en støttespiller – uansett
  Mamma har alltid støttet meg. Uansett hva jeg har sagt at jeg vil bli, eller hva jeg har tenkt til å gjøre – så har mamma gitt meg oppmuntrende ord. Gitt meg troen på at det kan skje. Og ikke vært dumsnill, men helt oppriktig klart å være en av få som ser det jeg ser. Og det er utrolig viktig. Hvis du har en person i livet ditt som støtter deg samme hva, og som samtidig er ærlig og herlig – så vil du føle deg bedre. Selv nå, når jeg nå kuttet ut skolen for å jobbe og satse på drømmen min, så har ho støtta meg. En annen ting som er bra med det, er at jeg kan legge frem mine tanker uten å føle meg dum. Tanker som opptar meg kan jeg fortelle mamma, og terskelen er lav for å åpne seg opp. Jeg tror det er utrolig viktig med en person som dette i livet. Det kan løsne noen floker med dårlige tanker som surrer oppi hodet.
 3. Du må ofre for å få det du vil ha
  Du kan ikke late som om ting ordner seg når det ikke gjør det. Du må faktisk gjøre noe med det. Du må ofre litt. Du kan ikke gjøre hva du vil når du vil når du skal få det du vil ha. Du må være villig til å gi opp fritiden din for å få endene til å møtes.
 4. Vær sterk i tøffe tider
  Mamma har vært igjennom mange stormer i løpet av sitt liv. Ho er en av de sterkeste personene jeg vet om. Når ting virker håpløst, og du har lyst til å gi opp – så må du være sterk. Du må kjempe for å holde tankene på plass. Kjempe for at du skal klare deg i hverdagen. Jeg vet ikke hvor mange ganger mamma har gjort dette. Det er utrolig inspirerende og hjelper meg med å takle mine stormer. Og det bidrar til at ho kan gi meg gode svar etter det ho har vært igjennom. Takk, mamma!
 5. Jobb hardt
  Arbeidsmoralen til mamma er jeg også stolt av. De siste årene har mamma vært alenemor, og fått seg jobb etter mange år som hjemmeværende. Med en sliten kropp, og med fibromyalgi har ho jobbet på fabrikk så mange timer som mulig, slik at ho skal klare seg. Jobbet nattevakter. Lange vakter. Tungt fysisk arbeid. Fordi det er nødvendig. Og fordi ho presser seg selv for at andre skal ha det bra. Det er ikke mange som er villig til å legge ned et slikt arbeid under sånne forutsetninger. Jeg har lært at dersom man jobber hardt som faen, så vil det skje gode ting. Dersom du står opp om morgenen og tenker på den fantastiske muligheten jobben gir deg, fremfor at man er trøtt og sliten – så vil du få en vanvittig innstilling til å jobbe og gi det beste du kan gi.
 6. Vær tilstede for andre
  Når du er med andre, og snakker med andre – vær tilstede. Vær interessert. Smil og gi av deg selv. Responder på en naturlig måte. Jeg har ikke en eneste venn som har noe vondt å si om mamma. Fordi ho er tilstede når ho snakker med andre, og det får dem til å føle seg verdsatt. Og det slår alltid positivt ut. Jeg hørte et sitat en gang om at folk flest lytter med intensjonen om å svare, mens man egentlig burde lytte med intensjonen om å forstå. Jeg føler at mamma prøver å forstå menneskene hun prater med, og det er noe jeg også legger mer vekt på og som jeg trener på. Selv om det kan være litt kjedelig å være med på shoppingsenteret når det er mange kjentfolk der.
 7. Ta vare på familien
  Familie er alt! Det eneste du er blitt gitt en spesiell tilknytning til i livet, er livet du selv har gitt og fått gjennom DNA og blod. Mamma har alltid vært limet i familien hjemme og sørget for at ting går sin gang. Det er så viktig å ta vare på de nærmeste i familien. Jeg tror ikke det finnes så noe som heter en «normal» familie, så man må prøve å verdsette og forstå de som hører til i flokken. De nærmeste er alltid viktigst. Og de må man ta vare på for alt det er verdt.
 8. «Hvis du er venn med deg selv, så er du aldri alene»
  Dette er et sitat mamma fant som ho har delt med meg. Det er et symbol på en mental prosess mamma har gått igjennom slik at ho i dag er en sterk og lykkelig dame. Og det er så sant. Hvis du er venn med deg selv, det vil si at du gjør ting for deg selv og ikke andre hele tiden, så vil du alltid ha en venn og aldri være alene. Da kan du også snakke med deg selv, og få ekspertråd!
 9. Vær deg selv
  Jeg har aldri sett at mamma har prøvd å være en person ho ikke er. Mamma er 100 % ekte. Ho sier det ho mener, og gjør seg ikke til for andre. Mamma minner meg på at jeg alltid må være tro mot meg selv. Hvis jeg ikke er tro mot meg selv, så vil jeg ikke få det livet jeg vil ha. Mamma smiler og ler ofte, og det smitter oss andre. For barna hennes, så er mamma en sol som lyser solstråler på de rundt seg. Og jeg er så takknemlig for at ho ikke prøver å være noen andre enn seg selv.
 10. Fortell de du er glad i at du er glad i dem
  Jeg forteller alltid mamma at jeg er glad i henne når vi avslutter en samtale. Dette har vi gjort de siste årene med unntak av noen ungdomsår der jeg var for kul til det. Og jeg forteller de nærmeste vennene mine det samme. Ikke hver gang, men etter lange samtaler. Og det er utrolig viktig. Å fortelle at du er glad i noen er en stor kraft du har som menneske. Det har mamma vist meg. Det gir glede og verdi til menneskene du bryr deg om.
  «Og da slipper dem å lure» slik som mamma sier.
  Det gir deg en sterk posisjon der du vet at du alltid vil være av betydning. Det syns jeg er ganske flott.

Jeg håper du også kan bli litt inspirert av mamma. Jeg blir det  ubevisst hver dag.

Jeg er glad i deg, mamma.

Du er min superhelt.

En kommentar om “Inspirasjon jeg har fått fra min mor

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: