Jim Carrey – 10 regler for suksess

carrey23

Jim Carrey er et forbilde for meg. Mannen med gummiansiktet er god for mer enn 150 millioner dollar, og det er ikke uten grunn. Han er oppsiktsvekkende på skjermen, men kanskje mer oppsiktsvekkende utenfor. Hans evne til å formulere sine tanker er fantastisk, og jeg føler det er utrolig viktig at du lærer litt av denne mannen! En levende legende med haugevis av filmer bak seg. Her er hans 10 regler for suksess! 

Han har spilt masse forskjellige roller, men for meg er han størst i rollen som «The Mask», som jeg så endeløse ganger som nysgjerrig og fascinert barn, og min julefilm-favoritt – «The Grinch». Den kunne jeg utenat.

carrey1carrey

Overraskende nok, så forteller Oprah i et intervju at gjennom alle årene de har hatt gjester og hatt show, så er det Jim Carrey som har vært den beste læreren. Dette er verdens største talkshow, med verdens største gjester. Det sier sitt!

Jim Carrey er så annerledes som en person kan være, og jeg tror det er derfor det er vanskelig å mislike han.
Han er 100 % ekte, og det gjenspeiler seg også i hans formidable skuespillerferdigheter. Jeg tror jeg ubevisst har lært mye av Jim Carrey. Jeg tror at grunnen til min fascinasjon var nettopp at han var annerledes. Han var ikke som alle andre. Han var morsom, egen og fikk utspring for sitt kreative talent gjennom filmene. Og du ser at han er lidenskapelig opptatt av det han gjør, for det er ikke noen som kan spille en rolle som han gjør.

Jeg elsker når folk tørr å være annerledes. Og jeg mener at det er når man dyrker det som er annerledes ved deg selv, så vil du tiltrekke riktige mennesker i livet ditt. De riktige mulighetene, og de riktige øyeblikkene. Den riktige energien.

Alle vet hvem Jim Carrey er. Og ingen snakker dritt om han. Han er høyt respektert, og høyt inspirerende. Men det er først og fremst fordi han våger. Han våger å prøve. Våger å vise sitt sanne jeg. Våger å være annerledes. Og det er derfor jeg digger den mannen her. Her er hans råd til å oppnå suksess;

 1. Visualiser din suksess
  Carrey pleide ofte å dra på en parkeringsplass og se seg selv som noe større i fremtiden enn han var på sitt daværende tidspunkt. Daværende tidspunkt var et tidspunkt der han var blakk som ei kjerkerotte, og han befant seg i en posisjon der det var interesse for hans talent fra regissører og respekterte mennesker, men ingen konkrete tilbud. Carrey pleide å visualisere at tilbudene ville komme, og at mulighetene var der, bare at de ikke hadde kommet til han enda. Hele hensikten var at det skulle få han til å føle seg bedre. Og så skrev han en sjekk på 10 millioner dollar, og la den i lommeboka si der den ble mer og mer slitt med tiden. Sjekken han skulle få var for skuespillertjenester, og han gav seg selv 3 år. Datoen han skulle oppnå denne summen var Thanksgiving 1995. Rett før Thanksgiving 1995, så fant han ut at han skulle tjene 10 millioner på «Dum & Dummere». Fantastisk historie.
 1. Se utfordringer som fordelaktig
  Under en tale forteller han om hvordan han ser på utfordringer, og han sier at han gjør et bevisst valg om å se på utfordringer som nødvendig, og han tenker:
  «Hvordan skal jeg takle denne utfordringen på mest mulig produktiv måte?»
  Videre forteller han at du vil finne opp din egen stil. Og at det er en del av moroa!
 1. Følg din lidenskap
  For Jim Carrey var det aldri noe spørsmål om hva han ville gjøre. Det eneste han visste var underholdning, og det eneste han noensinne ville gjøre var å være skuespiller og underholde. Derfor var det lettere for han å gjøre valg som ledet han inn på veien til en suksessfull karriere. Fordi han ikke fikk distraksjoner som førte han vekk fra sin store drøm. Det tror jeg mange kan lære av.
 1. Vær en skaper
  Jim har en voldsom tro på å at vi er skapere og han har en voldsom tro på sin egen evne til å manifestere ting. Og han tror at vi skaper ved noe ved hver tanke og hvert ord, og at hvert eneste øyeblikk er gravid med det neste øyeblikket.
 1. Ta en risk på å være deg selv!
  Du vet allerede hvem du er innerst inne, og det vi higer etter ligger et sted forbi personlighet. Ditt behov for aksept kan få deg til å bli usynlig i denne verden. Ikke la noe stå i veien for det som skinner igjennom deg. La ditt lys skinne på andre på en vakker og glitrende måte. Risiker å bli sett i all din ære. For å finne sin indre ro, må man la rustningen falle. Og man må våge å være sårbar iblant. Vær deg selv.
 1. Kompromiss
  Jim har ingen utdannelse, eller studiekompetanse. Han ble ferdig med skolen etter 10. klasse. Dette gav ham nesten ikke noe valg. Han kunne bli servitør eller vaskedame, så han tenkte at han like gjerne kunne være kreativ og dra til komedieklubber og latterfabrikken i området hver natt for å improvisere som en underholder. Han fikk tjene sine 25 dollar på den måten for hver opptreden.
  Underholde andre var hans måte å være servitør på, forteller han. Ut av det kom reising og nye stykker han gjorde som stand-up komiker.
  Dette var en veldig kreativ tid for Jim, og han fant også ut at han ikke trengte å være noen andre enn seg selv på scenen for å få det til å funke. Heldigvis. Veldig mye kom fra dette kompromisset, om at han like gjerne kunne prøve noe kreativt i stedet for å slå seg til ro med en annen drittjobb. Noen ganger er et kompromiss det som tar deg til de tingene du egentlig vil ha, sier han.
 1. Ikke la frykt holde deg tilbake
  Du er klar og i stand til å utrette vakre ting i denne verden. Og etter at du er ferdig med skolen så har du to valg: kjærlighet eller frykt. Velg alltid kjærligheten, og aldri la frykten vende seg mot ditt lekefulle hjerte.
 1. Verden kan være tøff, men fortvil ikke
  Han har vært i bransjen i 30 år. Og han sier at verden kan være kan være som en villkatt! Villkatten vil stryke seg inntil beina dine inntil du blir sjarmert og plukker den opp, og ut av ingenting vil den slå deg i trynet med skarpe klør! Men det går helt greit. Hvorfor? Jo, fordi det finnes soft-is! Med strøssel.Aldri en liste med tips fra en komiker som Jim uten humor. Takk og lov.
 1. Ha intensjon
  «Ikke en eneste ting skjer på denne jorden uten intensjoner. Ingenting har noen gang blitt utrettet uten intensjoner.»
 1. Ta en sjanse
  I en tale for Maharashi University of Management sier han følgende:
  «Du kan bruke hele livet til å forestille deg spøkelser og uroe deg for veien du skal gå i fremtiden. Men alt det noen gang vil være er det som skjer her og nå. Og avgjørelsene vi gjør i dette øyeblikket som er basert på enten kjærlighet eller frykt. Mange av oss tar avgjørelser som er frykt utkledd som noe praktisk. Alt vi virkelig vil ha virker for langt vekk til å nå, og for teit å forvente så vi spør ikke universet om å få det. Men jeg sier, at jeg er et levende eksempel på, at man kan spørre universet om å få det man vil ha. Vær så snill. Og hvis det ikke funker med en gang, så er det fordi universet er for opptatt med å fylle min bestilling.
  Min far kunne vært en stor komiker, men han trodde ikke at dette var mulig for han. Så han tok et konservativt valg om å jobbe på et kontor i stedet. Når jeg var 12 år fikk han sparken fra denne trygge jobben, og familien vår måtte gjøre alt vi kunne for å overleve.
  Jeg lærte mange leksjoner fra min far, og ikke minst at man kan feile ved å gjøre noe man ikke vil, så man kan likeså greit satse på å gjøre det man virkelig elsker å gjøre!»

Jeg er så glad for at det finnes mennesker som Jim Carrey.

Så, hva har jeg egentlig lært av å studere hans historie og tankesett?

Når man våger å være seg selvså vil du våge å ta sjanser.
Når du våger å være annerledesvil du finne din identitet.
Når du våger å verdsette dine egenskaperså vil du gi mer av deg selv.
Når du våger å se mulighetenevil du finne en vei.

Jeg håper du også tar til deg litt lærdom fra denne mannen.
Kanskje det hjelper deg til å ta en sjanse – på den du virkelig vil være?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: