Hvis du ikke er ekte så er dagene knekte

ekte

Du ble ikke født for å bare være til. Du ble ikke født for å passe inn i alle andres liv. Du kan ta et valg om å følge din egen vei, eller følge veien som alle andre følger. Når du er ekte – så er du deg selv. Du gir glede, styrke og verdi til de menneskene som betyr noe for deg. Ikke fordi du skal være likt av alle, men fordi du skal leve ditt liv.

Om du vil at alt skal se perfekt ut utenfra – så blir det alltid kaos innvendig.
For du er ikke deg selv når du skal tilfredsstille alle andre. Du er deg selv. Du er ekte. Men et perfekt liv kan gjøre veien vanskeligere enn du virkelig vil. Vær deg selv og vær ekte. Det er lett å glemme, men nødvendig å huske.

En av verdens største forbilder, Maya Angelou var med på å endre menneskers liv mens hun levde. Mottaker av over 50 hederspriser. Hun skrev om sin oppvekst der hun ble voldtatt av morens kjæreste som sjuåring og ble traumatisert i seks år som en følge av det. Og produserte kraftfull poesi med sine opplevelser. Dette var ekte poesi. Ekte følelser, og ekte formidling.

Oprah Winfreys største forbilde var hun også. Maya var hennes mentor og var som en mor for henne. En dag spiste de middag sammen, og Oprah fortalte om feilene hun hadde begått i tjueårene. Da svarte Maya; «Det skjedde i tjueårene. Nå er du i trettiårene. Når du vet bedre, så gjør du det bedre.»

Oprah forklarer at det var en av de beste setningene hun noensinne hadde hørt. Og hun har brukt dem aktivt i samtale med gjester i showet som har gått igjennom røffe tider.
Oprah lærte fra de ordene, at man ikke behøver å holde seg selv som fange på grunn av feilene du har begått og for hvem du en gang VAR. Eller noe du en gang gjorde. 

For hvem har levd uten å begå feil?

Slutt med å klandre deg selv for noe du gjorde når du var på et annet sted i livet ditt. Valgene du tok baserte seg på erfaringene du gjorde på det tidspunktet. Og det du visste på det tidspunktet. Hvis du ga makten din til mennesker du ikke burde gitt den til, så vil du lære deg å ikke klandre dem. Fordi du ga bort makten, og du visste ikke bedre. Men du vet med deg selv at det ikke skjer igjen. For nå som du vet bedre, så gjør du det bedre. 
Husk det. Ikke hold deg selv som fange. Når du vet bedre, så gjør du det bedre. Og nå har du makten. Og når du vet enda mer om hvordan du skal bruke den – så går du aldri tilbake til de stedene du ikke vil til igjen. For du vet bedre. Og da du gjør det bedre.

Og du er ekte når du verdsetter dine feil. Du er ekte når du sier til deg selv at du har begått feil, men du er fortsatt mer enn bra nok! Du er fortsatt den gode personen du er. Du må ikke glemme dette. Når du er deg selv, så vil du tiltrekke deg riktige mennesker inn i livet ditt. Du vil gjøre ting du syns er gøy, og gjøre det som gir deg glede. Det vil gjøre underverker for deg som menneske. Og det vil utvide den positive energien du har, og som du gir til andre. Vær ekte!

Ta læring fra feilene du har begått, ta ansvar for den du er og sett deg mål for den du vil bli. Så vil du bli bedre!

«Det har ikke noe å si om hvem du en gang var; det som betyr noe er hvem du bestemmer deg for å være idag. Du er ikke dine feil. Du er ikke dine dårlige hendelser. Du er ikke fortiden din. Du er ikke dine sår. Du kan bestemme annerledes idag og hvert øyeblikk. Husk det. Du er gitt en ny sjanse ved ethvert åndedrag til å tenke, velge, bestemme og oppføre deg annerledes på en måte som støtter deg i å være alt som du er kapabel til å være. Du er ikke mindre enn. Du er nok»

cropped-image.jpeg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: