Godt nok for de svina

tinteguri

Jeg har brukt morgenen min til å lese en bok av Anita Krohn Traaseth. En bok som er skrevet av vår kvinnelige leder i Innovasjon Norge. En bok som handler om ledelse, relasjoner, selvinnsikt og som gir deg et ærlig og herlig innblikk i en kvinnelig toppleders hverdag i Norge. 

Boka heter «Godt nok for de svina», etter utsagn fra hennes far som yngre. «De svina» var barna hans. Det er et uttrykk for at det får være bra nok for de det gjelder, for du er tross alt et menneske. Og det er viktig at man ikke lar sine prestasjoner bli direkte relatert til perfeksjon og høye prestasjoner. Godt nok, sier han til «Tinteguri», som er kallenavnet hennes. Som er hennes merkevare. Fordi det beskriver henne som person. Tinteguri er en moderne leder som praktiserer androgyn ledelse, som er ærlig om en uperfekt hverdag, og som forteller om sine utfordringer som leder og medmenneske. Som bagatelliserer det å rekke opp hånden og bli hørt. Tørre å bli hørt. Hun driver en blogg som hun opprettet som leder til tross for at alle sa at det ikke var nødvendig eller lurt å gjøre. Fordi hun gjør det som er viktig for henne. Og det er masse å lære av denne boka, for jeg tror det er altfor mange som bryr seg om «de svina».

«De svina» er dem du gjør noe for. Om det er venner, arbeidere, en bedrift eller hva som helst som gjøres for å tilfredsstille andre, er noe du gjør for «svina». Jeg syns det var en herlig setning, og en god tittel på boka. Den burde ikke hete noe som helst annet. «Pippi Tinteguri» evt, for jeg kan ikke annet enn å bli imponert over denne dama. Hun er en moderne og menneskelig leder og reflekterer over svært viktige spørsmål i livet. Det er inspirerende å lese om andres reise, og et innblikk i Tinteguris liv, var kjempespennende lesing. Hvis du lurer på åssen man kommer seg frem, og utvikler et tankesett som bringer deg fremover, så anbefaler jeg at du leser denne boken. Det er sunt å lese og utvide tankeeksponeringen din.

Nei, jeg er ikke historieløs. Jeg leverer på det kvinner før meg har kjempet for: frihet til selv å velge hva man vil bruke livet sitt til, og ikke minst, å bidra i samfunnet. Jeg har valgt å kombinere familie og karriere uten å sitte med skyldfølelse for at jeg ikke er god nok på noen av disse arenaene. Barna mine blir godt tatt vare på, og mannen min og jeg har et godt ekteskap. Vi får til livet vårt, det er mer enn godt nok, fordi vi har tatt noen bevisste valg.

Du trenger ikke å være best, men du trenger å ha den beste viljen. Det er noe jeg har nevnt før, og det er noe jeg har stor tro på! Du trenger ikke være best. Skjønner du? Du trenger ikke være best. Du trenger å ha et ønske om å gjøre det, og et ønske om å gjennomføre det! Gjennom å lese denne boken så opparbeider du deg tanker om å tenke annerledes, komme deg ut av boksen og at veien til suksess ligger og venter – så lenge du er villig å legge ut på reisen. Så lenge du vil rekke opp hånden og bli hørt. Kjempe for dine tanker og ditt eget liv. Ta noen valg, og innrette seg etter det faktum at man ikke kan tilfredsstille alle. Hun har skrevet et helt kapittel om at hun ikke er en flink pike, til tross for alt hun har oppnådd som kvinnelig toppleder.

Jeg syns det er utrolig viktig at man blir eksponert for slike tanker, og derfor dedikerer jeg et helt innlegg om en bok. Om du ikke vil kjøpe den, så lei den på biblioteket, eller les den på biblioteket. For den er lett å lese, er ikke altfor lang, og kan være en god investering for dine fremtidige tanker, og samtidig eksponere deg for ambisjoner. Det er viktig. Og det får være godt nok for de svina.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: