Bare åtte år

Vær så snill! Hør på denne sangen. Se videoen. Kjenn på følelsene. Dette er hverdagen til mange barn.

bareåtteår

Dette er en sterk video. Kraftig kost for noen. En vekker for andre.
Den er sunget av Maria Mohn. Hun jobber som sanger, låtskriver, pianist og skuespiller. En talentfull dame med engasjerende musikk. Det er så viktig at vi har mennesker som Maria som klarer å skildre slike hendelser gjennom musikk og gripende tekst. Takk, Maria. Dette er en viktig video, som helt sikkert blir en stor suksess!

Hvorfor tror jeg at det blir en suksess? 

Fordi vi lever i en generasjon der vi skjuler våre nedturer, og fremviser våre oppturer. Der vi konstant tenker på hvordan vi kan sette oss i et best mulig lys, slik at vi får aksept. Det gjør oss litt blinde. Og det er viktig å tenke på at alt er ikke bare svart og hvitt, men det er flere nyanser. Vold i hjemmet er faktisk utbredt i den norske befolkningen. Gråtende barn, gråtende mødre og gråtende fedre. Vær så snill – ikke bare les det jeg skriver. Se på videoen.

Når du er åtte år, så trenger du ikke vite alt. Du trenger ikke se alt. Du trenger å leke. Få lov til å tro på nisser og troll, slik som Maria synger. Oppdage verden. I lyset av nysgjerrighet og engasjement. Ikke i mørket av tårer og blod.

Jeg håper dette vekker noen følelser hos deg, for denne sangen traff meg i hjertet. Jeg har selv jobbet i barnehage, og bare tanken på at noen av barna jeg har passet på har det vondt, får meg til å bli kvalm. For det er ingen som blir elsket slik som barn. Det er synd om de blir fratatt den gleden. Gi barna ditt en klem før han eller hun legger seg ikveld. Hvisk at du elsker dem. Uansett hvor gamle de er. Se på barnet ditt eller barna dine. Vær takknemlig for at du er blitt velsignet med et av livets mirakler.

Dra på oppdagelsesferd i morgen, og få barnet ditt til å føle seg elsket. De fortjener kun det beste. De fortjener å bli elsket.

Du er delaktig i hva barna dine skal få føle og oppleve når de er åtte år. Elsk dem hensynsløst. Livet er for verdifullt til å kaste det bort på konflikt. Lukk opp øynene. Husk at det sitter barn og gråter fortapte tårer i denne stund.

Ikke la det bli en illusjon om at barna dine har verdens beste foreldre. Gjør alt du kan for at det blir en realitet.

LA BARN VÆRE BARN!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: