Hvorfor?

maya

Hvorfor er jeg ærlig om noe som var jævlig? Hvorfor deler jeg min verste nedtur? Er du ikke redd for at folk skal dømme deg? Hva de skal si om deg? Hvorfor risikere navnet sitt for en hendelse som skjedde for flere år siden? Hvorfor rippe opp i dritten jeg gikk igjennom? Var det ikke godt å bli ferdig med det, og glemme det for godt? 

Ja, det hadde vært deilig å fortrenge det.
Ja, det hadde vært deilig om så få folk som mulig visste det.
Ja, jeg er ferdig med det som skjedde og lærte av mine feil.
Ja, jeg vet at det kan virke voldsomt i å fortelle om denne hendelsen i samtale med andre.

Men dette handler ikke om å skjule problemer. Jeg har et håp om at jeg kan få andre til å lette litt på sløret. Kanskje fortelle om en hendelse man ikke er stolt av, men som ligger og surner i en dårlig marinade inni hodet. Og bare snakke om den. Fortelle om den og si – jeg gjorde en feil, men jeg lærte av den. Jeg syns det er altfor lett å male et bilde av et perfekt liv utad. Vi blir født for å være ekte – ikke perfekte. La oss godta feilene vi har gjort. Og lære av dem. Det er det viktigste du kan gjøre med motgang. Lær av dine feil. Det er bedre utdanning enn alle skolene du noengang vil gå på. Prøv heller å si dette til deg selv neste gang du opplever noe dritt:

Hva er det livet prøver å lære meg nå? Hva kan jeg lære av den dritten her?  

Grunnen til at jeg deler denne historien er for vise for andre at det er helt greit å gjøre feil! Og du kommer til å gjøre feil! MASSE FEIL!
Men vær så snill – FEIL FRAMOVER!
Ikke la dine feil sette deg tilbake. Ikke la det definere deg. Ikke la det gå så forbanna personlig inn på deg – for det er ikke alltid det er personlig. Grunnen til at du begår feil er fordi du mangler retning, og du er på et tidspunkt i livet ditt hvor du lar det skje. Fordi du ikke vet bedre.

Jeg er ikke perfekt. Jeg vil aldri bli perfekt. Jeg vil alltid være meg. Det kan ingen ta fra meg. Jeg vil ikke leve noen andres liv. Jeg er evig takknemlig for at jeg lever mitt liv. Jeg vil skape mitt liv så bra som overhodet mulig. For jeg lever en gang. Det er ikke en klisjé. Det er fakta. Jeg vet ikke hva perfekt er, eller hvor det kommer fra.
Jeg lover deg at livet ditt blir «perfekt» den dagen du finner ut at det ikke er perfekt.
Jeg vil hjelpe andre. Jeg har en filosofi som går ut på at dersom man hjelper andre, så trenger man ikke hjelpe seg selv. Fordi man finner den rikdommen livet trenger når du kan løfte andre opp.

Bare deg handler om at det kun handler om deg. Det er deg det handler om. Du må ta ansvar for ditt liv. Ingen lever livet sitt for deg. INGEN!

Bare bedre handler om at dersom du ikke er fornøyd med livet slik du så det for deg når du var ung, så kan det bli bedre. Dersom du ikke lever det livet du vil leve, så kan det bli bedre. Du trenger ikke bli best. Du trenger ikke leve best mulig. Men når du lever bedre så tar du litt bedre valg for hver dag. Vil du ha mer penger, så gjør handlinger som støtter det i form av at du blir mer produktiv. Vil du ha bedre relasjoner til de menneskene som betyr noe i livet ditt, så start med å være mer tilstede og bruk litt mer tid med dem over tid. Vil du komme i bedre form fordi du føler at helsen din ikke er optimal, så fjerner du en og en unnskyldning for hvorfor du ikke skal trene. Så blir terskelen lavere. Du trenger ikke bli best for å trene. Du trenger bare å bli litt bedre. Både fysisk og mentalt. Godta at det er en prosess. Gi deg selv et år. Gi deg selv en uke, alt etter hva som passer din væremåte. Tenk en positiv tanke imorgen som du ikke har tenkt tidligere. Bruk tid på å forbedre det du vil forbedre. Skap mening for det du gjør. Så blir det bedre.

Den eneste personen som kan forandre livet ditt ser på deg med poser under øynene hver morgen i speilet. 

Mal ditt liv med dine farger. Når du låner farger og utstyr av andre, så vil du ikke få brukt det utstyret du besitter. Og du vil ikke lære deg å bruke det du har til å male på din måte. Det er en prosess. Det er ikke gjort på en dag. Godta at du er et arbeid under prosess. Sett deg noen mål. Gjør noe mer ut av hverdagen. Er du fornøyd – bare fortsett med det du gjør. Er du ikke der du vil være – start med én fargeblyant. Og mal. Visk ut de strekene og fargene du ikke er fornøyd med, og prøv igjen. Det er ingen som har sagt at du skal utrette store ting på en dag. Ta det med ro. Og lev livet ditt. Det er så viktig.

djdjdd

Er det noe du ikke forstår – be om hjelp. Når du ber om hjelp så viser du tillit til den personen du spør. Det er vinn-vinn. Du er ikke svak fordi du trenger hjelp. Ingen forstår alt. Det må du forstå. Når du forstår at ingen er perfekte – så blir det perfekt for deg. Jeg lover. Mulighetene finnes, men du må bare tørre. Tørre å feile. Godta at at du noengang høster frø på feil årstid. Det er ikke lett å bli bedre, men hadde det vært lett så hadde alle vært bedre.

Og dersom du vil oppnå suksess, så er alle historiene skremmende like. Du finner de tingene som betyr noe for deg i livet ditt – og du bruker tiden på disse tingene. Eller den ene tingen. Og jobber hardt. Jobber du hardt med deg selv, istedenfor at du glemmer deg selv bort – så blir du bedre. Du blir deg selv.

Det er en person som kan forandre livet ditt. Bare deg. Tenk litt større. Du betyr mer enn du tror. Det er ingen som bestemmer hvordan livet ditt skal se ut. Gjør ting for deg selv som gjør deg i stand til å takle livet bedre. Da vil retningen din gå en annen vei. Bare bedre. 

En kommentar om “Hvorfor?

Legg til din

  1. Du skriver så bra, Marius! Det er tøft av deg å være så åpen gjennom å skrive om egne erfaringer – ting du ikke er stolt av, men som alltid vil være der. Det vil nok hjelpe litt flere å forstå at det er «okei» å gjøre feil, bli en erfaring rikere og bruke det som motivasjon til å gjøre noe mer, istedenfor å la den opplevelsen dra deg ned. Leste ett par innlegg nå om andre ting du skriver, og det er motiverende! Når man selv strever etter å være best i det ene eller det andre, er det greit å tenke på at det holder med å bli «bedre». For det bryter en ned hvis det ikke går som tenkt! Det blir spennende å følge med på dine nye innlegg.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: