#hverdagstips

positiv

Likte du intervjuet i går? Det gjorde i hvert fall jeg! Det må du lese hvis du ikke har gjort det enda 🙂

Jeg la ut dette bildet for litt siden. Beskrev hvordan en positiv tanke på morgenen kan endre dagen din ved positiv indre dialog. Det slo meg at positive tanker om morgenen er vel og bra, men jeg har faktisk et tips til noe jeg syns funker enda bedre enn en positiv tanke.

Jeg sto opp i dag og gledet meg sinnssykt til å spise pannekaker! Endelig har jeg fått til en oppskrift som er så enkel at jeg kunne laget den i blinde hvis jeg fikk kaste eggeskallet på gulvet. Jeg elsker lukten av pannekaker på morgenen. Den deilige duften som får blodet til å bruse og munnen til å surkle. Så når jeg sto opp i dag så tenkte jeg på pannekaker!

MEN! Så skjedde det noe (dette hadde faktisk vært et stort problem som jeg kunne skrevet et helt innlegg om, hvis jeg var rosablogger)! Jeg hadde jo ikke kjøpt inn egg! Nei! The struggle is real! Shit. Kan denne dagen noensinne bli bra igjen? Hvorfor måtte jeg oppleve dette nederlaget så tidlig på morgenkvisten?

Okei, nå holder det. Greia er at jeg ikke tenkte på at det var negativt å glemme egg. Da fikk jeg en unnskyldning til å kravle ut av leiligheten og ut til butikken og dra inn litt deilig frisk luft. Jeg nekter å la småting ødelegge tid. Nøyaktig 2 sekunder er jeg irritert på noe, men så sier jeg bare, «jaja!». Det er tross alt ikke noe man får gjort hvis man har glemt egg. Da må jeg kjøpe egg, eller så kan jeg heller holde kjeft. Det var høner på tunet der jeg bodde før, så jeg kunne henta egg der, men  nå fantes det hverken tun eller høner.

Den indre dialogen som bagatelliserer sånne ting hjelper meg i hverdagen. Hvis du bruker for mye tid på små ting, så vil du parallelt bruke mindre tid på det som betyr noe.

Jeg fikk en kommentar på dette bildet når jeg la det ut på instagram. En dame som fortalte om en teknikk som funka veldig bra når ho sto opp. Ho stilte seg dette spørsmålet:

HVA GLEDER DU DEG TIL I DAG?

JA! JA! JA!
DET er spørsmål man skal stille seg på morgenen! HVA gleder du deg til I DAG?

Jeg vet at dager hvor jeg ikke tenker på hva jeg gleder meg til, så tar jeg meg selv i at jeg tenker på aktiviteten eller tingen jeg skal gjøre kun få minutter før jeg faktisk skal gjøre den, og da går jeg glipp av masse gode følelser! Som jeg kunne gledet meg til. Det er viktig å glede seg! Det er det som holder på barnsligheten i deg, og det er utrolig viktig at ikke den ebber ut fra livet ditt.

Jeg gleder meg til å skrive innlegg på bloggen, fordi jeg har blitt så glad i den, og det er mange som leser den og drar nytte av den. Jeg gleder meg til å spise pannekakene som jeg har jobba EKSTRA hardt for å lage i dag. Jeg gleder meg til å jobbe fordi jeg trives godt på jobben, og medarbeiderne mine får meg alltid i godt humør. Jeg gleder meg til jobben fordi den gir meg penger som jeg kan bruke på prosjektet mitt. Jeg gleder meg til å smile til de som smiler tilbake. Jeg gleder meg til å hvile fordi jeg har trent hardt noen dager nå, og vet at en hviledag i dag blir nydelig. Jeg gleder meg til kaffen som pirrer meg med sin nydelige duft akkurat nå. Kaffe som er helt nydelig. Jeg gleder meg til en kamp på FIFA med mine gode venner. Jeg gleder meg til å legge til noen nye sanger på Spotify-lista mi, fordi musikk får meg i så godt humør. Jeg gleder meg til at du skal lese det jeg skriver.

Dette er bare noe av det jeg gleder meg til i dag. Og når jeg har fokuset på HVA jeg gleder meg til istedenfor alle problemene som oppstår i løpet av en dag, så får jeg alltid en bra dag.

Det er ikke så lett sier du? Prøv i dag da vel. Tenk på hva du gleder deg til, og ikke bry deg om den jævla regningen du fikk, men betal den istedet eller la den ligge til du har muligheten til det. Du får ikke gjort noe annet enn å fokusere positivt på noe, sett fra et positivt perspektiv. Du kan alltid se ting fra det negative perspektivet, der du virkelig har fokus på det negative og lar sinne få sitt daglige oppkok i deg. Der du sparker til bordkanten og får en vond tå, og snakker om den forbanna tåa til andre og forventer at du skal få sympati. Og bringer opp negativt fokus for andre. Det er også et valg du kan ta.

Hvis du syns Marius er litt streng nå, så er det kun for ditt eget beste! Du må aktivt tenke bedre for å bli bedre. Og for meg funker det her godt, og jeg vet at det vil funke for deg! Og det funker også for Elisabeth på instagram. Og for deg funker det også.
La kreftene dine brukes på å tenke ut hva du gleder deg til, uansett om det er vanskelig! Du finner ALLTID noe positivt i livet ditt hvis du fokuserer på det og lar det oppta tiden din.

godkok

Så jeg spør deg igjen; hva gleder du deg til i dag? 
Kanskje du kan ha flere gode opplevelser i dag enn du hadde i går? 

Gjør noe positivt ut av dagen i dag. Ha en fin en! 

cropped-cropped-aaaa-slutt-av-innlegg.jpg

En kommentar om “#hverdagstips

Legg til din

  1. Herlig innlegg!
    Akkurat hva jeg trengte for å få tankene på plass, slik at dagen i dag blir så bra som den kan bli! 😀 Nå gleder jeg meg til alt jeg skal gjøre!
    Takk, Marius! Liker bloggen din veldig godt, mange nyttige tips å hente her!
    Ha en fin dag videre 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: