Snart går startskuddet!

Du har kartlagt dine styrker, og du har funnet ut hva du bruker tiden din på. Det begynner å bli en god base du bygger deg opp nå! Hvis du fortsatt syns det er vanskelig, så prøv igjen i morgen. Kanskje man trenger litt tid for å tenke over listene, slik at man kan få litt mer innsikt. Listene blir ikke laget for moro skyld, men det hele er for at man skal lære seg selv og kjenne på ny måte. Og bli bedre.

Jeg vil at du nå skal tenke på tiden igjen (igjen? Hvor mye tid skal tiden få?). Men denne gangen så skal vi vri spørsmålet, og jeg skal gi deg noen instrukser.

Hva VIL DU bruke tiden din på? 

Jupp. Hva vil du egentlig bruke tiden din på? Hva slags tid nyter du å kaste bort? Jeg vil at du skal tenke på områder med tidsbruk fra listen igår. Lag til en ny side og skriv opp hva du vil bruke tiden på.

PÅ JOBBEN:

  • Hva gjør du på jobben? Bruker du mest tid på arbeidsoppgaver? Er du mye stillesittende? Har du gode samtaler? Gir du komplimenter? Er du effektiv? Ineffektiv? Tenker du ofte på noe du kan gjøre annerledes for at du skal trives bedre eller prestere bedre? Er du tilstede på jobben? Eller er tankene dine andre steder? Trives du egentlig?

Finn dine egne spørsmål og svar på de også. Jeg vil at du skal forstå hvorfor du jobber, og jeg vil at du skal prøve og finne din plass på jobben. Grunnen til det er at det kan gi deg en bedre hverdag med mer trygghet. Og det kan også gjøre at du forstår at du er på feil spor, eller om det du gjør er veldig riktig. Og det kan skje en belønning i fremtiden som en følge av det. Eller om du bør gjøre noe drastisk.
Uansett – jobben din har mange timer i løpet av en uke. En dårlig vane på jobben kan utløse dårlig kvalitet i livet og arbeidet om noen år. Jeg vil at du skal vite meningen med deg som arbeidstaker, og at du skal bestemme deg for hva du vil fokusere på neste dag du skal på jobb.

Kanskje du vil fortelle noen vitser? Kanskje du vil bruke mer tid på en person enn en annen? Kanskje du faktisk har lyst til å ta steget videre? Hva må du gjøre? Hva vil du bruke tiden på?

PÅ SKOLEN:

  • Hva gjør du på skolen? Hva bruker du tiden på her? Klarer du å fokusere på noe som helst av det læreren sier? Hvorfor/hvorfor ikke? Bryr du deg om skolen? Hvorfor/hvorfor ikke? Vil du gjøre det bra på skolen? Vil du ha gode karakterer? Skal du bruke karakterene til høyere utdanning? Har du gode arbeidsvaner som ikke sliter deg ut? Tar du jevnlige pauser under lesingen for å forbedre fokus og unngå frustrasjon? Hvor lenge ser du på skrikende geitevideoer på Face når du tar opp mobilen?

Dersom du er går på skolen, så kan det være lurt å tenke over hva man bruker tiden på. Jeg vil spesielt trekke frem to typer mennesker som burde tenke over sin rolle på skolen;

Du som er skolelei – hvor frustrerende er det å drive med lekser? Hvor mye negativ oppmerksomhet får lekser? Er det mulig å endre mønsteret? Har du prøvd noe nytt for læringen din? Har du latt læreren eller andre assistenter på skolen få vite om situasjonen din? Er det verdt å spørre om hjelp? Finnes det tiltak på skolen eller i nærheten du kan spørre om å få bli med på? Tenk om du sliter deg gjennom skoledagene når du egentlig kunne fått hjelp?

Du som alltid presterer – hva presterer du for? Hva er meningen med dine toppkarakterer? Gjør du det som kreves for at kroppen har energi og overskudd til å prestere? Kan du spise bedre eller trene bedre for at lesingen skal gå bedre? Har du tid til deg selv? Kjenner du at du begynner å bli ufattelig sliten, og at du bare vil gi faen i alt? Hvorfor føler du det sånn? Føler du at du betyr noe? Hva bruker du tiden din på? Klarer kroppen din de psykiske og fysiske påkjenningene i lengden?

Tenk på hvem du egentlig vil være, og hva du egentlig vil. Det vil gi deg bedre synsfelt i morgentåken.

HVERDAGEN:

  • Hva gjør du i hverdagen? Hva skrev du på lista igår? Ble du fornøyd med det du kom fram til? Hvorfor/hvorfor ikke? Får de personene du bryr deg om din oppmerksomhet? Har du negative «venner» som suger livskraften ut av deg med sugerør som tar tiden din? Har du gode venner? Hva gjør bestevennen din nå? Tørr du å si nei? Hvorfor/hvorfor ikke? Har du noe du gleder deg til hver dag? Hvor mye tid bruker du eventuelt på det du gleder deg til? Er du deg selv? Gjør du de tingene du trenger å gjøre for at du skal føle deg vel? Har du barn? Er du tilstede for dem? Klarer du å konsentrere deg om barna? Eller flyr tankene fritt i atmosfæren mens du ved en feiltagelse svarer ja til å bygge Lego rett før leggetid og helvete blir løs? Tenker du på at barnas oppvekst er verdifull og ufattelig vakker, tross alle bleieskift og smell i dører? Gir du barna dine nok klemmer? Tenker du på at du ikke får tilbake øyeblikkene du skaper nå?

Tenk på hverdagen.
Tenk på HVA OG HVEM du vil bruke tid på.
Det kan fjerne masse negativ energi som holder deg nede!
Vær så snill – tenk på det. Vær ærlig som faen, og ikke trist som Ari Behn.
Tenk hardt og lenge på hvorfor!
Hvorfor tvinger deg til refleksjon.
Finn ut hva du vil endre med tidsbruken din!

START I DAG!
Det er ingen grunn til å vente med det som gjør deg lykkelig i dag og i morgen. I morgen finnes ikke.
Det som betyr noe er i dag! Hvis du bruker dagen I DAG til å finne ut hva livet ditt trenger mer og mindre av – ja, da har du hatt en veldig bra dag!
Jeg har trua på deg. Jeg står og heier på sidelinjen.
Uansett.
Med flagg og fløyte.
Grip dagen!
Den er helt fantastisk om du ser på det vakre ved det!

Lykke til!
Med vennlig hilsen
Marius Sørlie    

AAAA Slutt av innlegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: