Hva nå?

Dersom du har kartlagt styrkene dine, så har du gjort en god jobb. Om du er klar over hva du er sterk på, og hvilke områder du presterer – så er du på god vei! Hvis ikke du har gjort det fordi det er vanskelig, så kan du gjøre det ferdig senere. Det er ikke lett for alle å kartlegge styrker.
Hadde jeg gjort det på ungdomskolen eller videregående så hadde jeg kanskje ramset opp at jeg var snill og flink til å spille fotball noen ganger, og der hadde lista mi stoppa. Det er en treningssak. Men når du fjerner negativitet – så blir det mye lettere. Jeg prøvde alltid å forsvare at jeg sa noe positivt om meg selv. Hvis jeg skrøt av meg selv, så ville det være en voldsom misoppfatning.

Takke seg til at jeg kan styre tankene bedre i dag. Det føles veldig deilig.
Men Marius – hva nå? Jeg vet om mine styrker, så nå kan jeg vel starte på veien jeg vil? Nå er jeg klar?!

Selvfølgelig kan du starte på veien din, men det kan være lurt med litt mer planlegging. Jeg vil at du nå skal tenke på hva du bruker tiden din på.

TIDSBRUK.

HVA bruker du tiden din på? Se tilbake på gårsdagen og forrige uke. Tenk deg en dag. Hvordan ser en dag ut for deg? Hva er det som tar opp tiden din? Hva burde tatt opp tiden din i større grad?

Grunnen til at det er viktig å vite hva man bruker tiden på i løpet av en dag, er for å identifisere områder man bør forbedre/fortsette med. Hvis du sitter på mobilen 4-5 timer i løpet av en dag, så er sjansene store for at du også har en lengre periode i løpet av dagen som gir deg null og niks tilbake. Det er hemmende for utvikling. Selvfølgelig skal man være på mobilen – det er tross alt slik vi mennesker kommuniserer i 2015.

Selv kan jeg sitte for lenge og bare titte på meningsløse ting. Forskjellen er at jeg vet at hvis det tar tiden min fordi jeg har tenkt over tidsbruken min i løpet av en dag, så har jeg mange timer som renner ut i sanden som jeg kunne brukt på tankene. Og oftest lar jeg ikke det skjer ettersom jeg vet at det ikke er riktig tidsbruk.
Jeg ser foredrag hver dag på Youtube og jeg leser enten i bøker eller leser artikler om selvutvikling.
Fordi jeg vet at når majoriteten av tiden min brukes på tankene – så vil jeg høye sjansene for at jeg blir bedre enn jeg var i går. Og for meg er det tross alt en lidenskap, så jeg trenger ikke tvinge meg til å utvikle meg for å bli bedre. Derfor er det viktig for meg at jeg vet at tiden er verdifull og brukes etter best mulig evne. Jeg er ikke et prakteksempel på hvordan man skal bruke tiden, for jeg vet at jeg kan bli bedre på det. Jeg har derimot tatt notater fra suksessrike mennesker som har oppnådd de utroligste ting – og at de VET hva tiden brukes på – og meningen med tiden de bruker – gir dem en voldsom vekst som mennesker og rammer som garanterer suksess.

Du har sikkert hørt det før at alle mennesker på jorda har akkurat de samme 24 timene som du har. Hvis ikke, så skriver jeg det igjen. Alle mennesker har akkurat samme 24 timer i døgnet som deg.

Hvis du har et mål, og du ikke bruker tiden riktig i løpet av en dag som bringer deg nærmere målet, så blir distansen til målet forlenget.

TIDSBRUK bør ligge i bakhodet ditt. Og du bør kontrollere den om du vil oppnå noen slags form for suksess. Det kan gjøre deg effektiv, eller det kan gi deg mer frihet. Alt avhenger av hva du vil oppnå. Så tenk på tiden.

Tiden er verdifull! Tenk over hva du bruker MEST tid på, for her er det mest å hente. Hvis majoriteten av tiden du bruker IKKE er på tingene du burde bruke tiden din på – ja, så har du oppnådd hensikten med denne oppgaven!

Lykke til!  

AAAA Slutt av innlegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: