Verktøykassa – fjerde redskap

verktøykassa

Jeg har lett så lenge etter dette redskapet at nå gidder jeg ikke mer! Men vent nå litt. Det kan hende at jeg leter på feil sted? Jeg tror nemlig mest sannsynlig at du har dette redskapet liggende i huset ditt. Hvis ikke, så kan det være ekstremt lurt å kjøpe dette redskapet. 

Det fjerde verktøyet til kassa di er nemlig NOTATBOK.
Hæ? Skal vi bruke energi på å skrive? Er det skoleutdanning all over again? Vær så snill a?
Neida, ikke bli stressa nå, min gode venn! La meg forklare.

Notatboka di skal ikke være dagbok! Det her handler om kreativitet, og det handler om at du skal få utspring for noen tanker og idéer som du måtte ha på innsiden av deg. Notatbok bør du ha med deg de fleste steder. Den skal ikke ligge på bordet på caféen, men den har fin plass i veska eller sekken. Den trenger ikke være en A4-bok, men den kan også være bitteliten. Bare du forstår hva du skriver i den uten at du må hente forstørrelsesglasset på loftet, så er det godkjent.

Notatboka er bare DIN. Ingen har noe med hva som står i notatboka! Jeg vil at du skriver ned gode og dårlige idéer når du føler at du har noe lurt på gang. Har du tenkt på at hvis du kommer opp med en liten idé hver dag, så har du over 350 idéer på slutten av året? Sjansen for at du har en veldig bra idé blant alle disse, er veldig stor!

Du skal ikke tvinge deg selv til å skrive i notatboka. Du skal føle selv at når du har tanker, ord, idéer som du tenker er veldig bra, så sleng det ned på papir. Det kan hende du får bruk for det senere! Om det ikke er fullt så bra, og du er i tvil – skriv det også ned. Det koster deg ca. 1 % av kreftene dine i løpet av en dag med noen få notater, og risken er så mye som 0 %. Du taper ingenting på det!

Grunnen til at det kan være lurt med en notatbok er fordi man ofte kommer i situasjoner, eller møter mennesker der du skulle ønske du husket en god idé, eller et bra sitat eller hva det måtte være. Og det kunne vært en mulighet for deg. Det som er greia er at man får sortert tankene sine på en kreativ måte. Det er gøy å føle at man bidrar med noe. En idé er ALLTID første skrittet før noe som helst blir til.

Et fly ble ikke til før noen fikk en idé om at de kunne fly. Huset ditt ble ikke til før en arkitekt fikk en idé og startet med å tegne. En bok blir ikke til før forfatteren har en idé om hva slags innhold den skal ha. Skoene du bruker ble ikke til før noen fikk en idé om hvordan de skulle se ut, eller hva de skulle representere. Jeg kunne skrevet om tusen flere ting som ble skapt av idéer, men problemet er at ALT starter med en idé!

Det kan hende du besitter en hel haug med gode idéer, men som aldri kommer ut fordi du ikke bryr deg om å få eksponert det selv! Og derfor må du bare skrive det ned! Det koster deg ingenting! Og det er gøy som bare det! Og ingen andre trenger å bry seg, og ingen trenger å se hva du har i boka di. Vokt det som ditt skattekammer.

bilde

Det kan hende at den beste investeringen du gjør i år koster 10 kroner og blir kjøpt på Nille.

Det kan hende det gir deg inspirasjon og idéer som gir deg bedre forutsetninger for en bedre fremtid. Som gir deg mer verdi fordi du får realisert DINE tanker og idéer. På verdifullt papir. Det kan hende du sitter på en skjult skatt, som selv Sabeltann ville vært misunnelig på. Det er ikke sikkert, men høyst sannsynlig.

Jeg tror ikke du klarer å være dum 350 ganger. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: