Verktøykassa – andre redskap

Jeg roter litt videre i redskapshuset ditt, og idag fant jeg en diamant. En ting som gjentar seg i mange ganger i løpet av dag, og som er viktig å være bevisst over. Den kan være din beste venn og din værste fiende. 

Er den ikke fin?!

Det jeg har funnet er nemlig – indre dialog! 
Den her trenger jeg ikke blåse vekk støv fra, for denne brukes flittig ser jeg. Jeg skal nå legge indre dialog i verktøykassa di, men først skal jeg gi deg en litt annerledes bruksanvisning. For dette redskapet brukes flittig. Men det kan hende at du har fått feil bruksanvisning, og da er det vanskelig å bruke det riktig.

Indre dialog er samtaler du har med deg selv. Du snakker faktisk med deg selv hele dagen, enten du tenker på det eller ikke. Hvordan snakker du med deg selv egentlig? Hvordan bruker du den indre dialogen i hverdagen din egentlig? Det er særs viktig at vi bruker dette verktøyet riktig. Det er en grunn til at jeg vil legge den i verktøykassa di!

Indre dialog jobber på flere måter i tankene dine. Det er du som snakker med deg selv. Du kan snakke med deg selv på forskjellige måter. Jeg husker jeg var forferdelig på å bruke indre dialog som et verktøy, og jeg brukte det mer som en hoggestabb for meg selv. Noen interessante dialoger som:
«Hvem tror du at du er?», «Detta går ikke!», «Jeg tror ikke jeg skal prøve å gjøre noe bra her», «Du fortjener ikke det her.», «Hvorfor gjorde du det der? Hva tenkte du på nå, Marius? Idiot.», «Ikke tro du er noe!»

Wow. Det kom ikke mye godt ut av situasjoner der jeg tenkte sånn. Det her var gjentakende dialoger i hodet mitt når jeg var yngre. Jeg har alltid vært positiv og glad, men indre dialog var jeg helt ræva på. Og det gav meg altfor mange utfortjente dårlige følelser. Jeg klarte ikke snakke meg opp! Jeg snakket meg bare ned. Og det tror jeg altfor mange gjør. Og det er dumt. Det er tull!

Her er bruksanvisningen:

SNAKK DEG OPP! Du vinner ingenting på å snakke deg ned.

Snakk med deg selv som du snakker med din beste venn. Kom med positive og oppmuntrende ord. Når du gjør det så kommer det gode følelser med på kjøpet. Det er ikke lett å snakke positivt med seg selv. Du må lære deg å bruke det som et verktøy for en bedre hverdag, slik som du må lære deg og bruke en drill. Men prøv bevisst med positiv indre dialog. Neste gang du er i en situasjon som du mister troen på deg selv – snakk deg for guds skyld opp! Du taper absolutt ingenting på å snakke deg opp og frem. Det vil gi deg gode følelser, og bedre selvtillit. Det kan endre en situasjon som er kjip – til å bli så utrolig mye bedre. Og du fortjener gode ting! Ikke glem det.

positiv

Hva ville du sagt til din beste venn i en situasjon? Hva ville din beste venn sagt til deg i en situasjon? Jeg lover deg at når du klarer å bruke indre dialog med min bruksanvisning, så vil du oppleve at hverdagen går lettere! DU FORTJENER DET!

AAAA Slutt av innlegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: