Verktøykassa – første redskap

Denne uken skal du pusse verktøykassa og bruke den igjen. Noen dager fremover nå skal jeg gi deg noen verktøy, som du kan velge om du vil bruke eller ikke. Jeg skal ihvertfall legge dem oppi verktøykassa! 

Min verktøykasse er blå, fordi blå er min favorittfarge. Du kan velge hvem farge du vil! Du er din egen sjef. Det viktige er at du fyller verktøykassa di med kvalitetsutstyr. Ikke billig drit, men utstyr som funker. Verktøykassa di blir vist når du tenker på den. Jeg vil at du skal forestille deg at du sitter med den i fanget nå. Verktøykassa er ikke så stor, men akkurat passe for fanget ditt. Det er perfekt balanse på den når du åpner lokket for å se ned i den.

Er den ikke fin?!
Min vakre blå verktøykasse. Stolt eier!

Vi har ikke fylt opp verktøykassa ennå, men det ligger derimot én ting oppi der. Det er en avgjørelse. Wow, så fin og blank! Bruk den flittig. Det er et av de kraftigste verktøyene du kan eie som menneske. Og den ruster aldri!

Når du tenker deg om, så er det avgjørelsene i livet som avgjør utfallet av det. Du kan ha haugevis med treningsklær og treningsutstyr hjemme, men du bruker det ikke før du tar en avgjørelse om å få brukt det. Du kan snakke så mye du vil om noe du skal gjøre, men det skjer ingen verdens ting før du tar en avgjørelse.
Posten henter seg ikke selv. Tar du en avgjørelse om å hente posten, så vil den ligge på bordet ditt før du vet ordet av det. Et kjøkken med sunne råvarer er ikke en garanti for at man spiser sunt. Du må ta en avgjørelse om at du skal bruke råvarene, og spise sunt, før det skjer noe.

Om du har dager hvor ting er veldig leit, så har man et valg om en avgjørelse. Du kan ta en avgjørelse om at du kanskje ikke har det så forbanna ille som så mange andre mennesker i verden, og derfor skifter du fokus til noe mer positivt.
Du tar en avgjørelse om at du ikke skal la en persons mening om deg bli din realitet. Du tar en avgjørelse om at du har tatt din siste samtale med en såkalt venn, som ikke gjør annet enn å bryte deg ned. Ja, visst er det vanskelig! Men en avgjørelse får deg til å bryte gjennom kortvarige følelser og lar instinktet ditt styre din langvarige lykke. Du tar en avgjørelse om at det er for ditt eget beste. Og det vil ALLTID være de beste avgjørelsene. Uansett. Og det kan få deg gjennom stormen som herjer.

Livet baserer seg hovedsakelig på avgjørelser du tar, enten de er gode eller dårlige. Avgjørelsene dine formes av omstendigheter og erfaring. Tar du avgjørelser som gjør livet ditt bedre nå enn før, så vet du at du er på riktig vei.

bilde

Så dra avgjørelsen ut av verktøykassa neste gang du er usikker. Sett den til verks. Bruk den. Det er ikke alltid man tar riktig avgjørelse, men vit at motgang vil gi deg styrke. Og vit at den alltid er klar til å brukes. Vil du sette igang noen store krefter som kan dytte deg i nye retninger her i livet, så ta den fram. Ta en morsom avgjørelse om at du skal lage en grimase til en venn du aldri lager grimaser til, eller ta en modig avgjørelse om å si din mening for første gang. Det viktigste er at du vet at det er et verktøy som kan gjøre deg bedre! Det kan gjøre underverker for selvfølelsen din.

Skal du bruke ditt nye verktøy idag? 

AAAA Slutt av innlegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: